Koudebrug

Een koudebrug is een plek in een woning of een pand welke niet goed geïsoleerd is of waar de isolatie zelfs ontbreekt. Hierdoor verliest u alsnog veel warmte en het kan zorgen voor een hogere energierekening. Daarom is het verstandig om te kijken of u een koudebrug in uw woning heeft en deze op te lossen. Een koudebrug vindt u vooral bij bijvoorbeeld een raam, de fundering of een dorpel. Naast het feit dat een koudebrug zorgt voor energie verlies, kan het ook zorgen voor vochtplekken. Wij helpen u graag verder voor een betere isolatie van de muur voor het oplossen van koudebruggen of om deze te voorkomen. Kom in contact met één van de isolatiebedrijven die aan ons netwerk gelieerd is door het contactformulier in te vullen. Na de aanvraag ontvangt u tot maximaal 5 offertes van bedrijven. Deze kunt u vervolgens vrijblijvend vergelijken.

koudebrug
isolatie muur

Wat is een koudebrug?

Zoals eerder gezegd, is een koudebrug een plaats in huis of in een pand waar de isolatie niet goed geregeld is. Hier ontbreekt de isolatie in de muur of het sluit niet goed bij elkaar aan. Koudebruggen hoeven niet alleen voor te komen bij een muur, maar vindt men ook vaak bij een raam, bij de fundering of bij een dorpel. Als u last heeft van een koudebrug, is het verstandig om te kijken naar de isolatie. Denk bijvoorbeeld aan spouwmuurisolatie, dakisolatie, muurisolatie of gevelisolatie voor het voorkomen en oplossen van koudebruggen. Wij helpen u met de isolatie van uw muur of spouwmuur.

Hoe te herkennen?

Een koudebrug is soms lastig te herkennen. Over het algemeen kunt u koudebruggen herkennen door met uw hand hier overheen te wrijven. Zo voelt u duidelijk verschil tussen de brug en de rest van de muur. Ook kunnen er schimmel- en vochtplekken ontstaan doordat er waterdamp in de lucht condenseert en neerslaat. Doordat schimmel uw gezondheid kan schaden, is het verstandig om dit zo snel mogelijk op te laten lossen. Wij helpen u graag verder door u in contact te brengen met een vakman die uw woning goed kan isoleren door middel van bijvoorbeeld spouwmuurisolatie of dakisolatie.

Soorten koudebruggen

Er zijn verschillende soorten koudebruggen bekend. De meest voorkomende vormen beschrijven wij voor u. Onderbrekingen van de isolatie is een bekende reden van een koudebrug. Hierbij sluit isolatie niet goed op elkaar aan of er zit een slechte isolator door de isolatie in de muur. Dit kan het geval zijn bij spouwmuurisolatie, dakisolatie, muurisolatie of gevelisolatie. Daarnaast kan het zijn dat de bouw van het pand niet goed is. De buitenmuur mag de vloer of fundering niet direct raken. Ook kan het zijn dat zaken niet goed zijn afgewerkt, waardoor een koudebrug ontstaat. Een specialist kijkt naar welke soort u mee te maken heeft en gaat aan het werk met het oplossen.

Gevolgen

We weten nu dat wanneer u uw woning niet goed heeft laten isoleren, er koudebruggen ontstaan en schimmelplekken op de muur. Schimmel kan een behoorlijke impact hebben op uw gezondheid en de koudebruggen zorgen ervoor dat u energie verliest en de energierekening op kan lopen. Om deze gevolgen van het slecht isoleren te voorkomen, is het verstandig om zo snel mogelijk een vakman in te schakelen voor het isoleren van uw spouwmuur of te kijken naar muurisolatie of gevelisolatie. Wij helpen u met alle plezier bij het verbeteren van de isolatie van de muur in uw woning of pand door u in contact te brengen met een specialist.

Benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen?

Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan. De bedrijven uit ons netwerk verbeteren jaarlijks vele panden als het aankomt op duurzaamheid.

spouwmuurisolatie offerte

Oplossen en voorkomen

Om een koudebrug te voorkomen of te laten oplossen moet de isolatie compleet op elkaar aansluiten. Muurisolatie zoals spouwmuurisolatie moet aansluiten op gevelisolatie en vloerisolatie. Ook moet de dakisolatie aansluiten op de rest van de isolatie van de binnen muur, buitenmuur en spouwmuur. Laat het oplossen of voorkomen van een koudebrug door problemen met isolatie in de muur over aan een vakman. Hij gaat aan het werk met het isoleren van de spouwmuur en buitenmuur en zorgt voor muurisolatie zoals spouwmuurisolatie, gevelisolatie en dakisolatie. Wij brengen u graag in contact met een specialist welke aan het werk gaat met het isoleren van de muur.

Contact met een specialist

Heeft u last van een koudebrug in uw woning bij de muur, het raam of de dorpel? Wilt u graag een specialist inschakelen voor spouwmuurisolatie, dakisolatie of gevelisolatie? Wij helpen u graag verder! Een vakman lost isolatieproblemen bij de binnen muur en buitenmuur voor u op door muurisolatie en zorgt ervoor dat alle isolatie in uw woning op elkaar aansluit om een koudebrug verder te voorkomen. Vul het formulier in om in contact te komen met een vakman die voor u de muur zoals de spouwmuur of buitenmuur gaat isoleren om koudebruggen op te lossen of te voorkomen. Wij helpen u graag verder!

koudebrug oplossen

Wij zijn een netwerk van isolatie specialisten in Vlaanderen.

Schakel ons netwerk in voor het uitvoeren van een muurisolatie en het oplossen van een koudebrug.