Vakkundig en voordelig isoleren!

Vraag vrijblijvend offertes aan

Zoekt u een isolatie specialist in Turnhout?

Het is steeds belangrijker om duurzaam te leven en een goede isolatie in Turnhout zorgt daarvoor! Met spouwmuurisolatie, dakisolatie of gevelisolatie bezuinigt u enorm op de stookkosten! Bent u geïnteresseerd in het isoleren van uw woning in Turnhout? Dan is het vergelijken van offertes een goede manier om te besparen op de kosten!

Op deze pagina kunt u meer informatie over isoleren vinden: of u nu geïnteresseerd bent in zolderisolatie, vloerisolatie of muurisolatie. Ook vindt u hier een indicatie van de kosten die hieraan verbonden zijn. Zo kunt u een keuze maken welke isolatietechniek u het meeste oplevert. Om te besparen vraagt u gemakkelijk via het offerteformulier meerdere offertes aan!

Navigeer direct op deze pagina naar:

Spouwmuurisolatie | Dakisolatie | Gevelisolatie | Vloerisolatie | Isolatiepremie 2018/2019

Spouwmuurisolatie in Turnhout

Spouwmuurisolatie is in een vorm van isolatie waarbij de spouwmuur gevuld wordt met isolerend materiaal. Deze klus is in slechts één dag uitgevoerd! De spouwmuur wordt als volgt geïsoleerd: in de voegen van de spouwmuur boort de specialist meerdere gaatjes en spuit hier vervolgens een vloeibaar isolatiemateriaal in. Het materiaal (isolatieparels vermengd met lijm, of een vloeibaar schuim), zal zich daarna uitharden, terwijl onze professionals uit Turnhout de gaatjes weer netjes voegen.

U zult aan de buitenzijde van de spouwmuur dan ook niet kunnen zien dat u een spouwmuurisolatie hebt laten toepassen. Bent u benieuwd naar de prijs van muurisolatie? Vraag dan verschillende prijsoffertes aan.

spouwmuurisolatie Turnhout

Voordelen van spouwmuurisolatie

 • Spouwmuurisolatie verkleint de kans op vochtproblemen.
 • Met spouwmuurisolatie voelen de binnenmuren altijd warm aan.
 • Spouwmuurisolatie is één van de voordeligste isolatiemethoden.

Spouwmuren geschikt voor na-isolatie?

Vaak krijgen specialisten de vraag of een na-isolatie van de spouwmuur bij hen wel mogelijk is. Hoewel het per woning kan verschillen, is het over het algemeen gebruikelijke om de volgende richtlijnen aan te houden. U kunt er van uitgaan dat uw pand niet over een spouwmuur beschikt wanneer deze eerder dan het jaar 1920 gebouwd is. Verder zijn panden gebouwd na 1975 al voorzien van een spouwmuurisolatie. Is uw woning in de tussenliggende jaren opgericht, dan kunt u de aanwezigheid van een spouwmuur achterhalen door de afstand tussen de binnen- en buitenmuur te meten. Bedraagt deze afstand meer dan 24 centimeter, dan is er een spouwmuur aanwezig.

Spouwmuurisolatie prijzen

Bespaar ook gemiddeld €200,- per jaar op de energiekosten doordat u ongeveer 300 kubieke gas bespaart met spouwmuurisolatie in een tussenwoning. De gemiddelde totaalprijs voor een 2-onder-1-kap woning is €1.200,-, dit is maar €12,- per vierkante meter en inclusief de btw, arbeidskosten en machinekosten! Het isoleren van een tussenwoning is goedkoper, want de gevel is kleiner. Houd rekening met een gemiddelde totaalprijs van €700,-. De kosten voor spouwmuurisolatie zijn afhankelijk van een aantal factoren. Niet alleen de grootte van de gevel in van invloed op de prijs, maar ook de arbeidskosten, het isolatiemateriaal en de machinekosten.

