Woning isoleren én geld besparen?

Vergelijk gratis offertes van isolatiespecialisten & bespaar!

Zoekt u een isolatie specialist in Niel?

Kies voor extra isolatie in uw woning om te genieten van extra wooncomfort én een lagere energierekening! Isolatie in Niel is op vele manieren mogelijk, zoals dakisolatie, vloerisolatie of geluidsisolatie. Op welke manier u ook wil isoleren, u schakelt best een professionele isolatieplaatser uit de buurt in.

Start nu uw gratis offerteaanvraag.

Door offertes te vergelijken, ziet u gemakkelijk welk aanbod het beste is. U kiest zelf de isolatie-expert met de beste prijs. Op deze pagina leest u alles over verschillende isolatiemethodes, de voordelen ervan en het prijskaartje. Ook leest hoeveel u bespaart en welke isolatiepremies beschikbaar zijn.

isolatie Niel

Bespaar op uw isolatie, vergelijk gratis offertes!

U wilt natuurlijk niet te veel betalen voor uw isolatieklus. Hoe weet u zeker dat u een goede prijs betaalt? Door gratis offertes te vergelijken krijgt u inzicht in de prijs van isolatiespecialisten uit uw regio. Bovendien ziet u meteen welke isolatiespecialist de beste deal biedt. Zo krijgt u de beste kwaliteit voor de voordeligste prijs!

Diverse soorten isolatie

Wilt u uw huis isoleren? Er zijn verschillende mogelijkheden. De beste isolatiemanier voor u is afhankelijk van uw woning en uw wensen.

De meest voorkomende isolatiemanieren op een rijtje:

 • Spouwmuurisolatie: de specialist spuit isolatiemateriaal in de spouw, de ruimte tussen binnen- en buitenmuren. Spouwmuurisolatie geeft veel comfort in huis.
 • Vloerisolatie: voorkom koude voeten door uw vloer te laten isoleren.
 • Kruipkelder isoleren: niet alleen een oplossing voor meer isolatie, ook voorkomt u vocht- en schimmelproblemen in huis en een muffe lucht.
 • Dakisolatie: omdat warmte stijgt, is het dak isoleren een goede manier om stookkosten te besparen.
 • Gevelisolatie: gevelisolatie kan zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant geplaatst worden. De isolatie wordt met pleisterwerk geheel weggewerkt.
 • Geluidsisolatie: akoestische isolatie zorgt ervoor dat u minder geluiden van buiten hoort. Zeker wanneer u aan een drukke weg woont, kan akoestische isolatie een hoger wooncomfort opleveren.

Waarom huis isoleren?

 • 1. U bespaart jaarlijks op uw stookkosten!
 • 2. Een goede isolatie verhoogt de waarde van uw woning.
 • 3. Vochtproblemen zijn met een goede woningisolatie verleden tijd.
 • 4. Doordat u minder hoeft te stoken, helpt u het milieu.
 • 5. Verhoog uw wooncomfort door niet alleen thermische, maar ook akoestische isolatie
 • 6. Vaak is een subsidie mogelijk.

Isolatie prijzen

Bent u nieuwsgierig naar de prijzen van isolatie in Niel? Spouwmuur isoleren kost gemiddeld €15,- tot €30,- per m². Wilt u liever uw vloer isoleren? Houd dan rekening met een vanafprijs van €20,- per m². Het isoleren van de gevel lang buiten kost gemiddeld €115,- tot €135,- per m², inclusief afwerking. Isolatie onder het dak heeft een vanafprijs van ongeveer €20,- per m², exclusief afwerking.

Meer prijzen weten?

In de volgende prijstabel vindt u een handig overzicht van verschillende richtprijzen. Omdat iedere situatie anders is, is het lastig om hier exacte prijzen te geven. Wilt u wel weten wat uw isolatieklus precies gaat kosten? Ontdek de scherpe prijzen van isolatiebedrijven uit uw regio!

Wat kost isolatie?

Type isolatie Gemiddelde prijzen per m² (inclusief plaatsing en btw) Grootste voordeel Gemiddelde terugverdientijd
Spouwmuurisolatie €15,- tot €30,- Gemiddeld de snelste terugverdientijd. 3 tot 5 jaar
Vloerisolatie Vanaf €20,- Verhoogd wooncomfort (warme voeten). Gemiddeld 8,5 jaar
Kruipruimte isoleren €10,- tot €20,- Droger huis. Gemiddeld 7,5 jaar
Dakisolatie Vanaf €20,- (exclusief afwerking) Grootste energiebesparing. 3 tot 8 jaar
Gevelisolatie buitenzijde (buitenmuur isoleren) €115,- tot €135,- (inclusief afwerking) Bij het isoleren van de buitenmuur verbetert u meteen de uitstraling van uw huis. 9 tot 14 jaar
Gevelisolatie binnenzijde (binnenmuur isoleren) Vanaf €40,- (inclusief afwerking) De binnenmuren zijn weer als nieuw. 10 tot 15 jaar
Geluidsisolatie muur €50,- tot €100,- Verminderen van lucht- en contactgeluid. n.v.t.
Geluidsisolatie plafond €30,- tot €50,- Verminderen van lucht- en contactgeluid. n.v.t.
Geluidsisolatie vloer €25,- tot €40,- Verminderen van lucht- en contactgeluid. n.v.t.

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen inclusief plaatsing en btw. Vraag gratis offertes aan voor de exacte prijzen.

Isolatiepremies per isolatieklus

Per isolatiewerken verschillende de beschikbare premies:

 • Spouwmuurisolatie: via uw netbeheerder kunt u voor spouwmuurisolatie een premie ontvangen. Ook komt u voor de Mijn VerbouwPremie in aanmerking.
 • Kruipruimte isolatie: wanneer u uw kruipkelder laat isoleren in Niel kunt u een isolatiepremie bij uw netbeheerder aanvragen.
 • Vloerisolatie: ook voor het isoleren van uw vloer vraagt u bij uw netbeheerder een premie aan.
 • Dakisolatie: voor 2020 moet ieder dak in Vlaanderen voldoende geïsoleerd zijn. Om dat te realiseren komt u voor zonder- of dakisolatie in Niel in aanmerking voor enkele premies voor dakisolatie, van uw netbeheerder.
 • Geluidsisolatie: omdat er bij geluidsisolatie van een muur of vloer vaak ook van thermische isolatie sprake is, kunt bij uw netbeheerder en bij de Vlaamse overheid een premie aanvragen.
 • Gevelisolatie: voor gevelisolatie in Niel komt u mogelijk in aanmerking voor een isolatiepremie van uw netbeheerder en de Mijn VerbouwPremie. De isolatiewaarde moet dan wel hoog genoeg zijn en u moet de premieaanvraag uiterlijk 12 maanden na de eindfactuurdatum indienen.
Meer weten over de premies? Spring dan op deze pagina naar het onderwerp “Isolatie premies 2024“.

Specialist gezocht voor isolatie in Niel?

Vergelijk gratis offertes van isolatie plaatsers uit de regio!

Het duurt maar 1 minuutje.

spouwmuurisolatie Niel

Spouwmuurisolatie Niel

Bij spouwmuurisolatie in Niel wordt de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur van uw gevel opgevuld met isolatie. Bij nieuwbouwwoningen wordt standaard spouwisolatie toegepast, maar bij oudere woningen is het mogelijk dat de spouw leeg is. Dan is het interessant om te kijken naar de mogelijkheden van na-isoleren.

Hoe gaat na-isoleren in de spouwmuur?

De vakman boort kleine gaten in de voegen van uw gevel. In die gaten spuit hij vervolgens een isolatiemateriaal, zoals EPS of purschuim. Hij zorgt ervoor dat de gehele spouw opgevuld is, zodat er geen koudebruggen ontstaan. Na het inspuiten worden de boorgaten weer gedicht, waardoor u er niets meer van ziet. Meer weten over de prijzen? Start nu uw gratis offerteaanvraag.

Voordelen van spouwmuurisolatie

 • Het klimaat in uw woning is aangenamer: warmer in de winter en koeler in de zomer.
 • U hoort minder geluiden van buiten.
 • U bespaart jaarlijks 5 tot 10% op uw energierekening!

Spouwmuurisolatie prijs

Wilt u uw spouwmuur laten isoleren? Dan wilt u vast weten met welke kosten u ongeveer rekening moet houden. De totaalprijs is afhankelijk van uw type woning en het gekozen isolatiemateriaal. Voor een hoekwoning liggen de kosten van spouwmuurisolatie in Niel met glaswol op gemiddeld €1.350,- tot €1.800,- en met EPS-parels op €1.800,- tot €2.250,-. Woont u in een vrijstaande woning? Dan kost spouwisolatie met EPS-parels ongeveer tussen de €2.250,- en €3.000,-.

U verdient de investering snel terug!

De terugverdientijd van deze spouwmuurisolatie in Niel ligt tussen de 3 tot 5 jaar. In de volgende prijstabel vindt u meer richtprijzen. Zo weet u waar u ongeveer rekening mee moet houden. Bent u benieuwd naar exacte prijzen? Vergelijk gratis en vrijblijvende offertes.

Wat kost spouwmuurisolatie?

Type woning en gemiddeld geveloppervlak Spouwmuurisolatie met glaswol* Spouwmuurisolatie met EPS-parels (HR++)* Spouwmuurisolatie met PUR-schuim*
Appartement 25 m² €375,- tot €500,- €500,- tot €625,- €625 – tot €750,-
Tussenwoning rijtjeswoning 60 m² €900,- tot €1.200,- €1.200,- tot €1.500,- €1.500,- tot €1.800,-
Hoekwoning rijtjeswoning 90 m² €1.350,- tot €1.800,- €1.800,- tot €2.250,- €2.250,- tot €2.700,-
2-onder-1 kap woning 100 m² €1.500,- tot €2.000,- €2.000,- tot €2.500,- €2.500,- tot €3.000,-
Vrijstaande woning 150 m² €2.250,- tot €3.000,- €3.000,- tot €3.750,- €3.750,- tot €4.500,-

* De gemiddelde prijzen zijn inclusief btw en plaatsing. Benieuwd naar de exacte prijs? Vraag dan gratis en zonder verplichting offertes aan.

Prijsvoorbeeld: spouwmuurisolatie bij een 2 onder 1 kap woning

€1.500,- tot €3.000,-

(Prijzen zijn gebaseerd op gemiddelde tarieven)

Budget optie: glaswol
Van €1.500,-

Op basis van een 2 onder 1 kap woning, 100 m²
Gebruik van glaswol
Inclusief btw en plaatsing

Uitstekend isolerende optie: PUR
Tot €3.000,-

Op basis van een 2 onder 1 kap woning, 100 m²
Gebruik van PUR-schuim
Inclusief btw en plaatsing

Besparing en terugverdientijd van spouwisolatie

Het laten aanbrengen van spouwmuurisolatie is momenteel een van de meest gekozen manieren om veel op uw energierekening te besparen. Hoeveel bespaart u dankzij spouwisolatie? Het na-isoleren levert u een besparing van 20% tot 25% op uw jaarlijkse energiefactuur op.

Wanneer heeft u de investering terugverdiend? Dankzij de forse besparing op uw energiekosten is de terugverdientijd van spouwmuurisolatie in Niel tussen de 3 en 5 jaar.

spouwisolatie Niel

Huis geschikt voor spouwmuurisolatie?

Aan de hand van de volgende punten controleert u of uw woning geschikt is voor spouwmuurisolatie.

