Vakkundig isoleren!

Vraag vrijblijvend offertes aan

Zoekt u een isolatie specialist in Antwerpen?

Moet u de thermostaat in de winter ook steeds een paar graden hoger zetten? Wellicht dat het aanbrengen van goede isolatie u dan flink wat stookkosten zal besparen. Wij werken in Antwerpen samen met verschillende isolatiebedrijven die ervaren zijn in dak-, vloer- en gevelisolatie. Wilt u graag uw zolder of kelder gaan gebruiken als leefruimte? Ook deze ruimtes worden in een mum van tijd geïsoleerd. Doordat u jaarlijks geld op uw gas- en elektra gaat besparen is muurisolatie een investering die zichzelf na verloop van tijd weer terugverdiend en om isolatie te stimuleren heeft de overheid een aantal subsidies beschikbaar gesteld. In sommige gemeenten krijgt u bij gevelisolatie tot wel €15,- per vierkante meter terug op uw investering! Bent u benieuwd naar de kosten en wilt u weten wat u gaat besparen dankzij vloer- of dakisolatie? Vul dan ons contactformulier in om meerdere, vrijblijvende offertes aan te vragen van bedrijven uit Antwerpen. Door de verschillende prijzen met elkaar te vergelijken bespaart u tot wel 40% op de totale kosten!

spouwmuurisolatie aanbrengen in Antwerpen

Spouwmuurisolatie

Bent u op zoek naar een isolatie methode waarbij u de grootst mogelijke besparing behaalt? Dan is spouwmuurisolatie de beste keuze. Daarbij ligt de prijs van muurisolatie ook relatief laag waardoor het perfect is wanneer u wel goede isolatie wilt, maar een beperkt budget hebt. Bij spouwmuurisolatie wordt er een isolatiemateriaal in de spouwmuur van uw gevel gespoten. Dit wordt gedaan middels kleine gaatjes, die de specialist in de voegen van de gevel boort. Het materiaal wordt naar binnengespoten en wanneer dat opdroogt of uithardt zal de specialist de kleine gaatjes weer dichtmaken. Isolatiematerialen die veel bij muurisolatie gebruikt worden zijn glaswol, EPS parels en PUR spuitisolatie. Wilt u naast thermische isolatie ook een goede geluidsisolatie? Dan is glaswol de beste keuze.

Heeft uw pand een spouwmuur?

Een spouw is de ruimte tussen de gevel en binnenmuur die u kan opvullen met isolatiemateriaal. Helaas beschikt niet elke woning over een spouwmuur, waardoor deze vorm van muurisolatie in sommige gevallen geen optie is. Als uw woning in Antwerpen gebouwd is tussen 1920 en 1975 dan is er een spouwmuur aanwezig. Als de woning voor 1920 is gebouwd is er geen spouwmuur aanwezig en als uw woning na 1975 gebouwd is dan is er al sprake van spouwmuurisolatie. Om te controleren of uw gevel inderdaad over een spouwmuur beschikt, meet u simpelweg de buitenmuur op. Deze moet minimaal 24 centimeter dik zijn. U kunt er ook met behulp van de klinkers achterkomen of er wel of geen spouwmuur aanwezig is. Als u enkel de lange zijde zichtbaar is dan is er sprake van een spouw, maar wanneer ook de kopse kant te zien is zal het gaan om een gewone muur. Bent u toch geïnteresseerd in een geïsoleerde gevel? Laat u dan informeren over gevelisolatie of muurisolatie.

isolatie van de muur Antwerpen

Muurisolatie

Als spouwmuurisolatie geen optie is, of als u op zoek bent naar een andere manier om uw gevel te isoleren, verdiep u dan in de andere mogelijkheden van muurisolatie. Muurisolatie is de overkoepelende term voor alle technieken waarmee u de isolatiewaarde van uw gevel verbetert. Spouwmuurisolatie valt hier onder, net als gevelisolatie. Met een goed geïsoleerde gevel behaalt u de grootste besparing ten opzichte van andere methodes en het kost u slechts €15,- tot €30,- per vierkante meter. Bent u benieuwd welke techniek van muurisolatie het meest geschikt is bij uw woning? Vul dan ons contactformulier in. De isolatiespecialisten uit Antwerpen voorzien u graag van een persoonlijk advies.