Prijstabel: spouwmuurisolatie prijzen

Type woningBuitenmuur in m²Gemiddelde totaalprijs*
Appartement30 m²€300,-
Tussenwoning60 m²€700,-
2 onder 1 kap100 m²€1.200,-
Vrijstaande woning150 m²€1.800,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw, arbeids- en machinekosten. Ook is bij deze totaalprijs rekening gehouden met het verlaagde btw-tarief. De prijs is sterk afhankelijk van het type isolatiemateriaal.

Video: hoe werkt spouwmuurisolatie?


Overweegt u spouwmuurisolatie in Turnhout?

Spouwmuurisolatie heeft de snelste terugverdientijd. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.

Gratis offertes aanvragen

Dakisolatie Turnhout

Is het boven of op zolder vaak erg koud en tochtig? In dat geval is dakisolatie een goede optie. Dakisolatie is een relatief dure investering maar u behaalt hiermee wel een grote besparing op de stookkosten.

Voor dakisolatie bij een hellend of plat dak is de keuze uit verschillende natuurlijke isolatiematerialen, zoals schapenwol, maar ook minerale wol en isolatieplaten van EPS of Tempex zijn een goede keuze. De meeste mensen kiezen voor dakisolatie langs binnen, omdat dit de meest voordelige methode is. U kunt er eventueel ook voor kiezen om het dak langs buiten te isoleren, maar dat is doorgaans wel een grotere investering.

dakisolatie Turnhout

Voordelen van dakisolatie

 • Met dakisolatie valt de hoogst mogelijke besparing te behalen.
 • Dakisolatie zorgt voor waardevermeerdering van het huis.
 • Met dakisolatie draagt u bij aan een beter milieu.

Plat of hellend dak isoleren?

De werkwijze voor het isoleren van een plat of hellend dak verschilt van elkaar. Bij dakisolatie van een hellend dak wordt het isolatiemateriaal meestal aan de binnenzijde aangebracht. Dit is via de zolder gemakkelijk te bereiken, is snel aan te brengen en, niet geheel onbelangrijk, is een stuk goedkoper dan dakisolatie vanaf de buitenkant. Bij een plat dak is het verstandiger om het isolatiemateriaal juist aan de buitenkant van de dakconstructie te bevestigen. De isolatie plaatsers bevestigen het isolatiemateriaal onder de dakbedekking, maar boven de constructie van het plat dak. Hierdoor is het plat dak minder gevoelig voor temperatuurwisselingen en ontstaan er minder snel lekkages.

Dakisolatie prijzen

De totaalprijs van dakisolatie wordt beïnvloed door een aantal factoren. Wilt u alleen de zoldervloer isoleren? Houd dan rekening met een gemiddelde prijs tussen de €1.250,- en de €1.750,-. Liever een verwarmde zolder? Dan bent u iets meer kwijt, een hellend dak isoleren langs binnen kost namelijk €1.500,- tot €3.750,-. Deze manier van isoleren heeft vaak de voorkeur, omdat u dan het warmteverlies tot een minimum beperkt. U bespaart tot wel €600,- per jaar. De investering heeft u dan ongeveer binnen 8 à 9 jaar terugverdiend. De hoogte van uw besparing is afhankelijk van het type en de grootte va het dak en het isolatiemateriaal.

Prijstabel: dakisolatie prijzen

Type woningPrijs per m² *
(excl. afwerking)
Gemiddelde oppervlakteGemiddelde totaalprijs*
Hellend dak (langs binnen)€20,- tot €50,-75m²€1.500,- tot €3.750,-
Hellend dak (langs buiten)€40,- tot €60,-75m²€3.000,- tot €4.500,-
Zoldervloer isolatie€25,- tot €35,-50m²€1.250,- tot €1.750,-
Plat dak (langs binnen)€50,- tot €70,-50m²€2.500,- tot €3.500,-
Plat dak (langs buiten)€70,- tot €115,-50m²€3.500,- tot €5.750,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief materiaal, btw en montagekosten. Nieuwsgierig naar de exacte kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan.

Besparen op de kosten van dakisolatie?

Dakisolatie zorgt voor een grote energiebesparing. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.