 • Controleer of uw woning spouwmuren heeft. Woningen gebouwd voor 1920 hebben dat meestal niet. Woningen met een bouwjaar tussen 1920 en 1975 hebben wel een spouwmuur, maar deze is vaak niet geïsoleerd. Woningen gebouwd na 1975 hebben meestal wel een geïsoleerde spouwmuur.
 • De spouw moet minimaal 5 centimeter dik zijn.
 • De gevelbekleding moet dampopen zijn. Gevels met geglazuurde, strengpers en verblendstenen zijn daardoor minder geschikt. Ook een geschilderde gevel moet voldoende kunnen ventileren. Wanneer dat niet gebeurt, ontstaat er in de winter vorstschade door vocht in de gevel.
 • De spouw moet schoon zijn en niet vervuild door bijvoorbeeld cementresten of cementbaarden.

Hoe werkt spouwmuurisolatie in Niel precies?

Een niet-geïsoleerde spouw bevat lucht, die stroomt. Omdat de lucht in beweging is, isoleert het slecht. Spouwmuurisolatie laat de lucht in de spouw stilstaan. Stilstaande lucht isoleert wel goed. U merkt direct dat het leefklimaat in uw woning aangenamer wordt. In de winter blijft warmte langer hangen en in de zomer is het heerlijk koel in huis.

Hoe wordt spouwmuurisolatie in Niel aangebracht?

De vakman begint met een inspectie van de gevel om te kijken of deze geschikt is. Zo ja, dan boort hij kleine gaatjes in de voegen. Door deze gaatjes spuit hij het isolatiemateriaal in de spouw, waarbij hij ervoor zorgt dat deze helemaal opgevuld wordt. Nadien worden de gaatjes weer netjes dichtgemaakt. Het aanbrengen van spouwmuurisolatie gebeurt meestal binnen één dag!

Video: hoe werkt spouwmuurisolatie?

Welke isolatiematerialen zijn geschikt voor spouwmuur isoleren?

De volgende materialen worden veel als spouwmuurisolatie toegepast:

 • Minerale wol: dit zijn duurzame materialen zonder chemische bestanddelen. Glaswol isoleert beter dan steenwol.
 • EPS-korrels: deze piepschuimbolletjes zijn een betaalbaar isolatiemateriaal en tevens waterdicht.
 • Isolatieschuim: PUR is de bekendste variant, maar PIR is de verbeterde variant, waarin minder chloriden gebruikt zijn.

Investeer in spouwmuurisolatie in Niel.

U bespaart jaarlijks tot 25% op uw energiekosten!

vloerisolatie Niel

Vloerisolatie Niel

Wilt u niet langer last hebben van koude voeten? Of heeft u last van optrekkend vocht in de kruipruimte? Met vloerisolatie in Niel merkt u direct dat er minder warmte via de vloer verloren gaat. Uw wooncomfort stijgt, de waarde van uw woning wordt hoger én u bespaart jaarlijks op uw energierekening!

Langs boven of langs onder?

Het isolatiemateriaal kan op twee plekken aangebracht worden: aan de bovenkant van de vloer of aan de onderkant. Isoleren aan de onderkant van de vloer wordt ook wel kruipruimte isolatie genoemd. Hieronder vindt u meer informatie over de voordelen, kosten en materialen van vloerisolatie in Niel. Direct vrijblijvende offertes ontvangen? Start nu uw gratis offerteaanvraag.

Voordelen van vloerisolatie

 • De isolatie houdt warmte vast waardoor u jaarlijks tot wel 15% bespaart op uw energierekening.
 • Vloerisolatie is in vergelijking met andere isolatiemanieren niet duur.
 • Het aanbrengen van vloerisolatie kan binnen een dag gebeuren, zonder overlast voor u of uw buren.

Vloerisolatie prijs

De totaalprijs van vloerisolatie in Niel wordt bepaald door het te isoleren oppervlak en het gekozen isolatiemateriaal. Voor de vloerisolatie van een twee-onder-een-kapwoning met isolatieplaten ligt de prijs op gemiddeld €1.100,-. Liever isolatiechape? Dan moet u rekening houden met ongeveer €1.650,-. Vloer isoleren in een vrijstaande woning laat u doen vanaf ongeveer €1.400,-, afhankelijk van de materiaalkeuze.

Benieuwd naar meer prijzen?

In de volgende prijstabel vindt u een handig overzicht van richtprijzen. Wilt u liever exacte prijzen weten? Vergelijk vandaag nog gratis én vrijblijvende offertes. De vloerisolatie verdient zichzelf binnen enkele jaren terug, omdat u jaarlijks tot wel 15% op de stookkosten bespaart!

Wat kost vloerisolatie?

Type woning Oppervlakte van de vloer Vloerisolatie met isolatieplaten* Vloerisolatie met gespoten PUR* Vloerisolatie met isolatiechape*
Appartement 45 m² €900,- €1.350,- €1.350,-
Tussenwoning 50 m² €1.000,- €1.500,- €1.500,-
2 onder 1 kap 55 m² €1.100,- €1.650,- €1.650,-
Vrijstaande woning 70 m² €1.400,- €2.100,- €2.100,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw en arbeidskosten. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen.

Prijsvoorbeeld: vloerisolatie bij een 2 onder 1 kap woning

€1.100,- tot €1.650,-

(Prijzen zijn gebaseerd op gemiddelde tarieven)

Budget optie: isolatieplaten
Circa €1.100,-

Op basis van een 2 onder 1 kap woning, met 55 m² vloeroppervlakte
Gebruik van isolatieplaten, onderzijde vloer

Uitstekend isolerende optie: PUR
Circa €1.650,-

Op basis van een 2 onder 1 kap woning, met 55 m² vloeroppervlakte
Gebruik van gespoten PUR, onderzijde vloer

Besparing en terugverdientijd met vloerisolatie

Een gemiddeld huishouden bespaart tot wel 15% op de totale stookkosten. Dat komt neer op meer dan €200,- per jaar! De terugverdientijd ligt daardoor op 7 tot 10 jaar.

Deze terugverdientijd is afhankelijk van de grootte van uw woning, het gekozen isolatiemateriaal en het type verwarmingsketel dat u gebruikt. Een isolatie-expert kan een nauwkeurige berekening voor u maken, toegespitst op uw precieze situatie.

