Gevelisolatie

Eén van de meest gebruikelijke manieren om de isolatie van een woning te verbeteren is door de gevel te isoleren. Een gevelisolatie biedt namelijk een zeer hoge isolatiewaarde, waardoor u niet alleen bespaart op de stookkosten, maar ook de prijswaarde van uw pand doet stijgen. Het nadeel van een gevelisolatie is dat hier redelijke hoge kosten aan zitten verbonden. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor het isoleren van de gevel en het verschil met een spouwmuurisolatie? Hebt u vragen over de materialen die het meest geschikt zijn voor de isolatie van de buitenmuur? Of wilt u graag een offerte ontvangen voor een muurisolatie naar uw wensen? Vul dan het contactformulier in en wij sturen u vrijblijvend meerdere offertes van vakmannen uit uw regio.

Gevelisolatie

Soorten gevelisolatie

Er zijn verschillende methoden die kunnen worden toegepast om de gevel te isoleren. De meest effectieve variant is de isolatie van de gevel aan de buitenzijde. Door de hoge prijzen kiezen onze klanten soms echter liever voor een gevelisolatie van de binnenmuur. Hebt u maar een beperkt budget? Kies dan voor een spouwmuurisolatie in plaats van een gevelisolatie. Een spouwmuurisolatie kan enkel worden toegepast wanneer uw pand over een spouwmuur beschikt. U controleert of er een spouwmuur zit door de afstand tussen de binnen- en buitenmuur te meten. Beslaat deze afstand meer dan 24 centimeter, dan bevindt zich een spouwmuur tussen de gevel en de binnenzijde. Met een spouwmuurisolatie zult u op de korte termijn goed besparen op de stookkosten, terwijl de muurisolatie zelf weinig budget kost. Op de langere termijn is een gevelisolatie echter veel voordeliger.
gevelisolatie premie

Binnenmuur isolatie

Binnenmuur isolatie

Kiest u voor het isoleren van de binnenzijde van de gevel, dan moet u rekening houden met een ernstige overlast gedurende de verbouwtijd. Bij een gevelisolatie van de binnenmuur zal men isolatiemateriaal aanbrengen tegen de bestaande muur, en hier daarna een voorzetwand voor plaatsen. Door deze voorzetwand zal de ruimte van de woon- of slaapkamer enigszins verkleinen. Het voordeel van de isolatie aan de binnenkant, is dat de klus in zowel zomer als winter kan worden uitgevoerd, en dat het lagere kosten kent dan een muurisolatie van de buitenmuur. Wilt u weten welke isolatiematerialen u het beste kunt toepassen, of hebt u een vraag over het verschil in isolatiewaarde met een spouwmuurisolatie? Wij voorzien u graag van de gewenste informatie.

Prijzen

De kosten voor het aanbrengen van een muurisolatie zijn variabel, en met name afhankelijk van de variant waar u voor kiest. Zo is het mogelijk om een spouwmuurisolatie uit te voeren voor ongeveer €15,- per m2. Het toepassen van een gevelisolatie van de buitenmuur kent echter kosten die oplopen tot zo’n €60,- voor hetzelfde oppervlak. De prijzen worden bovendien beïnvloed door het gekozen isolatiemateriaal en de bereikbaarheid van de gevel. De genoemde prijzen zijn een indicatie, waarbij de materiaalkosten en BTW bij ingesloten zijn. Bent u benieuwd naar de prijs voor een gevelisolatie naar uw wensen? Vul dan ons contactformulier in.

Benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen?

Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan. De bedrijven uit ons netwerk verbeteren jaarlijks vele panden als het aankomt op duurzaamheid.

gevelisolatie offerte
Gevel isoleren

Buitengevel isoleren

Naast een gevelisolatie aan de binnenzijde, is het ook mogelijk om de buitenmuur te isoleren. Een dergelijke gevelisolatie heeft zeer veel voordelen, zoals een grote besparing op de stookkosten, maar ook een verbeterde geluidsisolatie en een warmtewering in de zomermaanden. Bij het isoleren van de gevel aan de buitenkant wordt er tegen de huidige buitenmuur isolatiemateriaal geplaatst. Dit wordt vervolgens afgedekt met een nieuwe gevel. Dit zorgt ervoor dat het vooraanzicht van uw woning bovendien verbetert, zodat de prijswaarde van het pand tevens kan stijgen. Hoewel het een redelijk hoge investering vraagt om de buitenmuur van isolatie te voorzien, is het mogelijk om jaarlijks tot wel €400,- te besparen op de energiekosten. Dit betekent dat u op de lange termijn de investering gemakkelijk terugverdient.

Gevelisolatie prijzen

Isolatiepremie

Voor een gevel- en spouwmuurisolatie zijn er diverse premies beschikbaar bij de Vlaamse overheid. Zo krijgt u ten eerste van de landelijke overheid een tegemoetkoming voor het verbeteren en aanpassen van woningen op energiezuinigheid. Daarnaast worden er door de meeste netbeheerders premies uitgegeven voor het isoleren van de buitenmuur, en de na-isolatie van de spouwmuur. Een dergelijke subsidie kan oplopen tot €15,- per vierkante meter. Er bestaat tevens een combinatiepremie wanneer u de muurisolatie koppelt aan het vervangen van uw beglazing door isolatieglas. Tot slot is in menig gemeente mogelijk om een energielening aan te vragen. Deze kan zelfs rentevrij zijn. Onze isolatiespecialist informeert u graag over de diverse mogelijkheden!

gevelisolatie offerte aanvragen

Vrijblijvende offertes aanvragen

Door op ons webformulier zo nauwkeurig mogelijk uw wensen voor een muurisolatie aan te geven, kunnen wij u diverse offertes op maat toesturen van isolatie specialisten uit de regio. Deze offertes vergelijkt u geheel vrijblijvend op basis van prijs en aanbod, waarop u altijd kiest voor een specialist die aan uw wensen voldoet. Wij garanderen dat u door elke expert snel en vakkundig geholpen wordt, en helpen u met alle plezier verder!

Benieuwd welke isolatie voor u het meeste rendement oplevert?

Kom via ons netwerk in contact met isolatie specialisten op het gebied van onder andere muurisolatie, vloerisolatie en gevelisolatie.