Voordelen muurisolatie

Uiteraard is warmtebehoud het belangrijkste voordeel van gevelisolatie, maar daarnaast profiteert u nog van vele andere voordelen. Allereerst bespaart u op jaarbasis tot wel €700,- op uw energienota omdat u ’s winters de thermostaat minder hoog hoeft te zetten en ’s zomers de airconditioning uit mag blijven. Laat u de spouwmuur vullen met glaswol? Dan profiteert u van de bijkomende voordelen dat het materiaal brandvertragend werkt en vocht afstoot. In het geval van een brand krijgt u dankzij de muurisolatie voldoende tijd om het pand te verlaten en u weet zeker dat u geen last van waterschade krijgt. Tot slot is muurisolatie een positieve invloed op de woningwaarde. Mocht u uw woning verkopen dan is een energieprestatiecertificaat (EPC) verplicht. Hoe beter de woning geïsoleerd is, hoe beter de EPC is en des te meer het huis waard is.

Video: hoe werkt spouwmuurisolatie?

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan. De bedrijven uit ons netwerk verbeteren jaarlijks vele panden als het aankomt op duurzaamheid.

Offertes aanvragen

gevelisolatie in Antwerpen

Gevelisolatie

Wanneer spouwmuurisolatie geen mogelijkheid is, dan kan u kiezen uit diverse methodes van gevelisolatie. Voor het aanbrengen van gevelisolatie is echter een flinke verbouwing nodig, die hoog in de kosten loopt. Afhankelijk van het oppervlak en de gekozen methode dient u rekening te houden met een prijs van minimaal €10.000,-. Als u gevelisolatie laat aanbrengen mag u aanspraak maken op een vergoeding vanuit het netbeheer. Hierdoor krijgt u €15,- per vierkante meter vergoed! Als u aanspraak wil maken op deze subsidie dan bent u verplicht het uit te laten voeren door een erkend aannemer. Daarnaast moeten de gebruikte isolatiematerialen voldoen aan de eisen van de netbeheerder.

Twee methoden voor gevelisolatie

Als u besluit om gevelisolatie te laten plaatsen, dan kunt u kiezen uit twee verschillende methodes. De eerste optie is isolatie van binnenuit. Dit is vooral een goede optie wanneer u geen aanpassingen aan de gevel wil of mag maken, zoals bij monumenten of historische panden. Bij het isoleren van binnenuit zetten we vaak voorzetwanden tegen de muur. De ruimte tussen de voorzetwand en de muur vullen we dan op met isolatiemateriaal, waarna de voorzetwand wordt afgewerkt. Een andere mogelijkheid is het plaatsen van cellenbeton blokken. Hierbij is een dampscherm overbodig omdat de blokken op zichzelf al waterafstotend zijn. Houd er rekening mee dat u bij deze methode leefruimte zal verliezen. Wilt u dit liever niet, dan zult u de gevelisolatie aan de buitenkant moeten plaatsen. In Antwerpen gebeurt dit vaak door middel van crepi. Dit is snel aangebracht en relatief goedkoop vergeleken met bijvoorbeeld een nieuwe metselmuur. Houd rekening met een prijs van €115,- tot €130,- per vierkante meter.

isoleren van de zolder

Zolder isoleren

Over het algemeen is de zolder geen leefruimte. Vaak is het een opslagruimte of rommelhok waarbij isolatie overbodig is. Wanneer u echter een kantoor of slaapkamer op zolder wilt realiseren, zal u toch voor goede isolatie moeten zorgen. De specialisten uit Antwerpen isoleren de zolder vaak op één van de volgende punten. Allereerst is het mogelijk om de vloer op zolder te voorzien van isolatie. Vloerisolatie op zolder passen we met name toe indien de klant de zolder niet als leefruimte gaat gebruiken, maar juist wil voorkomen dat de warmte uit de slaapkamers verdwijnt. Deze oplossing is namelijk goedkoper en eenvoudiger dan het isoleren van het dak. Een tweede mogelijkheid is het isoleren van de binnenzijde. Op deze manier blijft ook de temperatuur op zolder aangenaam, waardoor het geschikt is als leefruimte.

