Vloerisolatie premie 2018

Laat u vloerisolatie plaatsen? Dan kunt u een hoop besparen op uw energierekening. Vloerisolatie premie maakt de investering nog aantrekkelijker. Door de subsidie is het vaak voordeliger dat u de werken uit laat voeren, dan dat u het zelf uitvoert. U kunt namelijk alleen van de ‘vloerisolatie premie 2018’ gebruik maken, als u het door een specialist uit laat voeren. Zo bent u ook zeker van een correcte plaatsing van de vloer- en kelderisolatie. Bij vloerisolatie moest de warmteweerstand in 2016 minimaal 1.2 m2 K/W zijn. In 2018 moet dat minimaal 2 m2 K/W zijn. U kunt bij de netbeheerders Eandis en Infrax subsidie aanvragen. In dit artikel vertellen wij u meer over de premie en de bijbehorende voorwaarden in 2018. Wij zijn een netwerk van isolatiebedrijven werkzaam in heel Vlaanderen. Vraag via het contactformulier meerdere offertes (tot max.5) aan van bedrijven uit uw regio. Vergelijk deze vervolgens kosteloos en vrijblijvend om zo een isolatiebedrijf te vinden.
kelderisolatie

Kelderisolatie

Wanneer u isolatie laat plaatsen op het plafond van uw kelder komt u in aanmerking om de premie van de netbeheerder Eandis of Infrax te benutten. Ook de kelderisolatie dient te voldoen aan de warmteweerstand van 1.2 m2 K/W in 2016 en veranderd naar 2 m2 K/W in 2017 en 2018. Normaal gesproken ontvangt u voor het plaatsen van vloerisolatie en kelderisolatie een subsidie van €6,- per vierkante meter, indien de isolatie door een specialist is aangebracht. De vloerisolatie en kelderisolatie zorgen niet alleen voor een besparing op uw energiefactuur. Extra comfort in uw woning is tevens een positief gevolg. Let er op dat u goed alle facturen bewaart. Er wordt van u verwacht dat u alles inlevert. Eén van de voorwaarden die gesteld wordt is dat u de bestaande isolatielaag niet mee mag rekenen met de minimum warmteweerstand van 1.2 m2 K/W.

vloerisolatie premie 2017

Bedrag van de premie

Met een eindfactuur tot eind 2017 is hoogte van de premie is €6,- per vierkante meter. Gaat u pas in 2018 de vloerisolatie of kelderisolatie doen? Dan ontvangt u €5,- per vierkante meter. Indien u een zogenoemde ‘beschermde afnemer’ bent dan wordt de premie met 50% verhoogd. Dit zijn personen die uitkeringen of tegemoetkomingen krijgen. Informeer naast de netwerkbeheerders ook altijd bij uw gemeente. Het kan zijn dat uw gemeente nog specifieke premies verstrekt voor de isolatie. Daarnaast kan de gemeente u veel informatie geven omtrent de premies. Wilt u de verlaging van de premie voor zijn? Neem dan snel contact met ons op via de contactpagina. U kunt daar vrijblijvend offertes aanvragen van specialisten uit de regio. Wij helpen u graag bij het plaatsen van de vloerisolatie en kelderisolatie!

Voorwaarden

Uiteraard zijn er diverse voorwaarden waar de vloerisolatie en kelderisolatie aan moet voldoen. Naast de warmteweerstand voorwaarde van 2 m2 K/W in 2017 moet u een bestaande woning bezitten die voor 1 januari 2006 al aangesloten was bij het elektriciteitsnet (Infrax of Eandis). Het aantal centimeter isolatiemateriaal dat nodig is om een bepaalde warmteweerstand te behalen hangt af van het type materiaal dat wordt gebruikt. Lees de aanvraagformulieren van Eandis of Infrax door, zodat u de exacte technische eisen weet.

Hoe en waar aanvragen?

Allereerst is het van belang dat u zeker weet wie uw netbeheerder is. Bel hiervoor de gemeente. De gemeente geeft u veel informatie omtrent de premies. Vaak is Eandis of Infrax uw netbeheerder. Neem alvorens u begint met het isoleren contact op met de netbeheerder. Die kan u precies vertellen hoeveel subsidie u kan verwachten in 2017, en wat de exacte voorwaarden zijn. Vervolgens is het van belang dat u alle facturen goed bewaart en deze binnen 12 maanden inlevert bij uw netwerkbeheerder. U vraagt de subsidie aan via het (online) aanvraagformulier van uw elektriciteitsnetbeheerder.

Vloerisolatie plaatsen in 2017? Benut de premie van Infrax en Eandis!

Benut de hoge premie van Eandis en Infrax. Laat dit jaar vloerisolatie en kelderisolatie plaatsen!