Offertes aanvragen

Gevelisolatie Turnhout

Een isolatie van de gevel is de meest kostbare manier voor het verbeteren van de isolatiewaarde van uw pand in Turnhout. Door het toepassen van een gevelisolatie profiteert u echter ook van de hoogst mogelijke besparing op de stookkosten.

Op de lange termijn is gevelisolatie de isolatiemethode die het meest zal opleveren.

Daarnaast profiteert u bij een gevelisolatie van vele andere voordelen. Zo hebt u minder last van geluidsoverlast van buitenaf, en is ook de kans op vocht in de muren kleiner. Dit laatste is zeker het geval wanneer u niet alleen isoleert, maar ook de muur impregneert.

muurisolatie Turnhout

Voordelen van gevelisolatie

 • Gevelisolatie verhoogt het wooncomfort in huis enorm.
 • Het verbetert de uitstraling van de gevel.
 • Binnen- of buitengevelisolatie verhoogt de akoestische isolatie.

Isolatie via binnenmuur of buitenmuur?

Een veel voorkomende methode van gevelisolatie, is isolatie langs buiten. Hierbij plaatsen de isolatiespecialisten uit Turnhout het isolatiemateriaal tegen de huidige gevel. Dit werken zij vervolgens af met een nieuwe buitengevel of gevelbekleding. Gevelbekleding als crepi of steenstrips heeft een uniek uiterlijk en zorgt voor een mooie uitstraling van uw woning in Turnhout. Een andere mogelijkheid is dat u de binnenkant van de buitenmuur isoleert. Dit betekent dat u iets minder ruimte overhoudt in huis, maar u bespaart flink op de kosten voor de gevelisolatie. Weet u niet zeker of buitengevelisolatie een mogelijkheid is? Schakel dan snel een specialist uit Turnhout in.

Gevelisolatie prijzen

De kosten voor gevelrenovatie worden onder andere beïnvloed door de grootte van het geveloppervlak en de manier van isoleren. Buitengevelisolatie is duurder dan het isoleren van de binnenmuur, maar u bespaart hiermee tot wel 25% op de energiekosten.

Binnengevelisolatie geeft een besparing van gemiddeld €6,- tot €8,- per vierkante meter per jaar. Het isoleren van een binnenmuur van een tussenwoning met een muur van 60 m² kost gemiddeld €5.500,- tot €6.500,-. Dit levert een besparing van gemiddeld €420,- op per jaar, de investering heeft u binnen 10 tot 13 jaar terugverdiend.

Prijstabel: gevelrenovatie prijzen

Type woningOppervlakte muurSoort gevelisolatieGemiddelde totaalprijs*
Tussenwoning60 m²Buitengevelisolatie€7.400,- tot €8.400,-
2 onder 1 kap100 m²Buitengevelisolatie€12.000,- tot €14.000,-
Vrijstaande woning150 m²Buitengevelisolatie€18.000,- tot €22.000,-
Tussenwoning60 m²Binnenmuur isoleren€5.500,- tot €6.500,-
2 onder 1 kap100 m²Binnenmuur isoleren€9.000,- tot €11.000,-
Vrijstaande woning150 m²Binnenmuur isoleren€15.000,- tot €16.000,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw, arbeids- en machinekosten. De prijs is sterk afhankelijk van het type isolatiemateriaal.

Interesse in gevelisolatie?

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan, vergelijk, en bespaar op de totaalprijs.

Offertes aanvragen

Vloerisolatie Turnhout

Naast de isolatie van dak, zolder, gevel en spouwmuur, is ook een vloerisolatie een mogelijke optie. Hiervoor zijn diverse materialen beschikbaar. Zo is een zeer populaire grondstof bijvoorbeeld PUR, en wordt ook steenwol regelmatig toegepast.