Verschillende isolatiematerialen

Waar u ook isolatie aanbrengt: er is volop keuze uit meerdere isolatiematerialen. Welke soort het meest geschikt is in uw situatie is afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren en wensen. Een isolatiespecialist uit Antwerpen voorziet u graag van een persoonlijk advies. In Antwerpen is met name PUR populair. Dat komt omdat deze isolatieplaten erg eenvoudig zijn in gebruik en men dus zelf hun isolatie kan aanbrengen. Daarbij beschikt het over één van de laagste L-waardes, wat inhoudt dat het uitstekend isoleert. Een andere populaire keuze is mineraalwol, dit is verkrijgbaar als glaswol en rots- of steenwol. Dit is, net als PUR, enorm gebruiksvriendelijk omdat het heel gemakkelijk op maat te knippen is. Daarbij drukt u glas- of steenwol gemakkelijk in een bepaalde vorm, ook als u de verkeerde afmetingen heeft afgesneden. Wel komen er vervelende vezels bij vrij, die uw luchtwegen, ogen en huid kunnen irriteren. Draag daarom altijd goede werkkleding!

vloerisolatie plaatsen Antwerpen

Vloerisolatie

In de praktijk worden de termen vloer- en bodemisolatie regelmatig door elkaar heen gebruikt. Er zit echter een flink verschil tussen. Bij bodemisolatie wordt de bodem van de kelder of kruipkelder geïsoleerd. Dit voorkomt dat de kou van de natte bodem opstijgt naar de woonkamer. Hiervoor gebruiken de specialisten uit Antwerpen voornamelijk EPS parels of isolatievlokken. Dit heeft als voordeel dat de kruipkelder nog goed toegankelijk is, mocht u een reparatie willen laten uitvoeren aan de leidingen. In het geval van vloerisolatie breken we eerst de vloer open, waarna we een laag isolatie aanbrengen aan de onderkant. Dit houdt de kou vanuit de kelder tegen en houdt de warmte in de kamer goed vast. U kunt kiezen uit verschillende isolatiematerialen zoals glas- of steenwol, PUR spuitisolatie of PIR isolatieplaten.

isolatie van dak Antwerpen

Dakisolatie

Wist u dat 25% van de warmte verloren gaat door slecht geïsoleerde daken? Daarom is dakisolatie altijd een goed idee. Hoewel het dak ook vanaf de buitenkant geïsoleerd kan worden, is het in Antwerpen gebruikelijker om isolatie aan de binnenkant aan te brengen. Dit is een stuk minder ingrijpend en de prijs is dan ook aanzienlijk goedkoper. Voor een ervaren klusser is het aanbrengen van isolatie op zolder een leuke uitdaging. De meeste materialen zijn erg gebruiksvriendelijk en goed op maat te snijden. Wel is het belangrijk dat u de kant naar de zolder toe beschermt met een dampscherm. Dakisolatie voor een plat dak is echter een stuk lastiger. Als de specialisten een plat dak in Antwerpen gaan isoleren, dan kiezen zij voornamelijk voor een ‘warm-plat-dak’ constructie. Hierbij plaatsen zij de isolatie onder de dakbedekking. Deze vorm is een stuk lastiger om zelf te realiseren, daarom verwijzen wij u graag door naar een isolatiespecialist uit ons netwerk in Antwerpen.

Geluidsisolatie

Een andere vorm van geluidsisolatie die u in huis zou kunnen toepassen, is geluidsisolatie. Geluidsisolatie draagt bij aan het verhogen van uw wooncomfort en verhoogt tegelijkertijd de waarde van het huis. Er zijn diverse geschikte materialen die u bij uw muur, plafond of vloer zou kunnen aanbrengen om zo geluidsoverlast zoveel mogelijk te beperken. Een eerste mogelijkheid is het verhogen van de massa van de muur. Hoe dikker de muur, des te minder geluid er doorheen dringt. Een andere optie is het plaatsen van een voorzetwand met een spouw. De lege ruimte vullen we op met isolatiemateriaal, wat het geluid grotendeels tegenhoudt. Volledige geluidsisolatie is niet altijd mogelijk, maar op deze manier verminderd het enorm. Een derde en laatste mogelijkheid is het plaatsen van geluidsabsorberend materiaal. Dit bevestigen we onder de afwerking van de muur, waardoor u bij deze methode de minste leefruimte moet inleveren. Geluidsabsorberend materiaal werkt grotendeels om een ruimte geluidsdicht te maken en het verbetert de akoestiek. Komt het meeste geluidsoverlast van buiten? Om verkeersgeluiden zoals een snelweg of trein te dempen is isolerende beglazing de beste oplossing.