Houten vloer isoleren

Bij vloerisolatie is het belangrijk om eerst goed te weten met welke situatie u te maken heeft. Heeft u houten balken onder uw vloer? Vooral in oudere woningen is vaak sprake van een houten ondervloer.

Heeft uw woning een houten ondervloer?

Dan is het mogelijk om isolatiemateriaal tussen de balken te plaatsen. Steenwol of glaswol zijn zeer geschikte materialen. Wel is het belangrijk dat er genoeg ventilatie is. Daarmee voorkomt u vervelende vochtproblemen.

vloer isoleren Niel

Betonvloer isoleren

Heeft uw woning een betonvloer en wilt u deze van vloerisolatie voorzien? Bij een betonvloer heeft u verschillende opties bij het laten aanbrengen van vloerisolatie.

Welke manieren zijn er?

Als uw woning geen kruipruimte heeft moet de isolatie aan de bovenkant van de vloer aangebracht worden. De isolatielaag bevindt zich dan tussen de betonplaat en de afwerkingslaag, zoals parket of tapijt. Isolatieplaten, isolatiechape en gespoten PUR zijn zeer geschikte materialen die bovendien snel aangebracht kunnen worden. Heeft uw huis wel een kruipruimte? Dan kunt u ook kiezen voor isolatie langs onder, namelijk uw kruipkelder isoleren.

Vloerisolatie combineren met vloerverwarming?

Wilt u graag vloerverwarming? Omdat vloerisolatie direct op de betonplaat wordt aangebracht, is het uitstekend te combineren met de aanleg van vloerverwarming. De beste keuze voor het isolatiemateriaal is isolatiechape of isolatieplaten. Van deze materialen liggen de isolatiewaardes hoog genoeg om goed van de vloerverwarming te profiteren. De isolatiedikte moet minimaal 8 centimeter zijn. Een isolatiespecialist vertelt u graag meer over de mogelijkheden.

Welke isolatiematerialen zijn geschikt voor vloer isoleren?

Voor vloerisolatie in Niel worden de volgende drie isolatiematerialen gebruikt:

 • Isolatieplaten: isolatieplaten (XPS en PIR) hebben een goede isolatiewaarde, maar ze zijn wel lastiger te plaatsen dan isolatiechape.
 • Gespoten PUR: spuitisolatie heeft als voordeel dat alle gaatjes worden opgevuld. Daarnaast is de plaatsing van isolatieschuim erg snel.
 • Isolatiechape: deze isolatiewijze bestaat uit beton gecombineerd met isolatiemateriaal, zoals piepschuim korrels.

Verschil tussen vloerisolatie en kruipkelder isolatie?

De begrippen vloerisolatie en kruipkelderisolatie worden door elkaar gebruikt. Er is dan ook enige overlap. Vloerisolatie kan zowel bovenop de vloer als onder de vloer in de kruipruimte geplaatst worden. Kruipruimte isolatie kan aan de bovenkant van de ruimte worden geplaatst, of op de bodem. Isoleren onder de vloer en aan de bovenkant van de kruipkelder is dezelfde vorm van isolatie.

Energie besparen met vloerisolatie in Niel?

Kies voor vloerisolatie en bespaar op de stookkosten!

kruipkelder isoleren Niel

Kruipkelder isoleren Niel

Is uw kruipkelder niet geïsoleerd? Dan is er veel circulatie van lucht en vocht, wat voor veel warmteverlies zorgt. Hoe lost u dat probleem op? Door uw kruipkelder te isoleren in Niel. Er wordt dan isolatiemateriaal geplaatst op de bodem van de kruipkelder of aan de onderkant van de vloer. Het grote voordeel is natuurlijk dat uw woning beter warmte binnenhoudt, waardoor u jaarlijks bespaart op uw stookkosten.

Welke mogelijkheden zijn er?

Kruipkelder isoleren is mogelijk met verschillende materialen en methodes. Lees snel verder om meer te weten te komen over de voordelen, geschikte materialen en kosten van kruipkelderisolatie. Wilt u liever advies van een expert? Ontdek de scherpe prijzen van isolatie plaatsers uit Niel!

Voordelen van kruipkelder isolatie

 • Nooit meer last van een onaangenaam koude vloer.
 • Warmte in huis wordt beter vastgehouden, waardoor u tot wel 15% bespaart op uw jaarlijkse energiekosten.
 • Vervelend problemen door optrekkend vocht worden voorkomen.
 • De waarde van uw woning wordt verhoogd.

Zelf kruipkelder isoleren of uitbesteden?

Bent u een handige klusser en wilt u uw kruipkelder zelf isoleren? Een isolatieklus is veel lastiger dan men denkt en veel mensen vinden isoleren ook niet het leukste karwei. De vakman weet precies welke techniek best gebruikt kan worden en welk isolatiemateriaal het meest geschikt is voor uw situatie.

De voordelen van een specialist op een rijtje:

 • U hoeft zelf geen snipperdagen op te nemen en kunt uw vrije tijd besteden aan leuke dingen.
 • Het is het niet nodig om specialistisch gereedschap aan te schaffen.
 • Met een vakman behaalt u het beste resultaat en het hoogste rendement.

Kruipkelder isoleren prijs

Kelderisolatie heeft een gemiddelde kostprijs van €25,- per m². Voor een gemiddelde tussenwoning komt de totaalprijs dan op €1.200,-. De kruipkelder van een appartement isoleren heeft een gemiddelde prijs van €1.125,- en de totaalprijs van een tweewoonst ligt gemiddeld op €1.375,-. Het isoleren van een vrijstaande woning kost gemiddeld €1.750,-.

Hoe is de prijs opgebouwd?