Een vloerisolatie zorgt er onder andere voor dat de vloeren warmer aanvoelen en dat het warmteverlies door de vloer tot wel 40 procent verminderd. Regelmatig vragen inwoners uit Turnhout of het mogelijk is om het isoleren van de vloer te combineren met een vloerverwarming. Dit is echter alleen een optie als u de grond isoleert in plaats van de vloer. Een dergelijke manier van isolering wordt ook wel aangeduid met de term bodemisolatie.

vloerisolatie en kruipkelder isolatie

Voordelen van vloerisolatie

 • Met vloerisolatie heeft u nooit meer last van koude voeten.
 • Vloerisolatie gaat uitstekend samen met vloerverwarming.
 • Vloerisolatie houdt de warmte langer vast, waardoor de vloer warm blijft ook als de verwarming al uit is.

Isoleren langs boven of onder?

Vaak wanneer bedrijven adverteren met een vloerisolatie dan bedoelen zij vaak een bodemisolatie. Bij een isolatie van de bodem wordt de kruipkelder of de direct ondergrond geïsoleerd met schelpen, zand of bijvoorbeeld thermokussen. Een bodemisolatie brengt veel voordelen met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan het voorkomen van optrekkend vocht door de funderingen, en daardoor het behoud van een stabiele luchtvochtigheid binnenshuis. Wanneer de luchtvochtigheid stabiel blijft profiteert u van bijkomende positieve punten, zoals minder kans op ongedierte en verminderde klachten voor mensen met astma of reuma. Hiernaast is het mogelijk om vloerisolatie van bovenaf aan te brengen. Hierbij plaatsen de experts het materiaal op de dekvloer en werkt u dit af met laminaat, parket of een ander soort vloerbekleding.

Vloerisolatie prijzen

Gemiddeld bent u €30,- kwijt voor vloerisolatie. De totaalprijs is afhankelijk van het isolatiemateriaal dat er gebruikt wordt en de grootte van de vloer. Voor een vloer van 45m² bent u gemiddeld €1.350,- kwijt en voor een vloer van 70 m² is het €2.100,-.

Per jaar bespaart u gemiddeld 320 kubieke gas. Dit geeft een besparing van gemiddeld €220,- per jaar op de energiekosten. En het is verstandig om maatregelen te nemen tegen warmteverlies, want de komende jaren wordt de gasprijs alleen maar hoger. De investering voor vloerisolatie van 45m² heeft u binnen 6 à 7 jaar terugverdiend.

Prijstabel: vloerisolatie prijzen

Type woningOppervlakte vloerGemiddelde totaalprijs*
Appartement45 m²€1.350,-
Tussenwoning50 m²€1.500,-
2 onder 1 kap55 m²€1.650,-
Vrijstaande woning70 m²€2.100,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw, arbeids- en machinekosten. De prijs is sterk afhankelijk van het type isolatiemateriaal.

Kruipkelder isolatie

Naast de isolatie van de kelder is het tevens een optie om de kruipkelder te behandelen. Het isoleren van de kruipkelder is minder duur dan het isoleren van de volledige kelder, maar brengt vergelijkbare voordelen (al zij het in mindere mate) met zich mee. Een kruipkelderisolatie kan met behulp van verschillende isolatiematerialen. De meeste van onze klanten uit Turnhout kiezen voor een isolatie met behulp van schelpen, omdat dit snel en tegen lage prijzen kan worden uitgevoerd. Naast schelpen zijn er nog diverse kunstmatige isolatiematerialen waar specialisten gebruik van maken bij het isoleren van de kruipkelder. Denk hierbij onder andere aan isolatiekorrels en thermoskussens.

Kelder isoleren

Het isoleren van de kelder is een uitstekende keuze wanneer u bij uw woning of bedrijfspand in Turnhout het warmteverlies wilt beperken en optrekkend vocht tegen wilt gaan. Een kelder isoleren kan met behulp van verschillende technieken. De techniek die wij over het algemeen toepassen tegen opstijgend vocht is het injecteren van de muren in de kelder. Dit zorgt ervoor dat onder andere grondwater niet meer via de fundamenten naar boven trekt. Een alternatief is een volledige kelderdichting met behulp van spuitisolatie of een nieuwe bekuiping. Dit kost iets meer tijd, maar biedt een uitstekend resultaat. Regel de isolatie van uw kelder of kruipkelder via ons netwerk.

Uw vloer of kruipkelder isoleren?