geluidsisolatie vloer Antwerpen

Zoekt u een isolatie expert in Antwerpen?

Vraag snel meerdere offertes aan en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs!

Offertes aanvragen

Kelder isoleren

Door de kelder goed te isoleren voorkomt u dat de kou van de grond uw woning intrekt en het is tevens een goede manier om de luchtvochtigheid in huis te verlagen. U kunt kiezen uit twee opties: een geïsoleerd plafond of geïsoleerde bodem. Welke methode het meest geschikt is verschilt per kelder. Past hier een volwassen persoon in die voldoende ruimte heeft om de isolatiewerken te verrichten? Dan zal het plafond geïsoleerd worden. De specialisten uit Antwerpen gebruiken hier voornamelijk isolatieplaten voor. De isolatieplaten snijdt u eenvoudig op maat en passen dankzij een tand-en-groef systeem goed op elkaar. Wanneer er veel leidingen aan het plafond bevestigd zitten, dan kiest de isolatiespecialist eerder voor PUR spuitisolatie, omdat dit naadloos aansluit en makkelijk te bevestigen is. De prijs ligt iets hoger, maar doordat de isolatie sneller is aangebracht is het prijsverschil maar klein. Als de kelder te klein is zullen we eerder de bodem behandelen. Dit gebeurt met EPS parels die over de bodem verdeeld worden. Dit isolatiemateriaal isoleert uitstekend en werkt perfect als vochtregelaar: zelfs als het grondwaterpeil stijgt zullen de parels het vocht tegenhouden.

Kruipkelder isolatie

Net als een kelder is ook een kruipkelder een ramp voor uw energienota. Door het vocht en de koude lucht zal de vloer in de woonkamer koud aan blijven voelen, waardoor u onnodig veel warmte verliest. Hoewel het vaak om een kleine ruimte gaat, is het ook mogelijk om de kruipkelder te isoleren. Dit gebeurt in principe op dezelfde wijze als de isolatie van een standaard kelder, al is isolatie van het plafond vaak geen optie. Als u recht wil hebben op een subsidie van de overheid zal u isolatiemateriaal met een R-waarde van 1,2m2K/w. In de praktijk komt dit neer op isolatiemateriaal met een dikte van 6 tot 10 centimeter. Als u voldoende ruimte heeft is het mogelijk om zelf het plafond te behandelen. In dat geval bent u enkel de kosten voor het materiaal kwijt, wat neerkomt op ongeveer €10,- per vierkante meter. Als u een specialist uit ons netwerk inschakelt liggen de prijzen over het algemeen tussen de €20,- en €30,- per vierkante meter waarvan u tot €6,- aan subsidie terug kunt krijgen van de netbeheerder.

natuurlijke isolatiematerialen voor muur

Natuurlijke isolatiematerialen

Dak-, vloer- of muurisolatie is erg duurzaam. U bespaart hiermee uiteraard op de stookkosten, maar dat betekent ook dat u minder fossiele brandstoffen gebruikt. Als duurzaamheid bij u hoog in het vaandel staat, overweeg dan eens om voor uw gevelisolatie natuurlijke isolatiematerialen te gebruiken. Er is volop keuze aan natuurlijke materialen met een vergelijkbare isolatiewaarde als die van synthetische en minerale materialen. Daar komt bij dat natuurlijke isolatiematerialen extra voordelen met zich meebrengen, zoals een beter leefklimaat. Als u bijvoorbeeld schapenwol gebruikt voor uw dakisolatie, profiteert u van materiaal dat schadelijke gassen in huis neutraliseert. Bovendien heeft schapenwol uitstekende vochtregulerende eigenschappen: het kan tot 30% van z’n eigen gewicht aan vocht opnemen zonder daarbij de isolerende functie te verliezen. Andere populaire natuurlijke materialen in Antwerpen zijn: hennep, vlas isolatie, kurk en riet.

