Vakkundig isoleren!

Vraag vrijblijvend offertes aan

Zoekt u een isolatie specialist in Antwerpen?

De isolatie van uw woning in Antwerpen levert diverse voordelen op. Zo zult u dankzij de meeste vormen van isolatie sterk besparen op de stookkosten, en profiteert u tevens van een koelere woning tijdens de zomermaanden. Daarnaast krijgt u bij de meeste soorten isolatie een subsidie en/of premie van de landelijke of gemeentelijke overheid. Bent u van plan om bij uw pand in Antwerpen isolatie aan te brengen? Bij ons netwerk bent u aan het juiste adres voor zowel een gevelisolatie, als dak-, vloer- en spouwmuurisolatie. Hebt u vragen over de diverse isolatiematerialen die men hiervoor toepast? Of wilt u weten wat het verschil in kosten is tussen het isoleren van de zolder of spouwmuur en muurisolatie? Aarzel dan niet om het contactformulier op de offertepagina in te vullen. Na uw aanvraag ontvangt u tot maximaal 5 vrijblijvende offertes van de bij ons netwerk aangesloten specialisten uit de regio Antwerpen.

Spouwmuurisolatie Antwerpen

Spouwmuurisolatie

De meest goedkope vorm van isoleren is een spouwmuurisolatie. Dit komt doordat een spouwmuurisolatie binnen een dag kan worden uitgevoerd, en weinig hak- en breekwerk tot gevolg heeft. Daarnaast is voor het isoleren van de spouwmuur relatief weinig isolatiemateriaal voor. Hoewel u met een spouwmuurisolatie de stookkosten enigszins zult beperken, heeft dit op de lange termijn het minste effect. Voor een verhoging van de isolatiewaarde is bijvoorbeeld een gevelisolatie sterker aan te raden. Dit brengt echter ook veel hogere kosten met zich mee dan isolatie aan de spouwmuur. Een specialist uit Antwerpen kan u hierover eventueel van meer informatie voorzien.

Heeft uw pand een spouwmuur?

Een spouwmuurisolatie kent een vrij eenvoudige methode: onze specialisten spuiten via kleine boorgaten in de voegen een speciaal isolatiemateriaal in de spouwmuur, waarna de gaatjes weer gedicht worden. U zult achteraf niets zien aan de voegen of de gevel van deze isolatie. Deze methode is echter alleen toepasbaar wanneer uw pand een spouwmuur heeft waarin nog geen isolatie is aangebracht. U kunt de aanwezigheid van een spouwmuur controleren door de afstand tussen uw binnen- en buitenmuur te meten. Is deze groter dan 24centimeter dan is een spouwmuurisolatie mogelijk. Is uw pand na 1975 gebouwd, dan is de spouwmuur waarschijnlijk al geïsoleerd. Kies dan voor een dakisolatie of vloerisolatie voor een optimaal isolerend resultaat.

Muurisolatie

Muurisolatie

Zo’n 25% tot 35% van de warmte ontsnapt uw huis in Antwerpen via de muur, muurisolatie is dus erg belangrijk. Er zijn diverse termen waarmee de isolatie van buitenmuren wordt aangeduid. Naast muurisolatie geven ook spouwmuurisolatie en gevelisolatie de isolatie van een muur aan. Ziet u bij één van de isolatiespecialisten uit Antwerpen de term muurisolatie staan? Vraag dan altijd naar welke soort muurisolatie zij verwijzen. Er zitten namelijk nogal grote verschillen in de prijzen tussen het isoleren van de spouw en de gevel. Houd bij het vergelijken van de diverse offertes hier dan ook altijd rekening mee.

Voordelen muurisolatie

Wanneer u de muur van uw woning in Antwerpen laat isoleren, dan profiteert u van diverse voordelen. De belangrijkste hiervan is natuurlijk het behoud van de warmte binnenshuis, waardoor u het verbruik van fossiele brandstoffen beperkt. Dit leidt tot een beter milieu en een besparing op de energiekosten. Een ander voordeel van een goede muurisolatie is dat u de mate van geluidsoverlast met wel 50% kunt beperken. Zeker wanneer u in een drukke wijk woont is dit een groot voordeel. Een volgend positief punt is dat muurisolatie niet alleen werkt als verbetering van de warmteweerstand binnenshuis, het zorgt er tevens voor dat in de zomer de zonnestralen minder direct uw huis binnenkomen. U zult dan ook een veel koelere temperatuur in huis behouden. Bent u benieuwd naar de prijs van muurisolatie? Neem contact op via het contactformulier.