Nooit meer koude voeten. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.

Offertes aanvragen
zolder isoleren Turnhout

Zolder isoleren

Past een geïsoleerd dak niet in uw budget? Isoleer dan de zolder. De isolering van de zolder levert een groot warmtebehoud en voert u zelf eenvoudig uit. Het nadeel van een zolderisolatie is dat u dit alleen kunt toepassen wanneer u de zolder niet gebruikt als woon- of slaapruimte. Het is wel mogelijk om de zolder te blijven gebruiken als opslagplaats na de isolatie. PIR is het meest geschikte isolatiemateriaal. PIR is eigenlijk een verbeterde versie van PUR, en biedt al in zeer dunne hoeveelheden een uitstekende isolatie. Zorg dat u de isolatieplaten van PIR op de juiste wijze afwerkt, om zo de beloopbaarheid van de zoldervloer te behouden. Wilt u liever geholpen door een vakman uit Turnhout? Deze vertelt u wat een geïsoleerde zolder u kost en zal u adviseren in het beste isolatiemateriaal.

dak of zoldervloer isoleren?

Dak of zoldervloer isoleren?

Mensen vragen isolatiespecialisten steeds vaker of zij hun dak of zoldervloer moeten isoleren. Het antwoord hierop is vrij simpel: wie zijn zolder wil gebruiken als verblijfsruimte doet er verstandig aan om te kiezen voor dakisolatie. Zo behoort ook de zolder tot de geïsoleerde schil en is het hier ’s winters een stuk warmer dan wanneer het zolderdak niet geïsoleerd is. Wanneer u de zolder alleen gebruikt als opslagruimte of washok, dan is het juist verstandiger om de zoldervloer te isoleren. Door isolatiemateriaal tegen de zoldervloer te bevestigen houdt u de warmte namelijk buiten de zolder, waardoor u nog meer op de stookkosten bespaart!

Muurisolatie

De term muurisolatie is feitelijk de verzamelnaam voor alle manieren waarop u de buitenmuur beter kunt isoleren. Zo vallen zowel een gevelisolatie als spouwmuurisolatie onder deze categorie. Muurisolatie heeft van zichzelf al een positief effect, maar kan tevens worden gecombineerd met het impregneren van de buitengevel. Door naast de muurisolatie de muren ook te impregneren creëert u een extra vorm van isolatie, maar ook voor een uitstekende vochtbestrijding. Bent u op zoek naar manieren om vocht in huis te voorkomen of wilt u meer weten over de diverse vormen muurisolatie? Aarzel dan niet om een offerteaanvraag te doen via ons contactformulier. Zo vergelijkt u makkelijk en snel meerdere isolatiebedrijven uit ons netwerk.

Voordelen muurisolatie

Vraagt u zich nog steeds af wat de voordelen van muurisolatie zijn? Allereerst voelt een geïsoleerde muur van binnen altijd warm aan. U heeft geen last meer van vochtproblemen, waardoor schimmels en vochtplekken tot het verleden behoren. Muurisolatie is relatief voordelig, omdat er geen breekwerken nodig zijn. In het geval van spouwmuurisolatie worden er in de voegen kleine gaatjes geboord die de isolatiespecialist daarna weer dicht, en bij buitengevelisolatie blijft de gevel ook intact. Woont u in een omgeving met veel spelende kinderen? Of langs een drukke autoweg? In dat geval biedt een goede gevelisolatie ook de uitkomst, omdat dit de akoestische isolatie flink verbetert!

Geluidsisolatie

Behalve warmte-isolatie is het ook mogelijk om geluidsisolatie in uw woning aan te brengen. Als u last heeft van andermans geluiden, dan is het ten eerste belangrijk om te constateren om welk soort geluid het gaat. Over het algemeen is geluidsisolatie mogelijk bij twee verschillende soorten geluidsoverlast: contactgeluid en luchtgeluid.

Contact- of luchtgeluid?

