Vakkundig isoleren!

Vraag vrijblijvend offertes aan

Zoekt u een isolatie specialist in Antwerpen?

Het is steeds belangrijker om duurzaam te leven en het gebruik van fossiele brandstoffen te beperken. Vlaamse overheden hebben daarom diverse subsidies ter beschikking gesteld, die de investering in een goed geïsoleerd huis een stuk lager maakt. Zo krijgt u in bepaalde gemeenten tot wel €15,- subsidie per vierkante meter gevelisolatie. Zoekt u een isolatiespecialist uit Antwerpen? Bij ons netwerk zijn enkel vakmannen aangesloten die een muurisolatie of dakisolatie snel en vakkundig uitvoeren. Ook uw vloer, zolder, kruipkelder en gevel of spouwmuur is in no-time geïsoleerd. Bent u nieuwsgierig wat wij nog meer kunnen betekenen op het gebied van energiebesparing? Of wenst u graag vrijblijvende offertes te ontvangen? Neem dan vandaag nog contact met ons via het contactformulier. Na uw aanvraag ontvangt u tot maximaal 5 offertes welke u zelf vergelijkt. Door te vergelijken bespaart u tot wel 40% op de investeringskosten.

spouwmuur isolatie in Antwerpen

Spouwmuurisolatie

Een muurisolatie, ook wel spouwmuurisolatie genoemd, is in een dag uitgevoerd. Dit is in eerste instantie de meest voordelige optie, maar op de lange termijn is gevelisolatie echter voordeliger. De spouwmuur wordt als volgt geïsoleerd: in de voegen van de muur boort de specialist meerdere gaatjes en spuit hier vervolgens een vloeibaar isolatiemateriaal in. Het materiaal (isolatieparels vermengd met lijm, of een vloeibaar schuim), zal zich daarna uitharden, terwijl onze professionals uit Antwerpen de gaatjes weer netjes voegen. U zult aan de buitenzijde dan ook niet kunnen zien dat u een spouwmuurisolatie hebt laten toepassen. Bent u benieuwd naar de prijs van muurisolatie? Vraag dan verschillende prijsoffertes aan.

Wanneer is een spouwmuurisolatie mogelijk?

Vaak krijgen wij van onze klanten uit Antwerpen de vraag of een spouwmuurisolatie ben hen wel mogelijk is. Hoewel het per woning kan verschillen, is het over het algemeen gebruikelijke om de volgende richtlijnen aan te houden. U kunt er vanuitgaan dat uw pand niet over een spouwmuur beschikt wanneer deze eerder dan het jaar 1920 gebouwd is. Verder zijn panden gebouwd na 1975 al voorzien van een spouwmuurisolatie. Is uw woning in de tussenliggende jaren opgericht, dan kunt u de aanwezigheid van een spouwmuur achterhalen door de afstand tussen de binnen- en buitenmuur te meten. Bedraagt deze afstand meer dan 24 centimeter, dan is er een spouwmuur aanwezig.

plat en hellend dakisolatie Antwerpen

Dakisolatie

Dakisolatie is relatief duur vergeleken met vloer- of muurisolatie. Met een goed geïsoleerd dak profiteert u echter wel van vele bijkomende voordelen. Kiest u bijvoorbeeld schapenwol als isolatiemateriaal, dan profiteert u van onder andere een betere geurneutralisatie, brandwering en minder vocht op zolder en aan de binnenzijde van het dak. Is uw woning in Antwerpen voorzien van een plat dak, dan isoleert u de binnen- of buitenzijde. Hoewel dakisolatie vanaf de buitenkant aan te raden is, is dit niet altijd mogelijk. Laat daarom een specialist meekijken. Hij vertelt u of uw dak geïsoleerd kan worden of dat het verstandiger is om de zolder aan te pakken. Vul het contactformulier zo gedetailleerd mogelijk in om een goede indruk van de prijs te krijgen.

