Vakkundig en voordelig isoleren!

Vraag vrijblijvend offertes aan

Zoekt u een isolatie specialist in Genk?

Bent u van plan uw woning in Genk te voorzien van isolatie? Een goede keuze! U voorkomt warmteverlies en vochtproblemen met bijvoorbeeld muurisolatie, gevelisolatie of spouwmuurisolatie. Of isoleer uw kelder met vloerisolatie of zolder met dakisolatie. Bespaar ook op uw energiekosten en kies voor isoleren door een isolatiespecialist.

U vindt snel en eenvoudig de beste vakman via het offerteformulier. Vul uw gegevens in en ontvang spoedig een aantal gratis en vrijblijvende offertes met scherpe prijzen. Vergelijk de aanbiedingen, kies en bespaar op de kosten.

Navigeer direct op deze pagina naar:

Spouwmuurisolatie | Dakisolatie | Gevelisolatie | Vloerisolatie | Isolatiepremie 2018/2019

Spouwmuurisolatie in Genk

Spouwmuurisolatie maakt uw woning in Genk comfortabel warm en energiezuinig. Daarnaast houdt spouwmuurisolatie uw woning koeler in de warmere maanden. Er wordt vaak gebruik gemaakt van isolatieschuim, PIR, PUR, glas- en steenwol (minerale wol) en EPS-parels bij spouwmuurisolatie.

De isolatie plaatsers maken een aantal gaten in de buiten- of de binnenmuur en spuiten het isolerende materiaal in de spouw. Dit is een kleine ruimte tussen de buitenmuur en de binnenmuur. Een niet-geïsoleerde spouw komt vaak voor in oudere woningen en is vaak de oorzaak van vochtproblemen. Daarnaast verliest u veel warmte als u een niet-geïsoleerde spouw heeft. Voordeel van spouwmuurisolatie is dat er geen hak- of breekwerk nodig is, de gaatjes om te vullen worden naderhand netjes afgewerkt.

spouwmuurisolatie aanbrengen Genk

Voordelen van spouwmuurisolatie

 • Spouwmuurisolatie wordt aangebracht via kleine gaatjes in de muur, geen hak- of breekwerk nodig.
 • U voorkomt vochtproblemen en schimmelvorming.
 • Deze isolatie heeft een uitstekende prijs- kwaliteitsverhouding.

Spouwmuren geschikt voor na-isolatie?

Spouwmuurisolatie is alleen mogelijk wanneer uw huis in Genk een spouwmuur heeft. Deze bestaat uit twee muren met daartussen een open ruimte van 3 tot 6 centimeter. Is uw woning gebouwd voor 1920? Dan heeft deze geen spouwmuur en is na-isolatie van de spouw dus niet mogelijk. Als uw huis gebouwd is tussen 1920 en 1975 dan is de kans echter groot dat u een spouwmuur hebt die u kunt isoleren. Weet u niet zeker of uw huis in Genk een spouwmuur heeft? Meet dan de dikte van de buitenmuur. U hebt geen spouwmuur als de buitenmuur dunner dan 24cm is. Het is eventueel mogelijk om met endoscopisch onderzoek te achterhalen of uw woning een spouwmuur heeft.

Spouwmuurisolatie prijzen

Met spouwmuurisolatie bespaart u gemiddeld tot wel 300 kubieke gas, dit is een besparing van gemiddeld €200,- per jaar op uw energiekosten. Binnen 4 jaar heeft u de investering al terugverdiend, want het isoleren van een tussenwoning met een gevel van 60 m2 kost gemiddeld €700,-. Een vrijstaande woning is duurder, want die heeft een grotere gevel. Houd rekening met een gemiddelde prijs van €12,- per vierkante meter, voor een gevel van 150 m2 wordt dat een totaalprijs van €1.800,-. De grootte van de gevel is van invloed op de prijs, maar ook de arbeidskosten en de machinekosten. Daarnaast is het isolatiemateriaal van invloed.

Prijstabel: spouwmuurisolatie prijzen

Type woningBuitenmuur in m²Gemiddelde totaalprijs*
Appartement30 m²€300,-
Tussenwoning60 m²€700,-
2 onder 1 kap100 m²€1.200,-
Vrijstaande woning150 m²€1.800,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw, arbeids- en machinekosten. Ook is bij deze totaalprijs rekening gehouden met het verlaagde btw-tarief. De prijs is sterk afhankelijk van het type isolatiemateriaal.

Video: hoe werkt spouwmuurisolatie?

Interesse in spouwmuurisolatie?

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan, vergelijk, en bespaar op de isolatiekosten.

Gratis offertes aanvragen

Dakisolatie Genk

Zoals gezegd stijgt warmte, dakisolatie is daarom erg belangrijk. U kunt uw dak op verschillende manieren isoleren. De goedkoopste manier van dakisolatie is het plaatsen van isolerende materialen aan de binnenkant. Een hellend dak is veelal voorzien van een spanten- of keperstructuur. Het isolatiemateriaal wordt aangebracht tussen deze houten balken. De keuze valt veelal op glaswol omdat dit makkelijk op maat gesneden en vervolgens tussen de kepers geplaatst kan worden.

Bij platte daken worden isolatiematerialen aangebracht onder de dakbedekking en -constructie. De voorkeur gaat echter niet uit naar deze manier van isoleren omdat de constructie dan te maken krijgt met temperatuurschommelingen. Daarnaast is het mogelijk om dakisolatie langs buiten aan te brengen. Voor 2020 moeten alle woningen die gebouwd zijn voor 1 januari 2006 voldoen aan de strenge eisen op gebied van energiezuinigheid.

dakisolatie Genk

Voordelen van dakisolatie

 • Voorkomt dat u warmte verliest via het dak van uw woning in Genk.
 • De zolderkamer is te gebruiken als extra kamer.
 • U bespaart flink op uw energiekosten.

Plat of hellend dak isoleren?

Voor het isoleren van een plat dak heeft u andere keuzes dan voor een hellend dak. Voor platte daken is het bijvoorbeeld mogelijk om te kiezen om een laag grind over de roofing te strooien of om een groendak aan te leggen. Voor een hellend dak zijn deze keuzes niet mogelijk. