Dakisolatie

Er zijn diverse vormen van isolatie die u kunt toepassen om uw woning beter te isoleren. Eén van deze methoden is de isolatie van het dak. Een dakisolatie brengt verschillende voordelen met zich mee zoals een uitstekende brandwering. Daarnaast is het mogelijk om door een dakisolatie zowel onderdak als aan de buitenzijde van het dak aanzienlijk te besparen op uw stookkosten, en daarmee op het verbruik van fossiele brandstoffen. Bent u benieuwd naar de prijzen voor een dakisolatie van uw plat dak? Of wilt u meer weten over de mogelijkheden van het zelf uitvoeren van een isolatie? Op deze pagina vindt u uitgebreide informatie over de voor- en nadelen van isoleren, de soorten dakisolatie en de premies die u hiervoor kunt aanvragen. Hebt u na het lezen van de pagina nog vragen, of wilt u meerdere offertes ontvangen van isolatiebedrijven uit ons netwerk? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via het contactformulier.
Dakisolatie

Soorten dakisolatie

Er zijn meerdere manieren waarop u het dak kunt isoleren, en daarbij zijn er meerdere materialen geschikt. In het onderstaande overzicht vindt u een aantal van de meest voorkomende isolatiematerialen en hun eigenschappen. Natuurlijk zijn er naast deze genoemde materialen voor het isoleren nog verscheidene andere isolatiematerialen geschikt. Een isolatie specialist kan u hier desgewenst verder over informeren.

  • PUR: Traditioneel wordt pur (polyurethaan) het meest toegepast voor een dakisolatie. Het materiaal is geschikt voor onderdak isolering, die u eventueel zelf kan uitvoeren. Als u pur gebruikt, zorg er dan wel voor dat u een vochtwerende onderlaag eerst aanbrengt.
  • PIR: Sinds kort is ook pir (polyisocyanuraat) op de markt voor het isoleren van woningen. Pir is feitelijk een verbeterde versie van pur, en heeft onder andere als voordeel dat het zelfs in zeer dunne platen een hoge isolatiewaarde biedt.
  • Glaswol: Dit product is niet verkrijgbaar in isolatieplaten, maar als rol. Het heeft diverse positieve eigenschappen, en is relatief goedkoop. Als u eigenhandig de glaswol gaat verwerken dient u rekening te houden met vezels in de lucht. Zorg voor een goede bescherming en ventilatie.
  • Schapenwol: Een uniek duurzaam isolatiemateriaal is schapenwol. Wol zorgt onder andere voor geurneutralisatie, dampwering en een akoestische isolatie. Daarbij kent het een lange levensduur.
Plat dak isoleren

Plat dak isoleren

Het isoleren van platte daken kan op verschillende wijzen. De eerste – en meest goedkope methode – is de isolatie onderdak. Hierbij wordt aan de onderzijde van het plat dak een laag isolatiemateriaal aangebracht (het liefst een minerale wol). Het risico van onderdak isoleren is dat er bij koude buitentemperaturen condens ontstaat tussen het isolatiemateriaal en het plat dak. Het is daarom noodzakelijk om bij deze vorm van isolatie een luchtlaag en dampdichtfolie aan te brengen tussen het onderdak en het isolerende materiaal. Specialisten raden voor een optimaal resultaat daarom ook aan om – indien dit mogelijk is – de buitenkant van het plat dak van isolatie te voorzien. Bij een dergelijke dakisolatie wordt het dak enigszins verhoogd, maar blijft de afwatering optimaal. Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden? Wij informeren u graag verder.

Prijzen

De prijzen voor het uitvoeren van een dakisolatie zijn afhankelijk van meerdere factoren zoals het gekozen isolatiemateriaal, het oppervlak en de mate van professionele ondersteuning. Over het algemeen dient u echter rekening te houden met prijzen rond de €50,- per vierkante meter.

Benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen?

Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan. De bedrijven uit ons netwerk verbeteren jaarlijks vele panden als het aankomt op duurzaamheid.

Isolatie offerte
dakisolatie premie

Dakisolatie premie

Aan het uitvoeren van een dakisolatie zitten diverse voordelen verbonden. Het meest merkbare nadeel is dat een aardig dure vorm van isolatie is. De kosten voor het isoleren van daken kunnen dankzij diverse premies sterk verlaagd worden. Een gebruikelijke premie is die van de Vlaamse overheid voor het aanpassen van de energiezuinigheid van woningen. Daarnaast geven vele netbeheerders ook subsidie voor diverse vormen van isolatie, zoals spouwmuurisolatie. Tot slot is het bij enkele gemeentes mogelijk om een renteloze energielening aan te vragen. Wilt u weten op welke premies u kunt rekenen? Eén van onze experts helpt u graag!

Dakisolatie prijs

Voor- en nadelen

Jaarlijks kunt u honderden euro’s besparen door de energiekosten die u bespaart dankzij de juiste dakisolatie. Een tweede voordeel is de verbeterde brandwering door enkele isolatiematerialen, en daarbij ook een verhoogde dampwering. Andere voordelen die u onder andere hebt dankzij een dakisolatie zijn een betere warmteverdeling en een beperking van geluidsoverlast. Naast positieve punten is er ook een nadeel aan te wijzen voor het isoleren van het (plat) dak; namelijk een verhoogd risico op een daklekkage als de isolatie niet goed is aangebracht door een isolatiebedrijf. Plaats daarom altijd een vochtwerende laag tussen de isolatieplaten en het onderdak.

dakisolatie offerte

Vrijblijvende offertes aanvragen

Wilt u weten wat de prijzen worden voor het laten toepassen van een dakisolatie bij uw woning? Hebt u vragen over het isolatieproduct dat hier het meest geschikt voor is? Of hebt u behoefte aan tips voor het zelf afhandelen van de isolatie? Aarzel dan niet om ons contactformulier in te vullen. Wij zullen uw hulpvraag zo spoedig mogelijk beantwoorden, en sturen u desgewenst enkele vrijblijvende offertes toe van professionals uit uw regio. Wij zijn u met alle plezier van dienst!

Benieuwd welke isolatie voor u het meeste rendement oplevert?

Kom via ons netwerk in contact met isolatie specialisten op het gebied van onder andere muurisolatie, vloerisolatie en gevelisolatie.