Zelf het dak isoleren

Om op dakisolatie te besparen is het een optie om zelf het dak van isolatie te voorzien. Hiervoor kunt u het beste gebruik maken van hardschuim isolatieplaten of glaswol als isolatiemateriaal. Deze beide producten zijn gemakkelijk te verwerken en zijn niet prijzig. Let bij het verwerken van glaswol wel op rondvliegende vezels als u het materiaal snijdt. Draag altijd beschermende kleding en een stofmasker. Om te voorkomen dat er daklekkages ontstaan brengt u onder de isolerende laag een dampwerend materiaal aan. Wenst u meer tips te ontvangen voor het aanbrengen van dakisolatie? Vraag een professional uit Antwerpen dan om hulp. Toch uitbesteden? Vergelijk verscheidene isolatiebedrijven uit Antwerpen!

Video: hoe werkt spouwmuurisolatie?

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan. De bedrijven uit ons netwerk verbeteren jaarlijks vele panden als het aankomt op duurzaamheid.

Offertes aanvragen

buitengevel isoleren Antwerpen

Gevelisolatie

Een isolatie van de gevel is de meest kostbare manier voor het verbeteren van de isolatiewaarde van uw pand in Antwerpen. Door het toepassen van een gevelisolatie profiteert u echter ook van de hoogst mogelijke besparing op de stookkosten. Op de lange termijn is gevelisolatie de isolatiemethode die het meest zal opleveren. Daarnaast profiteert u bij een gevelisolatie van vele andere voordelen. Zo hebt u minder last van geluidsoverlast van buitenaf, en is ook de kans op vocht in de muren kleiner. Dit laatste is zeker het geval wanneer u niet alleen isoleert, maar ook de muur impregneert. Er zijn twee methoden die de isolatiebedrijven uit ons netwerk kunnen gebruiken voor een goede gevelisolatie.

Twee methoden voor gevelisolatie

De meest gebruikelijke – en kostbare – methode is gevelisolatie aan de buitenzijde van de muur. Hierbij zullen wij isolatiemateriaal tegen de huidige gevel plaatsen, gevolgd door een nieuwe buitengevel. Dankzij de nieuwe gevelisolatie gaat bovendien de pandwaarde omhoog door het verbeterde vooraanzicht. Een andere mogelijkheid is dat u de binnenkant van de buitenmuur isoleert. Dit betekent dat u iets minder ruimte overhoudt binnenhuis, maar zal u ongeveer €4.000,- besparen. De dikte die u kiest om mee te isoleren zal bepalen hoeveel vierkante meter u overhoudt binnenshuis. Wilt u graag weten welke methode het meest geschikt is bij muurisolatie aan uw pand in Antwerpen? Aarzel dan niet om in contact te komen met één van de bedrijven uit ons netwerk.

Vloer isoleren Antwerpen

Vloerisolatie

Naast de isolatie van dak, zolder, gevel en spouwmuur, is ook een vloerisolatie een mogelijke optie. Hiervoor zijn diverse materialen beschikbaar. Zo is een zeer populaire grondstof bijvoorbeeld PUR, en wordt ook steenwol regelmatig toegepast. Een vloerisolatie zorgt er onder andere voor dat de vloeren warmer aanvoelen en dat het warmteverlies door de vloer tot wel 40 procent verminderd. Regelmatig vragen onze klanten of het mogelijk is om het isoleren van de vloer te combineren met een vloerverwarming. Dit is echter alleen een optie als u de grond isoleert in plaats van de vloer. Een dergelijke manier van isolering wordt ook wel aangeduid met de term bodemisolatie.

Bodemisolatie

Vaak wanneer bedrijven adverteren met een vloerisolatie dan bedoelen zij vaak een bodemisolatie. Bij een isolatie van de bodem wordt de kruipruimte of de direct ondergrond geïsoleerd met schelpen, zand of bijvoorbeeld thermokussen. Een bodemisolatie brengt veel voordelen met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan het voorkomen van optrekkend vocht door de funderingen, en daardoor het behoud van een stabiele luchtvochtigheid binnenshuis. Wanneer de luchtvochtigheid stabiel blijft profiteert u van bijkomende positieve punten, zoals minder kans op ongedierte en verminderde klachten voor mensen met astma of reuma. Wilt u weten welke variant – een bodem- of vloerisolatie – beter past bij uw wensen? Vraag via het contactformulier de offertes aan van verschillende vloerisolatie bedrijven uit Antwerpen.