isolatieplaten voor gevel Antwerpen

Isolatieplaten

Als u zelf aan de slag gaat met uw dak- of vloerisolatie, dan zijn isolatieplaten een goede keuze. Het werkt ontzettend eenvoudig, omdat u de platen gemakkelijk op maat snijdt. Dankzij een tand-en-groef systeem klikt u de platen ook gemakkelijk in elkaar, zodat u zeker weet dat het isolatiemateriaal goed aangesloten is. Naast het grote gebruiksgemak is een ander voordeel de veelzijdigheid van de isolatieplaten. Ze kunnen overal gebruikt worden en de specialisten uit ons netwerk gebruiken ze dan ook zowel voor vloer- als dakisolatie en zelfs spouwmuurisolatie. De platen komen in verschillende materialen. PUR is in Antwerpen erg populair, maar voor het dak worden voornamelijk glaswol isolatieplaten gebruikt. Een isolatiespecialist informeert u graag over de verschillende eigenschappen van deze platen en helpt u bij uw keuze.

spuitisolatie PUR voordelen

Spuitisolatie

Naast de isolatieplaten, is PUR ook verkrijgbaar als spuitisolatie. Hiermee kan u niet zelf aan de slag, omdat de gassen die tijdens het spuiten vrijkomen schadelijke gevolgen kunnen hebben voor uw gezondheid. Een ander nadeel is dat de prijs gemiddeld genomen iets hoger ligt dan andere materialen, maar vanwege het gebruiksgemak en de snelheid waarmee het geplaatst is bespaart u op de arbeidskosten. Zo valt het prijsverschil uiteindelijk mee. Ook spuitisolatie is erg veelzijdig en is dan ook geschikt voor verschillende toepassingen. In Antwerpen isoleren de specialisten met name de zolder met spuitisolatie, maar ook in het val van vloer- of spouwmuurisolatie is het een optie. Het materiaal sluit naadloos aan op de ondergrond en eventuele leidingen (zoals vloerverwarming) maar is niet glad. In het geval van vloerisolatie zal u de bovenkant nog moeten schuren.

isolatiewaarde lambdawaarde

Isolatiewaarde

Om de hoogst mogelijke besparing te behalen, is het belangrijk dat u isolatiemateriaal kiest met de hoogste isolatiewaarde. Om verschillende materialen met elkaar te vergelijken, let u op de Lambda-waarde. Deze L-waarde geeft weer hoeveel warmte een bepaald materiaal geleidt. Kort gezegd: hoe lager de L-waarde, hoe beter iets isoleert. Zo hebben glaswol en rotswol een L-waarde van 0,032 tot 0,040, terwijl PUR ergens rond de 0,023 en 0,035 ligt. Als u alleen op deze waardes zou letten is PUR dus een betere keuze. Daarentegen is glaswol voordeliger, waardoor het u minder geld zal kosten. Wil u weten welk materiaal het meest geschikt is voor uw huis? Neem dan gerust contact met ons op. De specialisten uit Antwerpen voorzien u van een advies op maat.

Prijzen

De kosten van uw nieuwe isolatie in Antwerpen is afhankelijk van verschillende factoren. De prijs hangt uiteraard af van het materiaal, de methode en het oppervlak, maar de subsidie die u terugkrijgt en het geld dat u bespaart op uw energierekening speelt ook een grote rol. Zo bespaart u met spouwmuurisolatie bij een vrijstaande woning tot twee keer zo veel als in een tussenwoning, maar ligt de investering vanwege het grote oppervlak ook een stuk groter. Bij een tussenwoning betaalt u voor spouwmuurisolatie gemiddeld €975,- tot €1.950,- en bespaart u tot €300,- per jaar waarmee u de investering in 3-5 jaar weer terugverdiend. Bij een vrijstaande woning betaalt u €2.250,- tot €4.500,- waarmee u €750,- per jaar bespaart. Ook bij een vrijstaand huis verdient u de investering daarom in 3 tot 5 jaar terug. Vraag vrijblijvend offertes aan en vergelijk de prijzen.

