Zolder isoleren

Er zijn vele manieren waarop u kunt besparen op de energiekosten, en daarmee bijdragen aan een verlaagd verbruik van de fossiele brandstoffen. Een vorm van isolatie die nog niet zo vaak wordt toegepast, maar zeker een goede oplossing is, is het isoleren van de zolder. Over het algemeen gaat het dan om de isolatie van de zoldervloer, maar ook het isoleren van de wanden van de zolder is een mogelijkheid. Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor een zolderisolatie, de mogelijk isolatiematerialen en de kosten die hiervoor gelden? Op deze pagina geven wij u enige achtergrondinformatie. Hebt u na het lezen van deze informatie nog vragen of behoefte aan een exacte prijsindicatie? Vul dan ons contactformulier in en vraag vrijblijvend maximaal 5 offertes aan. Wij zijn u met alle plezier van dienst!
Zolder isoleren

Zoldervloer isoleren

Wanneer uw budget niet groot genoeg is voor een dakisolatie, maar u wel wilt zorgen voor een beperking van het warmteverlies via het dak, dan is het isoleren van de zoldervloer een goed alternatief. Hier zitten wel enkele voorwaarden aan verbonden. Zo moet uw pand over een daadwerkelijke zolder beschikken, en mag u deze niet als woon- of slaapruimte gebruiken. Het is wel mogelijk om de zolder in te zetten als opslagplaats, zelfs wanneer u de zoldervloer geïsoleerd hebt. Het isoleren van de zoldervloer gebeurt door middel van het aanbrengen van een isolatiemateriaal met daarover een afwerking van harde (schuim)platen. Dit betekent dat de ondergrond beloopbaar blijft. Dankzij de isolatie van de zoldervloer blijft de warmte langer op de onderliggende verdiepingen.

Zoldervloer isoleren

Isolatiematerialen

Er zijn verschillende isolatiematerialen geschikt voor de isolatie van de zolder. Het meest gebruikelijke isolatiemateriaal zijn isolatieplaten van pur of pir, die van zichzelf al beloopbaar zijn. Dergelijke isolatiematerialen zijn daarom relatief goedkoop, maar bieden niet altijd de beste isolatie. Andere mogelijke isolatiematerialen voor het isoleren van de zolder zijn onder andere glaswol, steenwol, schapenwol, en zelfs hennep voor een zeer duurzaam resultaat. Welk van deze isolatiematerialen het meest geschikt is voor het isoleren van uw zolder, is afhankelijk van uw wensen en de eigenschappen die het materiaal moet hebben. Een isolatiebedrijf uit ons netwerk kan u hierover van advies dienen, en samen met u het isolatiemateriaal kiezen voor uw woning.

Benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen?

Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan. De bedrijven uit ons netwerk verbeteren jaarlijks vele panden als het aankomt op duurzaamheid.

zolder isoleren offerte
dakisolatie premie

Isolatiepremie

Het isoleren van de zolder of zoldervloer zal een redelijke investering vormen. Door de landelijke en lokale Vlaamse overheid worden echter diverse premies uitgegeven voor energiebesparing en isolatie. Zo krijgt u van de landelijke overheid fiscaal voordeel bij het plaatsen van dakisolatie, en bestaat er een verbeterings- en aanpassingspremie. Via de netbeheerder is het tevens mogelijk om subsidie te ontvangen voor zowel een dak- als vloerisolatie. Tot slot kunt u bij menig gemeente terecht voor een goedkope of zelfs renteloze lening voor een zolderisolatie. Wilt u weten wat voor premies uw zolderisolatie opleveren? Ga dan bij uw gemeente langs, of stel een vraag via het contactformulier op deze site.

Zolder isoleren prijs

Prijzen

De prijzen voor het laten uitvoeren van een zolderisolatie zijn onder andere afhankelijk van de gewenste dikte van het isolatiemateriaal, de moeilijkheid van het aanleggen, het gekozen isolatiemateriaal, en de oppervlakte. Wij houden over het algemeen de richtlijn aan dat bij een oppervlak van 50-100 vierkante meter, u moet rekenen op prijzen rond de €35,- per vierkante meter. Dit bedrag is inclusief BTW, materiaal en de diensten van een specialist. Wilt u weten wat de exacte kosten worden voor een zolderisolatie bij u thuis? Aarzel dan niet om via ons webformulier een geheel vrijblijvende offerte op te vragen. Wij garanderen dat u altijd snel en vakkundig geholpen wordt met de zolderisolatie, en helpen u graag verder!

zolder isolatie

Vrijblijvende offertes aanvragen

Wij begrijpen dat een nieuw fenomeen zoals het isoleren van de zolder enkele vragen kan opleveren. Wilt u meer weten over de mogelijke isolatiematerialen? Hebt u een vraag over de beste isolatie van de zoldervloer? Of hebt u behoefte aan een prijsindicatie voor de isolering van uw zolder? Aarzel dan niet om ons contactformulier in te vullen. Geef hierop aan wat uw vragen of wensen zijn, en wij beantwoorden uw hulpvraag spoedig. Desgewenst sturen we u enkele geheel vrijblijvende offertes toe van specialisten uit uw regio. Vergelijk deze zelf op basis van prijs en aanbod en kies zo voor de expert die bij u past. Nadat u één of meerdere offertes heeft aangevraagd krijgt u deze binnen enkele dagen thuisgestuurd.

Wij zijn een netwerk van isolatie specialisten in Vlaanderen.

Bij ons bent u aan het juiste adres voor specialisten op het gebied van onder andere muurisolatie, vloerisolatie en gevelisolatie.