De totaalprijs is ten eerste afhankelijk van de grootte van uw kruipruimte in vierkante meters. Daarnaast is ook het gekozen isolatiemateriaal van invloed op de prijs. Chape en purschuim zijn bijvoorbeeld duurder dan isolatieplaten. Benieuwd naar exacte prijzen? Vergelijk gratis offertes van isolatie in Niel! Dat doet u geheel vrijblijvend, u zit nergens aan vast.

Vakman gezocht voor kruipkelderisolatie in Niel?

Ontdek de scherpe prijzen van specialisten bij u uit de buurt!

dakisolatie Niel

Dakisolatie Niel

Dakisolatie is één van de meest rendabele manieren om uw woning beter te isoleren. Omdat warmte opstijgt, is het dak een uitstekende plek om te zorgen dat er meer warmte in uw woning blijft. Zonder dakisolatie gaat maar liefst 25% van de warmte door het dak verloren.

Welke mogelijkheden zijn er?

Dakisolatie in Niel kan zowel langs binnen of langs buiten geplaatst worden. Dakisolatie langs buiten gebeurt vooral bij het herstellen of vernieuwen van het gehele dakoppervlak. In de meeste gevallen kiest met voor dakisolatie langs binnen. Specialist nodig? Ontdek de scherpe prijzen van dakexperts uit Niel! Start nu uw gratis offerteaanvraag.

Voordelen van dakisolatie

 • Omdat warmte stijgt is dakisolatie de meest rendabele vorm van woningisolatie.
 • Met het aan laten brengen van dakisolatie verhoogt u de waarde van uw woning.
 • U bespaart tot wel 30% op uw jaarlijkse energierekening!

Dakisolatie prijzen

Wilt u weten wat de prijs van dakisolatie is? De prijzen zijn afhankelijk van uw type dak. Isolatie voor een plat dak kost in totaal gemiddeld €2.500,- tot €3.500,-. De terugverdientijd is ongeveer zes jaar. Heeft u een hellend dak? Houd dan rekening met een gemiddelde totaalprijs tussen de €4.000,- en €5.000,-. Deze investering heeft u na zeven jaar al terugverdiend.

Benieuwd naar meer prijzen?

In de volgende prijstabel vindt u een handig overzicht van gemiddelde prijzen per vierkante meter van de isolatie van het dak. Bent u benieuwd naar de kostprijs voor dak isoleren in Niel? Vergelijk gratis én vrijblijvend offertes! Zo weet u zeker dat u niet te veel betaalt.

Dak isoleren kostprijs

Type dak Prijs per m² (incl. plaatsing en btw) Gemiddelde totaalprijzen Terugverdientijd investering
Hellend dak (52 m²), zoldervloer €20,- tot €26,- €1.000,- tot €1.350,- 3 jaar
Hellend dak (76 m²), verwarmde zolder** €50,- tot €65,- €4.000,- tot €5.000,- 7 jaar
Plat dak (50 m²) €50,- tot €70,- €2.500,- tot €3.500,- 6 jaar

** Verwarmde zolder: bewoond, en verwarmd, veelal een kinderkamer of hobbykamer.

Prijsvoorbeeld: dakisolatie bij een standaard woning

€1.000,- tot €5.000,-

(Prijzen zijn gebaseerd op gemiddelde tarieven)

Budget optie: zoldervloer laten isoleren
Vanaf €1.000,-

Zoldervloer isoleren van 52 m²
€20,- tot €26,- per m²
Terugverdientijd van gemiddeld 3 jaar
Gemiddelde besparing per jaar €500,- per jaar
Handig bij onverwarmde en onbewoonde zolder

Best isolerende optie: buitenzijde hellend dak isoleren
Tot €5.00,-

Hellend dak langs buiten isoleren van 76 m²
€50,- tot €65,- per m²
Terugverdientijd van 7 jaar
Gemiddelde besparing van €600,- per jaar
Handig bij een bewoonde en verwarmde zolder

Besparing en terugverdientijd met dakisolatie

Hoeveel bespaart u op uw energierekening door het aanbrengen van dakisolatie? Voor een gemiddelde woning is de besparing 8,5 m³ per vierkante meter per jaar. Wat betekent dat? U kunt zo tot wel €500,- per jaar besparen!

Wat is de terugverdientijd? Het hoge rendement van dakisolatie zorgt ervoor dat de terugverdientijd redelijk kort is. Afhankelijk van de gekozen isolatiemethode, ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar.

plat dak isoleren Niel

Plat dak isoleren

Ten eerste is het mogelijk om isolatie op een plat dak langs binnen te plaatsen. Dat houdt in dat de specialist een isolerende laag aanbrengt onder een bestaand dak. Deze methode is snel en er zijn geen sloopwerken nodig. Omdat het dak daarna vervolgens met grote temperatuurverschillen te maken krijgt, slijt het sneller.

Ook isolatie langs buiten mogelijk!

De tweede methode voor isolatie van een plat dak is een warm plat dak. De isolatie wordt dan boven de dakconstructie geplaatst. Deze methode zorgt ervoor dat het dak minder uitzet en krimpt, waardoor de kans op barsten kleiner is. Een omgekeerd plat dak gaat nog een stapje verder, doordat de isolatie op een waterkerende laag geplaatst wordt.

Hellend dak isoleren

Bij een niet-geïsoleerd hellend dak gaat er onnodig veel warmte verloren. Er zijn twee methodes voor isolatie. De meest gekozen optie is isolatie langs binnen. De vakman plaatst een houten of metalen raamwerk waartussen isolatiemateriaal geklemd wordt. Daarna wordt het plafond verder afgewerkt met bijvoorbeeld gipsplaten. Tussen het isolatiemateriaal en de afwerking moet een dampscherm geplaatst worden om vochtproblemen te voorkomen.

Wat is de andere methode?