zolderisolatie uitvoeren Antwerpen

Zolder isoleren

Past een geïsoleerd dak niet in uw budget? Isoleer dan de zolder. De isolering van de zolder levert een groot warmtebehoud en voert u zelf eenvoudig uit. Het nadeel van een zolderisolatie is dat u dit alleen kunt toepassen wanneer u de zolder niet gebruikt als woon- of slaapruimte. Het is wel mogelijk om de zolder te blijven gebruiken als opslagplaats na de isolatie. PIR is het meest geschikte isolatiemateriaal. PIR is eigenlijk een verbeterde versie van PUR, en biedt al in zeer dunne hoeveelheden een uitstekende isolatie. Zorg dat u de isolatieplaten van PIR op de juiste wijze afwerkt, om zo de beloopbaarheid van de zoldervloer te behouden. Wilt u liever geholpen door een vakman uit Antwerpen? Deze vertelt u wat een geïsoleerde zolder u kost en zal u adviseren in het beste isolatiemateriaal.

muurisolatie in Antwerpen

Muurisolatie

De term muurisolatie is feitelijk de verzamelnaam voor alle manieren waarop u de buitenmuur beter kunt isoleren. Zo vallen zowel een gevelisolatie als spouwmuurisolatie onder deze categorie. Muurisolatie heeft van zichzelf al een positief effect, maar kan tevens worden gecombineerd met het impregneren van de buitengevel. Door naast de muurisolatie de muren ook te impregneren creëert u een extra vorm van isolatie, maar ook voor een uitstekende vochtbestrijding. Bent u op zoek naar manieren om vocht in huis te voorkomen of wilt u meer weten over de diverse vormen muurisolatie? Aarzel dan niet om een offerteaanvraag te doen via ons contactformulier. Zo vergelijkt u makkelijk en snel meerdere isolatiebedrijven uit ons netwerk.

Geluidsisolatie

Behalve warmte-isolatie is het ook mogelijk om geluidsisolatie in uw woning aan te brengen. Als u last heeft van andermans geluiden, dan is het ten eerste belangrijk om te constateren om welk soort geluid het gaat. Over het algemeen is geluidsisolatie mogelijk bij twee verschillende soorten geluidsoverlast: contactgeluid en luchtgeluid. Bij contactgeluid staat de bron van het geluid rechtstreeks in contact met uw muur, plafond of vloer. Hierbij wordt het oppervlak in trilling gebracht, waarna het geluid door de rest van de woning verspreidt. Contactgeluid is op te lossen met behulp van trillingsisolatie. Luchtgeluid is een ander verhaal. Hierbij worden de geluidstrillingen via de lucht overgedragen. Vooral als er kieren en gaatjes in de muren of vloeren zitten krijgt u problemen van geluidsoverlast. Dit probleem is op te lossen met behulp van geluidsabsorberend isolatiemateriaal.

geluidsisolatie vloer en muur

Benieuwd naar de prijzen van (geluids)isolatie?

Kom via ons netwerk in contact met isolatie specialisten op het gebied van onder andere muurisolatie, vloerisolatie en dakisolatie.

Offertes aanvragen

Kelder isoleren

Het isoleren van de kelder is een uitstekende keuze wanneer u bij uw woning of bedrijfspand in Antwerpen het warmteverlies wilt beperken en optrekkend vocht tegen wilt gaan. Een kelder isoleren kan met behulp van verschillende technieken. De techniek die wij over het algemeen toepassen tegen opstijgend vocht is het injecteren van de buitenmuren. Dit zorgt ervoor dat onder andere grondwater niet meer via de fundamenten naar boven trekt. Een alternatief is een volledige kelderdichting met behulp van spuitisolatie van PUR of een nieuwe bekuiping. Dit kost iets meer tijd, maar biedt een uitstekend resultaat. Regel de isolatie van uw kelder of kruipkelder via ons netwerk.

