Spouwmuurisolatie

Bent u op zoek naar een manier om de isolatie bij uw woning te verbeteren, maar hebt u hiervoor echter een beperkt budget beschikbaar? Overweeg dan eens de mogelijkheden voor een spouwmuurisolatie. Het isoleren van de spouwmuur kan vaak binnen een dag worden uitgevoerd door een isolatiespecialist, en kost vaak niet meer dan €2.000,-. Daarnaast is het mogelijk om op de lange termijn de investering in de spouwisolatie weer terug te verdienen door een besparing op de stookkosten. Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor een spouwmuurisolatie? Of hebt u vragen over de subsidiemogelijkheden? Op deze pagina geven wij u meer informatie. Voor direct contact met een isolatie specialist verwijzen wij u graag naar ons contactformulier. Via onze service vergelijkt u snel en vrijblijvend offertes van diverse bedrijven. Wij helpen u met alle plezier verder!

Spouwmuurisolatie

Hoe gaat het in zijn werk?

Het isoleren van de spouwmuur kan alleen wanneer er bij uw woning een spouwmuur aanwezig is, en deze nog niet van isolatie is voorzien. Over het algemeen gaan wij ervan uit dat woningen die tussen 1920 en 1975 zijn gebouwd een spouw hebben waarbij na-isolatie mogelijk is. De aanwezigheid van een spouwmuur kunt u zelf controleren door bij een deuropening de afstand tussen de binnen- en buitenmuur te meten. Meet de afstand tot de buitenmuur meer dan 24 centimeter? Dan is een muurisolatie in de meeste gevallen mogelijk. Het aanbrengen van de spouwmuurisolatie gebeurt door in de gevel diverse gaatjes te boren, waardoor vervolgens isolatiemateriaal wordt gespoten. Het isolatiemateriaal zal daarna uitharden, terwijl de na-isolatie expert de gaatjes weer dicht. De spouwisolatie kan binnen een dag worden afgerond, waarbij u vrijwel direct profiteert van een verhoogd wooncomfort.

Terugverdientijd

Wanneer u besluit om de na-isolatie van uw woning uit te voeren, dan dient u hiervoor een bepaald bedrag beschikbaar te hebben. U moet er echter ook aan denken dat op de lange termijn, alle isolatievormen kunnen worden terugverdiend. Dit komt doordat het isoleren van vloeren, daken, en gevels leidt tot een besparing op de stookkosten, wat kan op lopen tot honderden euro’s per jaar. Afhankelijk van het soort isolatiemateriaal waar u voor kiest en de oppervlakte van uw huis, zal het tussen de 3 tot 5 jaar duren voordat u de investering hebt terugverdiend. Wilt u uw woning nog beter isoleren, en ook op de lange termijn veel besparen? Kies dan voor een dak- of gevelisolatie.

Spouwmuur isoleren

Soorten spouwmuurisolatie

Er zijn verschillende materialen waarmee de na-isolatie van de spouwmuur kan worden uitgevoerd. Zo is het mogelijk om de buitenmuur te isoleren met behulp van isolatieparels. Deze worden voor een spouwmuurisolatie vermengd met een speciale lijm. Deze lijm zorgt ervoor dat de parels netjes worden verspreid tussen de binnen- en buitenmuur. Daarnaast kunnen dankzij de lijm de parels ook niet naar beneden zakken. Een tweede isolatiemateriaal dat geschikt is voor het uitvoeren van een muurisolatie is vloeibare PUR. Dit zal na een dag uitharden, waardoor de isolatiewaarde van uw buitenmuur sterk zal stijgen. Hoewel er nog meer materialen geschikt zijn voor het isoleren van spouwmuur en gevel, raden wij aan één van de twee bovenstaande producten te gebruiken voor een optimaal resultaat.

Subsidie

In België zijn er diverse subsidies beschikbaar voor een muurisolatie. Dit is ten eerste de algemene premie die de Vlaamse overheid geeft voor het verbeteren en aanpassen van woningen. Voor een spouwisolatie krijgt u bovendien van menig elektriciteitsnetbeheerder een tegemoetkoming. In 2015 golden onder andere de combinatiepremie voor de gelijktijdige investering in muurisolatie en raamvervanging, en een premie voor de muurisolatie van de buitenmuur door een aannemer. Daarnaast bestaat er bij vrijwel elke netbeheerder een premie voor de na-isolatie van spouwmuren. Tot slot is het ook mogelijk dat bij u in de gemeente een energielening wordt gegeven voor de spouwmuurisolatie. Vraag bij uw gemeente naar de mogelijkheden.

Benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen?

Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan. De bedrijven uit ons netwerk verbeteren jaarlijks vele panden als het aankomt op duurzaamheid.

spouwmuur na-isoleren

Prijzen

De prijzen die verbonden zijn aan het isoleren van de spouwmuur, zijn afhankelijk van diverse factoren. De belangrijkste hiervan zijn het gekozen isolatiemateriaal en de oppervlakte van de muur. Over het algemeen geldt echter dat de prijzen voor een spouwisolatie uitkomen rond de €2000,- bij een vrijstaande woning, en op ongeveer €800,- voor een appartement. Doordat de isolatiewaarde bij elke vorm van isolatie weer anders stijgt, blijft de terugverdientijd voor al deze afmetingen ongeveer gelijk: tussen de 3 en 5 jaar.

Spouwmuurisolatie prijzen
spouwmuurisolatie offerte

Vrijblijvende offertes aanvragen

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor een spouwisolatie? Of wilt u weten welke subsidies u precies kunt aanvragen voor een muurisolatie bij u in de gemeente? Via het contactformulier kunt u gemakkelijk en snel een offerte aanvragen van specialisten uit uw regio, die de spouwisolatie snel en vakkundig zullen afhandelen. Vergelijk deze professionals op basis van prijs en aanbod, en kies zo voor de expert die het beste de muurisolatie kan uitvoeren. Wij helpen u met alle plezier verder.

Wij zijn een netwerk van isolatie specialisten in Vlaanderen.

Bij ons bent u aan het juiste adres voor specialisten op het gebied van onder andere kruipkelder isolatie, vloerisolatie en gevelisolatie.