Ook is het mogelijk om schuine daken langs buiten te isoleren. Dit is goed mogelijk wanneer u het dak laat vernieuwen of herstellen. U heeft dan aan de binnenzijde van uw woning geen ruimteverlies en de dakconstructie is goed tegen vocht beschermd.

zolder isoleren Niel

Zolder isoleren

Heeft u een niet-geïsoleerde zolder die u niet als leefruimte gebruikt? Dan is het interessant om te kijken naar de mogelijkheden van zolderisolatie. Zolderisolatie houdt in dat de zoldervloer geïsoleerd wordt. Deze isolatielaag fungeert als dakisolatie voor uw woning, op de zolder na. Die blijft namelijk niet-geïsoleerd. Wat is het voordeel van deze isolatiemethode? De zoldervloer isoleren is goedkoper dan dakisolatie en je verkleint er het te verwarmen volume mee.

Heeft u een zoldervloer van beton? Dan gebeurt het isoleren meestal met isolatieplaten. Ook gespoten PUR in een dunnen laag is mogelijk. Is uw zoldervloer niet massief? Dan wordt meestal minerale wol tussen de houten balken geplaatst.

Zoldervloer of dak isoleren?

Wat is de beste keuze: dakisolatie of zoldervloerisolatie? Het isoleren van de zoldervloer is de goedkopere keuze en vooral interessant als uw zolder nog niet geïsoleerd is. Omdat uw zolder niet-geïsoleerd blijft, kunt u deze enkel als opslagruimte gebruiken.

Dakisolatie is duurder, maar de beste keuze wanneer u uw zolder als woonruimte wilt gebruiken. Het wooncomfort op de zolder en de onderliggende ruimtes neemt sterk toe.

Welke isolatiematerialen zijn geschikt voor dakisolatie?

Voor de isolatie van een dak of het isoleren van een zolder zijn verschillende materialen mogelijk:

 • Minerale wol: dit materiaal kan zowel in dekens aangebracht worden als worden ingespoten in de vloer of het dak. Minerale wol is relatief goedkoop.
 • Kunststof isolatieplaten: deze stevige isolatieplaten zijn geschikt voor dakisolatie langs binnen en zoldervloer isoleren. Sommige platen zijn al voorzien van een vochtwerende laag of zelfs een afwerkingslaag voor het plafond.

Bespaar met dakisolatie in Niel!

Niet te veel betalen voor het isoleren? Vergelijk gratis offertes!

gevelisolatie Niel

Gevelisolatie Niel

Is spouwmuurisolatie geen optie omdat de spouw te nauw is? Of is de gevel van uw woning in een slechte staat? Dan is gevelisolatie in Niel de beste optie voor uw woning. Beschadigingen in de gevel leiden vaak tot vervelende vochtproblemen in de woning. Met een nieuwe, isolerende gevelbekleding slaat u twee vliegen in één klap: u heeft niet langer vochtproblemen én uw woning ziet er weer als nieuw uit.

In de meeste gevallen kiest men voor kunststof platen van piepschuim, omdat dit materiaal een hoge isolatiewaarde heeft en goed bestand is tegen vocht. Over de isolatielaag wordt vervolgens een laag pleister aangebracht. Soms kiest men ook voor gevelbeplating.

Een andere optie bij gevelisolatie is het isoleren van de binnenmuur. Dit wordt vaak gedaan als spouwmuurisolatie geen optie is. De isolatiespecialist plaatst bij binnenmuurisolatie een voorzetwand met isolatie. Meer weten over de prijzen? Vraag gratis en zonder verplichting offertes aan!

Voordelen van gevelisolatie

 • U heeft niet langer last van vochtproblemen.
 • De isolatie wordt naadloos aangebracht, er zijn geen koudebruggen.
 • Geen ruimteverlies aan de binnenkant van uw woning.
 • Uw wooncomfort stijgt en uw energierekening daalt!

Gevelisolatie prijs

Bent u nieuwsgierig naar de prijs van gevelisolatie in Niel? Buitengevelisolatie door middel van spouwmuurisolatie heeft een gemiddelde kostprijs van €15,- tot €30,- per m². Voor een gemiddeld huis komen de kosten ongeveer op €2.100,- in totaal. Liever gevelisolatie langs de buitenkant? Dan moet u rekening houden met een prijs van €110,- tot €140,- per m², of een totaalprijs van ongeveer €13.650,- voor een gemiddelde woning.

Liever exacte prijzen weten?

Iedere woning en situatie is anders. Wanneer u offertes gaat vergelijken, krijgt u inzicht in de prijzen van gevelisolatie in uw regio. De offertes zijn geheel gratis én vrijblijvend, u zit nergens aan vast!

Wat kost gevelisolatie?

Vorm van muurisolatie Gemiddelde muurisolatie prijs per m² (incl. btw)* Prijsvoorbeeld: muurisolatie prijs voor gemiddeld huis (105 m²)* Terugverdientijd
Spouwmuurisolatie €15,- tot €30,- €2.100,- 3 – 5 jaar
Binnengevelisolatie €95,- €10.000,- 10 – 15 jaar
Buitengevelisolatie €110,- tot €140,- €13.650,- 9 – 14 jaar

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw en arbeidskosten. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan gratis en zonder verplichting offertes aan.

Besparing en terugverdientijd met muurisolatie

Wanneer u kiest voor spouwmuurisolatie om uw gevel beter te isoleren bespaart u jaarlijks ongeveer 20% tot 25% op uw energierekening! Dat maakt spouwisolatie een van de meest gekozen manieren om veel energiekosten te besparen.

Hoe lang is de terugverdientijd? Omdat u met spouwmuurisolatie veel energie bespaart, is de terugverdientijd ook kort. Deze ligt gemiddeld tussen de 3 en 5 jaar.

gevel isoleren Niel

Welke vorm van gevelisolatie in Niel?

Gevelisolatie is op verschillende manieren mogelijk. Welke wijze van muurisolatie in Niel is voor u de beste keuze? Dat is afhankelijk van uw woning en uw wensen. Een gevel kan langs buiten, langs binnen en in de spouwmuur geïsoleerd worden. Iedere wijze heeft voor- en nadelen. Lees snel verder om meer te weten te komen.