Video: hoe werkt spouwmuurisolatie?

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan. De bedrijven uit ons netwerk verbeteren jaarlijks vele panden als het aankomt op duurzaamheid.

Offertes aanvragen

Gevelisolatie

Gevelisolatie

Gevelisolatie is één van de meest prijzige isolatiemethoden. Wanneer we echter kijken naar de investering op de lange termijn, dan zien we dat een gevelisolatie uiteindelijk de meest voordelige variant is. Dit komt doordat u met het isoleren van de gevel de beste warmteweerstand genereert, en daarmee het beste de warmte binnenshuis houdt. Nadat u de investering van gevelisolatie terug heeft verdiend (in zo ongeveer 8 jaar), zult u beginnen met het besparen. In drie jaar hebt u vervolgens al meer bespaard dan bij een spouwmuurisolatie. Er bestaan twee verschillende methoden voor het aanbrengen van gevelisolatie. Welke het meest geschikt is voor de isolatie van uw gevel is afhankelijk van uw budget en de ruimte bij uw woning.

Twee methoden

De eerste methode voor gevelisolatie is de meest kostbare variant. Hierbij wordt er tegen de buitenmuur van uw huis een laag isolatiemateriaal aangebracht, waarna wij hier een nieuwe gevel tegenaan plaatsen. Deze soort gevelisolatie heeft als bijkomend voordeel dat het vooraanzicht van het huis sterk verbeterd wordt. Voor het installeren van een dubbele gevel is echter wel voldoende ruimte en budget nodig. De kosten voor deze soort gevelisolatie komen op ongeveer €14.000,-. Een iets voordeligere optie is om de voorzetwand en isolatielaag aan de binnenzijde van de muur te plaatsen. Deze vorm van gevelisolatie ongeveer €10.000,-, maar verkleint wel uw woon- of slaapkamer. Een specialist uit Antwerpen kan u van meer informatie over gevelisolatie voorzien.

Zolder isoleren

Zolder isoleren

Het isoleren van de zolder is een isolatiemethode waar vrij weinig aandacht aan wordt gegeven. Veel van onze klanten uit Antwerpen associëren dit al snel met een dakisolatie, en kijken daarom niet verder. Onder het isoleren van de zolder verstaan wij echter het aanbrengen van isolatie op de vloer van de zolder. Wanneer de zolder niet als leefruimte wordt gebruikt, dan is het aanbrengen van isolatie op de zolder erg voordelig. Zo blijft door de isolatie van de zoldervloer de warmte op de verdiepingen waar daadwerkelijk wordt geleefd, en kan de warmte niet via het dak ontsnappen. Daarnaast is het aanbrengen van isolatie op de zolder sneller te doen dan een dakisolatie, en hebt u hier minder isolatiemateriaal voor nodig.

Verschillende isolatiematerialen

Wilt u de vloer van de zolder isoleren? Dan hebt u de keuze uit diverse isolatiematerialen. De meest gebruikelijke isolatiematerialen zijn glaswol, rotswol en hardschuim isolatieplaten. Glaswol is een mineraal wol dat gemakkelijk te leggen is, en dat u vrij goedkoop kunt aanschaffen. Daarnaast is glaswol tevens geschikt voor het leggen van ongelijke afstanden. Wilt u de zolder nog wel kunnen gebruiken? Werk de vloer dan af met plaatmateriaal. Rotswol is de ecologische variant van glaswol, en heeft als extra eigenschap dat het een hoge akoestische waarde heeft. Werk ook deze laag voor het gebruik af. Tot slot zijn isolatieplaten een goede optie voor een (zolder) vloerisolatie. Als u de (drukvaste) isolatieplaten hebt gelegd kunt u hier direct op lopen. Een isolatieplaat is bovendien erg betaalbaar.