zoek

Type woning Type isolatie Prijs per m² Gemiddelde totaalprijs
Appartement Spouwmuurisolatie €15,- tot €30,- €375,- tot €750,-
Appartement Vloerisolatie €20,- tot €30,- €1.100,- tot €1.300,-
Tussenwoning Spouwmuurisolatie €15,- tot €30,- €975,- tot €1.950,-
Tussenwoning Dakisolatie €40,- tot €60,- €2.600,- tot €3.900,-
Tussenwoning Vloerisolatie €20,- tot €30,- €1.200,- tot 1.400,-
2 onder 1 kap Spouwmuurisolatie €15,- tot €30,- €1.500,- tot €3.000,-
2 onder 1 kap Dakisolatie €40,- tot €60,- €4.000,- tot €6.000,-
2 onder 1 kap Vloerisolatie €20,- tot €30,- €1.400,- tot €1.600,-
Vrijstaande woning Spouwmuurisolatie €15,- tot €30,- €2.250,- tot €4.500,-
Vrijstaande woning Dakisolatie €40,- tot €60,- €6.000,- tot €9.000,-
Vrijstaande woning Vloerisolatie €20,- tot €30,- €1.800,- tot €2.000,-

* Let op de kosten per type isolatie hangen af van diverse factoren. Denk aan het gekozen isolatiemateriaal, de isolatiewaardes, de dikte van de isolatielaag en de huidige situatie.

Subsidie isolatie 2017/2018

Om duurzaamheid te stimuleren en het gebruik van fossiele brandstoffen af te remmen, heeft de overheid een stel subsidies beschikbaar gesteld waar u als particulier aanspraak op mag maken. De netbeheerder betaalt deze subsidie aan u uit, met als voorwaarde dat u voor 1 januari 2006 op het elektriciteitsnet bent aangesloten. Daarbij stellen zij bij een minimale R-waarde verplicht en moet u de gevelisolatie, spouwmuurisolatie of vloerisolatie door een aannemer laten uitvoeren. De enige uitzondering hierop is bij dak: ook als u zelf de zolder isoleert heeft u recht op een premie. In het geval van dakisolatie krijgt u tot €8,- per vierkante meter uitgekeerd. Doet u het zelf? Dan krijgt u tot €4,- per vierkante meter terug. Hierbij moet de R-waarde minimaal 3,5m2K/W bedragen. Muurisolatie is een flinke investering, vooral als u de gevel van buiten of binnen isoleert. Hierbij keert het netbeheer dan ook tot €15,- per vierkante meter uit, mits de R-waarde minimaal 3m2K/W is. Bij spouwmuurisolatie liggen de subsidies iets lager: €6,- per vierkante meter, bij een spouw van minimaal 5 centimeter breed. Laat u vloerisolatie plaatsen of wordt de kruipkelder geïsoleerd? Bij een minimale R-waarde van 2m2K/W ontvangt u van uw netbeheer €6,- per vierkante meter aan subsidie. Naast de premies van de netbeheerders gelden er nog diverse gemeentelijke en landelijke subsidies. En het verlaagd BTW-tarief op de isolatiewerken natuurlijk. Onze tip: op de website Premiezoeker.be krijgt u het meest volledige overzicht van de huidige, beschikbare subsidies.

isolatie subsidie Antwerpen
isolatiespecialist Antwerpen

Besparen? Isolatiespecialisten vergelijken!

Naast dat u kan besparen op uw energierekening, kan u ook besparen op de isolatiekosten! De prijs voor dakisolatie, muurisolatie of vloerisolatie verschilt namelijk per aanbieder en daarom is het altijd verstandig om meerdere offertes met elkaar te vergelijken. Als u ons contactformulier invult krijgt u meerdere, vrijblijvende offertes (max. 5) toegestuurd die u geheel kosteloos met elkaar vergelijkt. Op deze manier weet u zeker dat u niets teveel betaalt en bespaart u tot wel 40% op uw isolatiekosten! Dus bent u op zoek naar een isolatiespecialist in Antwerpen? Neem dan vandaag nog contact met ons op!