1. Binnenmuur isoleren

Een gevelmuur langs binnen isoleren gebeurt vaak door middel van isolatieplaten. Deze zijn van bijvoorbeeld piepschuim gemaakt. Ook gespoten isolatieschuim is een optie. De isolatielaag wordt vervolgens afgewerkt met gipsplaten of binnenbepleistering. Het voordeel van muur isoleren langs binnen is dat het geen grote verbouwingen eist, het nadeel is dat u ruimte kwijtraakt omdat de muur iets naar binnen komt.

2. Buitenmuur isoleren

De meest gekozen methode van buitenmuur isoleren is door middel van crepi. De crepi werkt scheuren mooi weg, isoleert goed en geeft uw woning een moderne uitstraling. Naast crepi kunt u ook kiezen voor een afwerking met gevelplaten, zoals houten gevelbekleding. Daarmee geeft u uw woning een authentieke uitstraling. Naast hout zijn metaal en kunststof ook een optie. U creëert de look voor uw woning die u wilt!

3. Spouwmuur isoleren

De derde optie van gevelisolatie is het isoleren van de spouwmuur. De spouw, de ruimte tussen binnen- en buitenmuur, wordt dan opgevuld met isolatiemateriaal. Dit zorgt voor stilstaande lucht in de spouw, waardoor uw woning veel beter geïsoleerd is. Spouwmuurisolatie wordt door kleine gaatjes in de buitengevel naar binnen gespoten. Dat doet een vakman al binnen één dag!

Welk isolatiemateriaal voor gevel isoleren?

Voor gevelisolatie zijn verschillende materialen mogelijk. Het beste materiaal is afhankelijk van uw situatie en wensen. Een isolatiespecialist vertelt u graag meer over de mogelijkheden en geeft u deskundig en persoonlijk advies.

De meest gebruikte gevelisolatiematerialen op een rijtje:

 • Isolatieplaten van piepschuim voor muurisolatie langs binnen of buiten
 • Minerale wol voor spouwmuurisolatie of muurisolatie langs binnen
 • EPS-korrels voor spouwmuurisolatie

Gevelisolatie in Niel laten aanbrengen?

Schakel een isolatiespecialist in voor het beste resultaat!

geluidsisolatie Niel

Geluidsisolatie Niel

Woont u aan een drukke weg? Of wilt u de akoestiek in een ruimte verbeteren? Uw woning isoleren zorgt niet alleen voor een lagere energierekening, ook geluid wordt beter geïsoleerd. Geluidsisolatie in Niel is mogelijk op twee manieren: door geluidsisolerende materialen aan de buitenkant van uw woning te plaatsen of geluidsabsorberende materialen aan de binnenkant van uw woning.

Hoe isoleren?

Welk isolatiemateriaal en welke isolatietechniek voor uw situatie de beste zijn, is afhankelijk van de bouwconstructie van uw woning en de oorzaak van de geluidsoverlast. Een vakman vertelt u graag meer over de mogelijkheden en prijzen. Vergelijk gratis offertes van isolatiespecialisten uit omgeving Niel.

Geluidsisolatie prijs

Geluidsisolatie laten aanbrengen op de muren in een ruimte in huis kost gemiddeld €50,- tot €100,- per m². Voor geluidsisolatie op het plafond moet u rekening houden met een gemiddelde kostprijs tussen de €30,- en €50,- per m², inclusief plaatsing. Heeft u last van uw onderburen? Geluidsisolatie op de vloer laten aanbrengen kost gemiddeld tussen de €25,- tot €40,- per m².

Ontdek de scherpe prijzen van isolatiebedrijven uit de buurt!

Vraag één keer gratis offertes aan en u ontvangt er maximaal 5 om te vergelijken. Door te vergelijken krijgt u altijd de beste kwaliteit voor de laagste prijs. De offertes zijn helemaal gratis en vrijblijvend, u zit nergens aan vast!

Wat kost geluidsisolatie?

Geluidsisolatie van de Prijs per m² (incl. plaatsing en btw)
Muur €50,- tot €100,-
Plafond €30,- tot €50,-
Vloer €25,- tot €40,-

* Let op: dit is een gemiddelde prijs. Besparen? Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes.

Geluidsisolatie muur

Wilt u een ruimte binnen akoestisch verbeteren? Dan is het verstandig om te investeren in akoestische isolatie. Een goede akoestiek is bijvoorbeeld belangrijk in kantoorruimtes of een muziekstudio. Akoestische isolatie gebeurt met geluidsabsorberende isolatie. Het meest bekende materiaal daarvoor zijn de grijze platen met noppen erop. Maar er zijn meer mogelijkheden.

Hoe wordt de geluidsisolatie geplaatst?

Bij muren wordt voor geluidsisolatie vaak een voorzetwand geplaatst. Deze monteert de specialist op een frame, waartussen isolatiemateriaal geplaatst wordt. Het geheel wordt vervolgens met gipsplaten netjes afgewerkt. Vanaf dan wordt zowel geluid van binnen als van buiten tegengehouden of sterk verminderd worden door de voorzetwand.

geluidsisolatie plafond

Geluidsisolatie van het plafond

Woont u in een appartement, of flatgebouw? Dan wilt u natuurlijk zo min mogelijk last van uw bovenburen ondervinden. Het is erg vervelend wanneer u uw bovenburen altijd kunt horen lopen of zelfs praten. Omdat het niet mogelijk is om de vloer van de bovenburen te isoleren, is dan de beste optie het isoleren van je eigen plafond met geluidsisolerende materialen.

Hoe wordt dit gedaan?

In de meeste gevallen brengen de specialisten een verlaagd plafond aan. Daarmee ontstaat ruimte om de geluidsisolatie te plaatsen, tussen het bestaande en het nieuwe plafond. Het geheel wordt uiteraard netjes afgewerkt. Welk isolatiemateriaal is het meest geschikt? Voor geluidsisolatie in het plafond is glaswol een veel gekozen materiaal.