Vloerisolatie Antwerpen

Vloerisolatie

Er zijn verschillende redenen waarom u zou kunnen kiezen voor een vloerisolatie. Zo is het een goede manier om optrekkend vocht te bestrijden, en helpt een vloerisolatie tevens tegen tochtstromen. Daarnaast is het wellicht een goede optie om dit toe te passen bij uw pand in Antwerpen wanneer u of één van uw huisgenoten astmatische of reumatische klachten hebben. Door de vloer te isoleren zal namelijk de luchtvochtigheid stabiliseren, wat een positief effect heeft op gezondheidsklachten. Het nadeel van vloerisolaties is dat deze in verhouding weinig isolatiewaarde opleveren voor de investering die u doet. De overige eigenschappen vormen voor veel mensen vaak de eigenlijke reden voor een voerisolatie. Bent u benieuwd of een vloerisolatie de juiste keuze is? Vind via ons netwerk een isolatiespecialist om de mogelijkheden voor een vloerisolatie bij u thuis te bespreken.

Dakisolatie Antwerpen

Dakisolatie

Van veel klanten uit Antwerpen krijgen wij de vraag of het plaatsen van dakisolatie de kosten en moeite waard is. Wanneer wij kijken naar de subsidies en premies die vanuit de overheid op een dakisolatie worden gegeven, dan lijken de voorwaarden zeer voordelig. Daarnaast is het vrij eenvoudig om de isolatie van het dak zelf toe te passen. Wanneer u ervoor kiest om het dak te isoleren, dan hebt u de keuze uit diverse isolatiematerialen. Wilt u zelf aan de slag? Kies dan voor hardschuim isolatieplaten. Vergeet niet om eerst een waterafstotende laag aan te brengen onder de isolatieplaten om daklekkages te voorkomen. Hebt u liever een ander materiaal voor de isolatie van uw dak? Laat dan een professional de klus voor u afhandelen. Zo voorkomt u problemen met de isolatie in de toekomst.

Geluidsisolatie

Als u veel geluidsoverlast hebt, dan kunt u geluidsisolatie plaatsen in de muur of vloer. Bij het plaatsen van geluidsisolatie wordt het massa-veer-massaprincipe toegepast. Tussen twee massa’s, de binnen- en buitenmuur, wordt een veer geplaatst. Dit is soms lucht maar voor een betere geluidsisolatie is isolatiemateriaal beter. Zacht isolatiemateriaal absorbeert geluid het beste. Welke soort isolatie u zou moeten gebruiken hangt echter af van de aard van het geluid. Bij contactgeluid staat de bron van het lawaai in contact met de muur, vloer of het plafond. Denk hierbij aan voetstappen of schuivende stoelpoten. De geluidstrillingen verspreiden zich door de constructie van een gebouw. Dit is lastig te bestrijden, u moet een hele isolatieschil creëren. Alleen geluidsisolatie aanbrengen in de vloer of het dak heeft niet veel zin als de muur niet ook geïsoleerd is. In sommige gevallen is het creëren van een isolatieschil echter onmogelijk. De beste optie is dan het aanbrengen van geluidsisolatie tegen het onderdeel waardoor het meeste geluid komt. Luchtgeluid, zoals het geluid van een tv bij de buren of luidruchtige kinderen, verplaatst zich door de lucht. De geluidstrillingen verspreiden zich in de omgeving en worden voor een gedeelte al geabsorbeerd door materialen. Luchtgeluid is eenvoudiger te bestrijden met geluidsisolatie in bijvoorbeeld de muur. Hierbij kunt u gebruik maken van een voorzetwand en isolatiemateriaal.

geluidsisolatie Antwerpen

Benieuwd naar de prijzen van (geluids)isolatie?

Kom via ons netwerk in contact met isolatie specialisten op het gebied van onder andere muurisolatie, vloerisolatie en dakisolatie.

Offertes aanvragen

Kelder isoleren

Een kelderisolatie brengt verschillende voordelen met zich mee: zo maakt u uw woning droger, en zorgt u voor minder warmteverlies. Wanneer u de kelder laat isoleren door middel van de dichting van de keldervloer of het injecteren van de keldermuren dan zal opstijgend vocht worden tegen gegaan. Dit betekent onder andere dat u geen kans meer hebt op schimmel en koudebruggen. Een kelderisolatie kan over het algemeen snel en efficiënt worden uitgevoerd door de bij ons aangesloten specialisten uit Antwerpen. Omdat de isolatie in de kelder plaatsvindt hoeven we amper in huis te zijn, en zal ook de vloer van de keuken niet open hoeven te worden gebroken.