Kruipkelder isolatie

Naast de isolatie van de kelder is het tevens een optie om de kruipkelder te behandelen. Dit is minder duur dan het isoleren van de volledige kelder, maar brengt vergelijkbare voordelen (al zij het in mindere mate) met zich mee. Een kruipkelderisolatie kan met behulp van verschillende isolatiematerialen. De meeste van onze klanten uit Antwerpen kiezen voor een isolatie met behulp van schelpen, omdat dit snel en tegen lage prijzen kan worden uitgevoerd. Naast schelpen zijn er nog diverse kunstmatige isolatiematerialen waar wij gebruik van maken. Denk hierbij onder andere aan isolatiekorrels en thermoskussens.

natuurlijke isolatiematerialen gebruiken

Natuurlijke isolatiematerialen

Natuurlijke isolatiematerialen worden steeds populairder. Door gebruik te maken van natuurlijke materialen zorgt u er onder andere voor dat er bij het ontwikkelen van het isolatiemateriaal weinig CO2 vrijkomt, en profiteert u van de natuurlijke eigenschappen van het materiaal. Een goed voorbeeld hiervan is schapenwol als materiaal voor de zolder. Schapenwol heeft niet alleen een isolerende werking, maar werkt tevens vochtwerend, brandvertragend en geur neutraliserend. Andere natuurlijke producten zijn hennep, kurk, vlaswol, kurk en papiervlokken. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is het gebruik maken van natuurlijk materiaal relatief goedkoop, u isoleert al vanaf prijzen rond de €10,- per vierkante meter.

prijs isolatieplaten

Isolatieplaten

Bent u van plan om te besparen op uw woonisolatie door deze zelf uit te voeren, dan adviseren wij om gebruik te maken van isolatieplaten. Isolatieplaten hebben als voordeel dat ze op eenvoudige wijze te plaatsen zijn, zonder dat u hierbij al teveel techniek moet toepassen. Isolatieplaten worden tegenwoordig meestal gemaakt van PIR. Dit is een isolatiemateriaal dat de opvolger is van PUR. Het heeft als voordeel dat het in een dunne laag kan worden geperst, zonder dat het isolatiewaarde verliest. Gaat u aan de slag met isolatieplaten van PIR? Zorg er dan voor dat u beschermende kleding draagt, en voldoende tijd uittrekt voor het kluswerk. Wij informeren u via het contactformulier graag verder over de werkzaamheden en mogelijkheden.

isoleren met spuitisolatie

Spuitisolatie

Eén van de meest voorkomende isolatiematerialen is PUR. Vaak wordt het ook wel gespoten isolatie genoemd, omdat het rechtstreeks op de vloer of muur wordt gespoten. De spuitisolatie sluit naadloos aan en vult alle gaten en kieren. Dit maakt het één van de meest gebruiksvriendelijke isolatiematerialen en dankzij spuitisolatie is uw dakisolatie in een mum van tijd aangebracht. Een nadeel is dat er tijdens het spuiten een chemische reactie ontstaat. Als u hier te lang aan blootgesteld wordt, tast dit uw longcapaciteit op lange termijn aan. Daarom is spuitisolatie lastig zelf te plaatsen.

isolatiewaarde van isolatiemateriaal

Isolatiewaarde

De isolatiewaarde geeft aan in welke mate iets isoleert. Hoe beter de waarde, hoe beter warmte behouden blijft. Indien u een vorm van vloer-, dak-, gevel-, of muurisolatie aan wilt brengen, dan heeft u de keuze uit verscheidene soorten isolatiematerialen, die allen hun eigen isolatiewaarde hebben. Vaak wordt dit uitgedrukt in een lambda-waarde . Deze L-waarde drukt de warmtegeleiding van materialen uit. Hiermee worden overige waarden berekend. Zo ook de R-waarde, die gebruikt wordt als matstaf voor subsidies. Hoe lager deze waarde, hoe beter iets isoleert. Zo hebben PUR platen een L-waarde van 0,025, waardoor het een beter isolatiemateriaal is dan schapenwol (L-waarde: 0.041).