Bij contactgeluid staat de bron van het geluid rechtstreeks in contact met uw muur, plafond of vloer. Hierbij wordt het oppervlak in trilling gebracht, waarna het geluid door de rest van de woning verspreidt. Contactgeluid is op te lossen met behulp van trillingsisolatie.

Luchtgeluid is een ander verhaal. Hierbij worden de geluidstrillingen via de lucht overgedragen. Vooral als er kieren en gaatjes in de muren of vloeren zitten krijgt u problemen van geluidsoverlast. Dit probleem is op te lossen met behulp van geluidsabsorberend isolatiemateriaal.

geluidsisolatie aanbrengen Turnhout

Benieuwd naar de prijzen van (geluids)isolatie?

Kom via ons netwerk in contact met isolatie specialisten op het gebied van onder andere muurisolatie, vloerisolatie en dakisolatie.

Offertes aanvragen

synthetische isolatiematerialen

Synthetische isolatiematerialen

De meeste mensen laten hun woning isoleren met synthetische isolatiematerialen. Synthetische materialen bieden een uitstekende isolatiewaarde en zijn een stuk goedkoper dan natuurlijke materialen. Minerale wol is gemakkelijk te verwerken en is relatief voordelig. Daarnaast is ook PIR isolatie erg geliefd. PIR is vergelijkbaar, maar heeft een iets betere isolatiewaarde. Andere materialen zijn EPS of XPS. Zowel EPS, tempex en XPS hebben een basis van kunststof, ook wel piepschuim genoemd. EPS en XPS zijn beide niet de meest milieuvriendelijke keuzes, maar ze zijn eenvoudig in gebruik, relatief voordelig en hebben een goede isolatiewaarde.

natuurlijke isolatiematerialen Turnhout

Natuurlijke isolatiematerialen

De natuurlijke isolatiematerialen worden steeds populairder. Door gebruik te maken van natuurlijke materialen zorgt u er onder andere voor dat er bij het ontwikkelen van het isolatiemateriaal weinig CO2 vrijkomt, en profiteert u van de natuurlijke eigenschappen van het materiaal. Een goed voorbeeld hiervan is schapenwol als materiaal voor de zolder. Schapenwol heeft niet alleen een isolerende werking, maar werkt tevens vochtwerend, brandvertragend en geur neutraliserend. Andere natuurlijke producten zijn hennep, kurk, vlaswol, kurk en papiervlokken. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is het gebruik maken van natuurlijk materiaal relatief goedkoop, u isoleert al vanaf prijzen rond de €10,- per vierkante meter.

PIR isolatieplaten

Isolatieplaten

Bent u van plan om te besparen op uw woonisolatie door deze zelf uit te voeren, dan adviseren wij om gebruik te maken van isolatieplaten. Isolatieplaten hebben als voordeel dat ze op eenvoudige wijze te plaatsen zijn, zonder dat u hierbij al teveel techniek moet toepassen. Isolatieplaten worden tegenwoordig meestal gemaakt van PIR. Dit is een isolatiemateriaal dat de opvolger is van PUR. Het heeft als voordeel dat het in een dunne laag kan worden geperst, zonder dat het isolatiewaarde verliest. Gaat u aan de slag met isolatieplaten van PIR? Zorg er dan voor dat u beschermende kleding draagt, en voldoende tijd uittrekt voor het kluswerk.

PUR spuitisolatie Turnhout

Spuitisolatie

Eén van de meest voorkomende isolatiematerialen is PUR. Vaak wordt het ook wel gespoten isolatie genoemd, omdat het rechtstreeks op de vloer of muur wordt gespoten. De spuitisolatie sluit naadloos aan en vult alle gaten en kieren. Dit maakt het één van de meest gebruiksvriendelijke isolatiematerialen en dankzij spuitisolatie is uw dakisolatie in een mum van tijd aangebracht. Een nadeel is dat er tijdens het spuiten een chemische reactie ontstaat. Als u hier te lang aan blootgesteld wordt, tast dit uw longcapaciteit op lange termijn aan. Daarom is spuitisolatie lastig zelf te plaatsen.