Kruipkelder isolatie

Net als een standaard kelderisolatie is ook de kruipkelder isolatie een goede investering. Voor de isolatie van de kruipkelder kunnen wij gebruik maken van verschillende soorten isolatiematerialen. Eén van de meest toegepaste materialen zijn schelpen. Schelpen hebben als voordeel dat zij niet verzakken of inklinken zoals zand, en zullen daarmee langer zorgen voor een optimale isolering. Naast natuurlijke materialen zijn er ook een aantal kunstmatige producten zoals thermoskussens en isolatiekorrels van PUR. Het is afhankelijk van uw wensen op het gebied van prijs en kwaliteit voor welk isolatiemateriaal u het beste kunt kiezen.

natuurlijke isolatiematerialen

Natuurlijke isolatiematerialen

Wij gaven hierboven al aan dat u onder andere gebruik kunt maken van natuurlijke materialen zoals zand en schelpen voor de isolatie van de kruipkelder. Voor de isolatie van daken en muren is het ook een optie om te kiezen voor wol als natuurlijk isolatiemateriaal. Schapenwol is een zeer populair product vanwege de vele positieve eigenschappen die het met zich meebrengt zoals een goede vochtdemping en neutralisatie van vervelende geurtjes. Andere natuurlijke materialen waarvoor kan worden gekozen zijn: stro, papiervlokken, hennep, vlastwol, metisse, houtvezel en kurk.

isolatieplaten Antwerpen

Isolatieplaten

Bent u van plan om zelf een vloerisolatie of dakisolatie uit te voeren? Dan adviseren wij om gebruik te maken van isolatieplaten. Tegenwoordig worden twee materialen vaak gebruikt als basis voor isolatieplaten. Dit zijn PIR en PUR. De producten hebben vergelijkbare eigenschappen, waarbij PUR enigszins goedkoper is, terwijl PIR met een dunnere laag een vergelijkbare isolatiewaarde biedt. Het voordeel van werken met isolatieplaten is dat deze vrij eenvoudig te plaatsen zijn, en in een aantal gevallen geen afwerking meer vragen.

PUR spuitisolatie Antwerpen

Spuitisolatie

Een veelgebruikte soort spuitisolatie is PUR, oftewel polyurethaan. Spuitisolatie is één van de meest effectieve soorten isolatie. Het zorgt namelijk voor een vrijwel perfecte dichting, dankzij de substantie blijft geen enkele kier of gat ongevuld. Hierdoor is de isolatiewaarde van spuitisolatie erg hoog. Het wordt met een spuitmachine aangebracht op uw zolder, muur, kelder of de spouwmuur. Een voordeel van deze manier van aanbrengen is dat u snel klaar bent. Bovendien is het mogelijk om met spuitisolatie plekken te bereiken waar u met andere soorten isolatie niet bij kunt, zoals de kruipkelder. Tijdens het aanbrengen van muurisolatie, dakisolatie of spouwmuurisolatie met PUR kunnen schadelijke stoffen vrijkomen, draag daarom altijd beschermende kleding.

isolatiewaarde

Isolatiewaarde

Bij het uitzoeken van isolatie voor op de zolder, muurisolatie of een andere soort is het verstandig om rekening te houden met de isolatiewaarde. Deze waarde geeft aan hoe goed het materiaal isoleert. De lambdawaarde is één van de meest belangrijke isolatiewaardes. De lambdawaarde geeft aan hoeveel warmte een product geleidt, uitgedrukt in W/mK. Hoe lager de lambdawaarde, hoe minder warmte verloren gaat. Glaswol en rotswol hebben een lambdawaarde van 0.032 – 0.040 en gespoten PUR van 0.026. De R-waarde, of RD-waarde geeft weer hoe goed isolatiemateriaal van een bepaalde dikte thermisch isoleert. De Rc-waarde geeft de totale isolatiewaarde van een constructiedeel weer.

