Vloerisolatie premie 2023

Laat u vloerisolatie plaatsen? Dan kunt u veel besparen op uw energierekening. Daarnaast maakt de beschikbare premie voor vloerisolatie deze investering nog aantrekkelijker. Door de subsidie is het vaak voordeliger om de werken door een vakman te laten doen, in plaats van dat u zelf aan de slag gaat. U kunt namelijk alleen van de vloerisolatie premie gebruik maken, als u dit door een specialist laat uitvoeren. Zo bent u ook zeker van een correcte plaatsing van de vloer- en kelderisolatie.

Start nu uw offerteaanvraag!

Om aanspraak te kunnen maken op de premie, moet de warmteweerstand minimaal 2 m²K/W (vierkante meter Kelvin per Watt) zijn. Is dat het geval, dan kunt bij de netbeheerders Eandis en Infrax de subsidie aanvragen. Op deze pagina leest u meer over de premie en de bijbehorende voorwaarden. Wij zijn een netwerk van isolatiebedrijven werkzaam in heel Vlaanderen. Vraag via het contactformulier meerdere offertes aan van bedrijven (max. 5) uit uw regio. Vergelijk deze vervolgens kosteloos en vrijblijvend en kies het beste isolatiebedrijf voor uw klus.

kelderisolatie

Kelderisolatie

Wanneer u isolatie laat plaatsen op het plafond van uw kelder komt u in aanmerking voor de premie van de netbeheerder Eandis of Infrax. Ook de kelderisolatie dient te voldoen aan de warmteweerstand van 2 m²K/W. Voor het plaatsen van vloerisolatie en kelderisolatie ontvangt u een subsidie van €6,- per vierkante meter, indien de isolatie door een specialist is aangebracht. Vloerisolatie en kelderisolatie zorgen niet alleen voor een besparing op uw energiefactuur. Extra comfort in uw woning is tevens een positief gevolg. Let er op dat u goed alle facturen bewaart. Er wordt van u verwacht dat u alles inlevert. Eén van de voorwaarden die gesteld wordt is dat u de bestaande isolatielaag niet mee mag rekenen met de minimum warmteweerstand van 2.0 m²K/W.

vloerisolatie premie 2017

Bedrag van de premie

De hoogte van de premie is €6,- per vierkante meter geisoleerd oppervlak. Indien u een zogenoemde ‘beschermde afnemer’ bent dan wordt de premie met 50% verhoogd. Dit zijn personen die uitkeringen of tegemoetkomingen krijgen. Informeer naast bij de netbeheerders ook altijd bij uw gemeente. Het kan zijn dat uw gemeente nog specifieke premies verstrekt voor de isolatie. Ook kan de gemeente u veel informatie geven omtrent de premies.

Wilt u een mogelijke versobering van de premie voor zijn? Vraag dan via het offerteformulier gelijk vrijblijvend offertes aan van specialisten uit uw regio. De specialisten helpen u graag bij zowel het plaatsen van vloerisolatie als kelderisolatie!

Voorwaarden

Uiteraard zijn er diverse voorwaarden waar de vloerisolatie en kelderisolatie aan moet voldoen. Naast de warmteweerstand voorwaarde van 2 m²K/W moet u een bestaande woning bezitten die voor 1 januari 2006 is aangesloten op het elektriciteitsnet. Het aantal centimeters isolatiemateriaal dat nodig is om een bepaalde warmteweerstand te behalen hangt af van het type isolatiemateriaal.

Op de website Vlaanderen.be vindt u alle voorwaarden. De subsidie aanvraag kunt u gelijk online regelen op de website van Eandis of de website van Infrax.

Hoe en waar aanvragen?

Allereerst is het van belang dat u zeker weet wie uw netbeheerder is. Bel hiervoor de gemeente. De gemeente geeft u veel informatie omtrent de premies.

Neem alvorens u begint met het isoleren contact op met de netbeheerder. Die kan u precies vertellen hoeveel subsidie u kan verwachten en wat de exacte voorwaarden zijn. Vervolgens is het van belang dat u alle facturen goed bewaart en deze binnen 12 maanden inlevert bij uw netwerkbeheerder. U vraagt de subsidie aan via het (online) aanvraagformulier van uw elektriciteitsnetbeheerder.

Vloerisolatie plaatsen? Benut de premie van uw netbeheerder!

Benut de hoge premie van Eandis of Infrax. Laat daarom nog dit jaar vloerisolatie en kelderisolatie plaatsen!