Prijzen

Het aanbrengen van muurisolatie of gevelisolatie is een flinke investering. Omdat u flink op uw stookkosten gaat besparen, verdient uw isolatie zichzelf na verloop van tijd weer terug. In de onderstaande tabel vindt u de prijs die u gemiddeld genomen per m2 kwijt bent. Als u spouwmuurisolatie aanbrengt in uw appartement bent u gemiddeld €15,- tot €30,- euro per maand kwijt. Daarentegen bespaart u op jaarbasis al snel 200m3 gas. Dit is een besparing van €130,- tot €150,- per jaar, wat inhoudt dat u de muurisolatie al in drie jaar terugverdiend heeft. Wilt u ook weten wat u gaat besparen met goede isolatie? Vul dan ons contactformulier in voor vrijblijvende offertes op maat.

Type woning Type isolatie Prijs per m² Gemiddelde totaalprijs
Appartement Spouwmuurisolatie €15,- tot €30,- €375,- tot €750,-
Appartement Vloerisolatie €20,- tot €30,- €1.100,- tot €1.300,-
Tussenwoning Spouwmuurisolatie €15,- tot €30,- €975,- tot €1.950,-
Tussenwoning Dakisolatie €40,- tot €60,- €2.600,- tot €3.900,-
Tussenwoning Vloerisolatie €20,- tot €30,- €1.200,- tot 1.400,-
2 onder 1 kap Spouwmuurisolatie €15,- tot €30,- €1.500,- tot €3.000,-
2 onder 1 kap Dakisolatie €40,- tot €60,- €4.000,- tot €6.000,-
2 onder 1 kap Vloerisolatie €20,- tot €30,- €1.400,- tot €1.600,-
Vrijstaande woning Spouwmuurisolatie €15,- tot €30,- €2.250,- tot €4.500,-
Vrijstaande woning Dakisolatie €40,- tot €60,- €6.000,- tot €9.000,-
Vrijstaande woning Vloerisolatie €20,- tot €30,- €1.800,- tot €2.000,-

* Let op de kosten per type isolatie hangen af van diverse factoren. Denk aan het gekozen isolatiemateriaal, de isolatiewaardes, de dikte van de isolatielaag en de huidige situatie.

subsidie op isolatie Antwerpen

Subsidie isolatie 2017/2018

De isolatie van woningen brengt aardig wat kosten met zich mee. Om enigszins de kosten te drukken is het mogelijk om bij diverse instanties een subsidie aan te vragen. Zo kunt u onder andere terecht bij de lokale netbeheerder (Eandis en Infrax) voor een subsidie. Het is ook een mogelijkheid om bij de gemeente of provincie een subsidie aan te vragen. Het verschilt per gemeente hoe hoog deze premie is. De gekozen isolatievorm heeft tevens invloed op de subsidies. Ook betaalt u voor het uitvoeren van de isolatiewerken een verlaagd BTW-tarief (6% ipv 21%). Vraag een specialist naar de voorwaarden. Onze tip: op de website Premiezoeker.be krijgt u een volledig overzicht van de actuele, beschikbare subsidies. Wel zo handig.

isolatiespecialist prijzen in Antwerpen

Besparen? Isolatiespecialisten vergelijken!

Als u uw huis goed isoleert, dan zal u flink besparen op uw energierekening. Maar wist u dat u ook kan besparen op de kosten voor de isolatie? Per specialist kan de totaalprijs enorm verschillen. Wij snappen dat u natuurlijk enkel de beste prijzen wilt betalen, daarom geven wij u de mogelijkheid om meerdere offertes met elkaar te vergelijken. Is uw kruipkelder nodig aan isolatie toe? Of bent u het zat dat u kou verliest via de vloer of spouwmuur? Of u nu warmte- of geluidsisolatie wilt laten aanbrengen, de specialisten uit ons netwerk helpen u graag verder. Vul ons contactformulier in voor meerdere, vrijblijvende offertes op maat en bespaar op uw isolatiekosten!