Prijzen

De prijzen van isolatie hangen af van de verschillende isolatiesoorten, de vochtigheid in uw woning in Antwerpen en de arbeidsintensiteit. In onderstaande tabel vindt u een aantal voorbeelden met gemiddelde prijs. Zoals u ziet brengt dakisolatie de hoogste kosten met zich mee. Deze isolatie houdt echter veel warmte tegen. Omdat u aanzienlijk op de stookkosten bespaart hebt u de kosten van uw investering gemiddeld tussen de 2 en 7 jaar terugverdiend. De prijzen van spouwmuurisolatie liggen in verhouding laag, deze investering hebt u in minder dan 5 jaar terugverdiend. Bent u benieuwd naar de prijs van isolatiesoorten bij uw woning in Antwerpen? Vraag gratis en helemaal vrijblijvend meerdere offertes aan.

Type woning Type isolatie Prijs per m² Gemiddelde totaalprijs
Appartement Spouwmuurisolatie €15,- tot €30,- €375,- tot €750,-
Appartement Vloerisolatie €20,- tot €30,- €1.100,- tot €1.300,-
Tussenwoning Spouwmuurisolatie €15,- tot €30,- €975,- tot €1.950,-
Tussenwoning Dakisolatie €40,- tot €60,- €2.600,- tot €3.900,-
Tussenwoning Vloerisolatie €20,- tot €30,- €1.200,- tot 1.400,-
2 onder 1 kap Spouwmuurisolatie €15,- tot €30,- €1.500,- tot €3.000,-
2 onder 1 kap Dakisolatie €40,- tot €60,- €4.000,- tot €6.000,-
2 onder 1 kap Vloerisolatie €20,- tot €30,- €1.400,- tot €1.600,-
Vrijstaande woning Spouwmuurisolatie €15,- tot €30,- €2.250,- tot €4.500,-
Vrijstaande woning Dakisolatie €40,- tot €60,- €6.000,- tot €9.000,-
Vrijstaande woning Vloerisolatie €20,- tot €30,- €1.800,- tot €2.000,-

* Let op de kosten per type isolatie hangen af van diverse factoren. Denk aan het gekozen isolatiemateriaal, de isolatiewaardes, de dikte van de isolatielaag en de huidige situatie.

isolatie subsidie Antwerpen

Subsidie isolatie 2017/2018

Als u in uw huis of bedrijfspand in Antwerpen isolatie gaat aanbrengen dan hebt u in Vlaanderen vijf soorten premies waar u van kunt profiteren. De eerste is de isolatiepremie van de netbeheerders Eandis en Infrax. Deze premies zijn afhankelijk van de soort isolatie en de RD-waarde. Daarnaast zijn er ook premies verkrijgbaar bij de Vlaamse overheid. Het gaat dan met name om korting (renovatiepremie) bij de plaatsing van hoogrendementsglazen. Een derde vorm van subsidie geldt bij het uitvoeren van dakisolaties. De vierde mogelijkheid is om bij uw eigen gemeente of provincie een subsidie aan te vragen. Natuurlijk is het verlaagd BTW-tarief (6% i.p.v. 21%) op de isolatiewerken ook een vorm van subsidie. Tip: op de website Premiezoeker.be krijgt u het meest volledige overzicht van de huidige, beschikbare subsidies.

isolatiespecialist Antwerpen

Besparen? Isolatiespecialisten vergelijken!

Wilt u besparen op de stookkosten? Het is wellicht een goed idee om isolatie in uw spouwmuur, dak, vloer of kruipkelder aan te brengen. Het aanbrengen van (natuurlijke) isolatie is al een stuk betaalbaarder wanneer u subsidie aanvraagt. Wilt u nog meer besparen op de prijs? U doet dit eenvoudig door isolatiespecialisten te vergelijken! Vul het offerteformulier in, dan sturen we u een aantal (max. 5) offertes toe. U vergelijkt de prijzen, voorwaarden en het aanbod, vervolgens kiest u zelf welke specialist bij u in Antwerpen isolatie komt aanbrengen. Bent u alleen benieuwd naar de prijzen van bijvoorbeeld muurisolatie? Geen probleem, het aanvragen van offertes is gratis en helemaal vrijblijvend.