Isolatiewaarde

Of u nu de zolder, het dak of de vloer wilt laten isoleren: u heeft de keuze uit verschillende soorten isolatiematerialen. Bij deze keuze is het belangrijk om rekening te houden met de isolatiewaarde. In de tabel hieronder vindt u de isolatiewaardes van verschillende materialen, uitgedrukt in W/mK. Dit geeft aan in welke mate het materiaal warmte geleid. Met andere woorden: hoe kleiner deze L-waarde, des te beter het materiaal isoleert. Glaswol en steenwol zijn al jarenlang twee populaire materialen. De L-waarde hiervan ligt tussen de 0.032 en 0.040 W/mK. Tegenwoordig wordt steeds vaker PUR gebruikt. Isolatieschuim heeft een L-waarde van ongeveer 0.026 W/mK en isolatieplaten hebben een L-waarde van 0.023 tot 0.035 W/mK.

isolatiewaarde per isolatiemateriaal

Tabel: isolatiewaarde per isolatiemateriaal

IsolatiemateriaalL-waarde (hoe lager, hoe beter de isolatie)
Glaswol0.032 tot 0.040
Steenwol0.032 tot 0.040
PUR isolatieplaten0.023 tot 0.035
PUR spuitisolatie0.026
PIR isolatieplaten0.023 tot 0.026
XPS0.029 tot 0.038
Schapenwol0.035 tot 0.039

Isolatiepremie 2018 / 2019

Om zuinig leven te stimuleren zijn er een aantal premie’s die u kunt aanvragen. U krijgt dan een deel van uw investering terug in de vorm van een isolatiepremie, waarmee de uiteindelijke terugverdientijd van uw vloer-, muur- of zolderisolatie een stuk korter is! Naast een aantal landelijke premie regelingen zijn er ook gemeentes die een isolatiepremie aanbieden. Op energiebesparen.be kunt u controleren of u recht hebt op een gemeentelijke premie. Daarnaast betaalt u op de isolatiewerken een verlaagd btw-tarief van slechts 6%, mits u dit laat uitvoeren door een ervaren isolatiebedrijf. Hierover leest u meer op belgium.be. Benieuwd welke isolatiepremie u kunt aanvragen?

isolatiepremie 2018 en 2019
 • Gevelisolatie: voor spouwmuurisolatie en andere vormen van muurisolatie kunt u de Vlaamse Verbeteringspremie aanvragen.
 • Muurisolatie : vanuit het netbeheer heeft u recht op een premie wanneer u binnen- of buitengevelisolatie laat toepassen. Bekijk het op Vlaanderen.be.
 • Vloer- en kelderisolatie : als u kelderisolatie laat installeren, heeft u mogelijk recht op een premie van de netbeheerder. U leest er alles over op Vlaanderen.be.
 • Dakisolatie : netbeheerders bieden een isolatiepremie aan voor dakisolatie. Tip: kijk op Vlaanderen.be voor meer informatie.
 • Totaalrenovatiebonus: hier heeft u recht op als u in ieder geval 3 energiebesparende maatregelen treft.
isolatie plaaters Turnhout

Voordelen inschakelen isolatiespecialist Turnhout

 • U bespaart uzelf een hoop tijd en energie.
 • U profiteert van de kennis en ervaring van een vakman.
 • U behaalt een optimale besparing op de stookkosten.

Besparen? Isolatiespecialisten vergelijken!

Als u uw huis goed isoleert, dan zal u flink besparen op uw energierekening. Maar wist u dat u ook kan besparen op de kosten voor de isolatie? Per specialist kan de totaalprijs enorm verschillen.

Wij snappen dat u natuurlijk enkel de beste prijzen wilt betalen, daarom geven wij u de mogelijkheid om meerdere offertes met elkaar te vergelijken. Is uw kruipkelder nodig aan isolatie toe? Of bent u het zat dat u kou verliest via de vloer of spouwmuur? Of u nu warmte- of geluidsisolatie wilt laten aanbrengen, de specialisten uit ons netwerk helpen u graag verder. Vul ons contactformulier in voor meerdere, vrijblijvende offertes op maat en bespaar op uw isolatiekosten!