Buitenmuren isoleren

Buitenmuren isoleren

Schrikt u elk jaar weer van die hoge energiefactuur? De oorzaak hiervan zou kunnen zijn dat uw woning niet goed genoeg is geïsoleerd. Als u uw woning niet extra isoleert, verliest uw woning onnodige warmte en krijgt u een onnodige hoge rekening. Zorg er daarom voor dat uw buitenmuren voldoende geïsoleerd zijn. Buitenmuren kunnen worden geïsoleerd doormiddel van buitenmuurisolatie. Hieronder meer informatie over deze vorm van isolatie. Wij zijn een netwerk van isolatiebedrijven werkzaam in heel Vlaanderen. Via het contactformulier vraagt u eenvoudig meerdere offertes aan welke u vervolgens met elkaar kan vergelijken.

Buitenmuurisolatie

Bij buitenmuurisolatie wordt er isolerend materiaal bevestigd tegen de buitenmuur. Buitenmuurisolatie kan zowel worden toegepast bij bestaande woningen als bij nieuwbouw woningen. Er zitten een aantal voordelen en nadelen aan buitenmuurisolatie. Een voordeel van buitenmuurisolatie is dat er geen kans op koudebruggen is en dat er dus geen interne condensatie optreedt. Dit zorgt er dan weer voor dat de schimmelvorming wordt verhinderd. Daarnaast verliest u binnenshuis geen ruimte door deze vorm van isolatie. Ook zijn er verschillende soorten afwerkingen mogelijk bij buitenmuurisolatie.

Buitenmuurisolatie is meestal de meeste effectieve oplossing en is veel aanbevolen door architecten en professionals uit de bouwsector. Een nadeel is wel dat uw gevel van uw woning er dikker van wordt en dit heeft dan weer invloed op de plaatsing van deuren, vensters en vensterbanken. Bovendien is het niet altijd toegestaan om muurisolatie aan de buitenzijde van een woning te plaatsen. Dit mag bijvoorbeeld niet wanneer de gevel op de perceelsgrens zit. Als u van plan bent de buitenmuren te gaan isoleren, moet er een stedelijk bouwvergunning worden aangevraagd. Deze vergunning kunt u aanvragen bij de gemeente in uw woonplaats. Wij kunnen u hierbij assisteren indien dat gewenst is. Neem gerust contact met ons op indien u offertes op maat wilt ontvangen. Wij zijn u graag en snel van dienst!

Premie

Als u uw buitenmuren laat isoleren door een aannemer, dan kunt u daarvoor een premie bij een netbeheerder krijgen. De premie is geldig voor woningen, wooneenheden of woongebouwen die voor 1 januari 2016 zijn aangesloten op het elektriciteitsnet of waarvoor de bouwaanvraag werd ingediend voor 1 januari 2006, maar die pas na 1 januari 2006 werd aangesloten.

Één van de voorwaarden voor deze premie is dat de werkzaamheden moeten worden uitgevoerd door een aannemer. Daarnaast moet het nieuwe geplaatste isolatiemateriaal een warmteweerstand van minimaal 2 m²K/W (vierkante meter Kelvin per Watt). De premie kan online worden aangevraagd of via het aanvraagformulier. De premie bedraagt €15, – per vierkante meter geïsoleerde muuroppervlakte.

Kosten

Buitenisolatie is een dure uitgave, het kost namelijk zo’n €13.000 euro. Het is eigenlijks een investering, want uiteindelijk zal het u geld besparen door de betere isolatie van uw woning. Het spaart namelijk 600 m3 gas, wat betekent dat u €600,- euro bespaard. In 15 jaar heeft u uw investeringsbedrag van €13.000 terug verdiend. De bovenstaande cijfers zijn gebaseerd op een gemiddeld oppervlakte.

Benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen?

Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan. De bedrijven uit ons netwerk verbeteren jaarlijks vele panden als het aankomt op duurzaamheid.