Geluidsisolatie van de vloer

Kunt u op de benedenverdieping van uw woning precies horen wanneer er boven iemand loopt? Of ervaart u geluidsoverlast van uw benedenburen? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van geluidsisolatie in de vloer. Deze isolatiemethode wordt vooral toegepast om contactgeluiden tegen te gaan, zoals voetstappen. Maar ook luchtgeluid wordt verminderd.

Wat is een geschikt materiaal?

Bij geluidsisolatie in de vloer wordt in de meeste gevallen polyethyleen gebruikt. Zachte isolatie, zoals glaswol, kan bij houten vloeren gebruikt worden. Daarnaast is een zwevende vloer ook een optie. Dan plaatst de specialist een geluidsabsorberende laag tussen de chape en de draagstructuur van de vloer.

Akoestische isolatie, wat is dat?

Een aangename akoestiek is niet alleen belangrijk in een concertzaal, maar ook in uw woning, een kantoorpand of andere gebouwen. Met akoestiek wordt bedoeld hoe geluid in een kamer klinkt. Bij een goede akoestiek in een ruimte ondervindt u geen hinder vanwege weergalmende geluiden.

Akoestische isolatie is wat anders dan geluidsisolatie!

Geluidsisolatie is erop gericht vervelende omgevingsgeluiden te weren of om geluid juist zo goed mogelijk binnen te houden. Akoestische isolatie heeft als doel de klankwaarneming in een ruimte te verbeteren. Een specialist begint vaak met een akoestisch onderzoek, waarbij hij verschillende metingen doen. Na het onderzoek geeft hij een persoonlijk advies over de isolatiemogelijkheden.

Geluidsisolatie in huis verbeteren?

Investeer in professionele geluidsisolatie in Niel!

isolatie premie 2024

Isolatie premie 2024

Hoewel bijvoorbeeld spouwmuurisolatie of vloerisolatie in Niel een investering vraagt, profiteert u tegelijkertijd ook van meerdere voordelen. Niet alleen bespaart u jaarlijks aanzienlijk op uw energiekosten, ook komt u mogelijk in aanmerking voor een of meerdere premies. Hieronder vindt u meer informatie over deze premies. Ook leest u meer over het verlaagde btw-tarief van 6% dat u betaalt wanneer u een isolatiebedrijf inschakelt.

1. Isolatiepremie via netbeheerder

Uw netheerder geeft verschillende premies uit voor huis isoleren. Voor zolderisolatie en dakisolatie in Niel is een premie beschikbaar. Meer informatie over deze isolatiepremie vindt u op vlaanderen.be. Maar ook voor andere isolatiemanieren geeft uw netbeheerder premie, bijvoorbeeld voor dakisolatie. Wel moet uw woning voor 2006 gebouwd zijn. Op energiesparen.be vindt u een handig overzicht van alle beschikbare premies en de voorwaarden.

2. Verlaagd btw-tarief

Niet alleen bespaart u door een isolatiepremie op de kosten van bijvoorbeeld vloerisolatie in Niel, ook profiteert u van een verlaagd btw-tarief. Op isolatiewerken betaalt u namelijk niet 21%, maar 6% btw over de materiaal- en arbeidskosten. Dit verlaagde tarief geldt alleen wanneer u een erkende isolatie plaatsers inschakelt. Wanneer u zelf materialen bij een bouwmarkt koopt, betaalt u het reguliere btw-tarief van 21%. Op financien.belgium.be leest u meer.

3. Gemeentelijke premies voor isolatie

Niet alleen de overheid of uw netbeheerder geven premies voor isolatiewerken, maar ook bij heel wat Vlaamse gemeentes komt u in aanmerking voor een isolatiepremie. De bedragen en voorwaarden van deze premies verschillen per gemeente. Op energiesparen.be doet u een snelle check, waarna u ziet of uw gemeente ook een isolatiepremie geeft.

4. Mijn VerbouwPremie

De Mijn VerbouwPremie is sinds 2022 van start gegaan. Wanneer uw woning ouder dan 30 jaar is en u in de voorbije 10 jaar geen renovatie- of verbeteringspremie ontvangen hebt, kunt u deze aanvragen. Op vlaanderen.be vindt u meer informatie over de Mijn VerbouwPremie.

5. Totaalrenovatiebonus

Laat u niet één, maar minimaal drie energiebesparende maatregelen uitvoeren? Wanneer u minstens drie premies van de netbeheerder aanvraagt, binnen een periode van vijf jaar, krijgt u daarbovenop nog een bonus. Hoe meer energiebesparende maatregelen u neemt, hoe hoger de bonus. Wel moet uw woning voor 2005 gebouwd zijn. Op vlaanderen.be leest u meer over de voorwaarden, de procedure en het bedrag van deze totaalrenovatiebonus.

isolatie plaatser Niel

Recent aangevraagde offertes

Spouwmuurisolatie met EPS-parels - Antwerpen
Houten vloer isoleren in - Mechelen
Vloerisolatie combineren met vloerverwarming - Turnhout
Kruipkelder laten isoleren in - Brasschaat
Plat dak isoleren langs buiten - Geel
Hellend dak isoleren (binnenzijde) - Mol
Binnenmuur isoleren in - Heist-op-den-Berg
Buitenmuur isoleren + nieuwe bekleding in - Lier
Geluidsisolatie aanbrengen in de muur - Schoten
Bestaande spouwmuurisolatie aanvullen - Herentals

Isolatie Niel? Gratis offertes vergelijken!

Wilt u jaarlijks besparen op uw energierekening? En wilt u daarbij ook uw wooncomfort verhogen? Kies dan voor isolatie van uw woning. Daar schakelt u best een isolatie-expert uit Niel voor in. Dan krijgt u altijd kwaliteitswerk geleverd, voor een scherpe prijs!

Start nu uw gratis offerteaanvraag.

Door offertes te vergelijken, vindt u altijd de specialist met het beste aanbod. Zo weet u zeker dat u niet te veel betaalt!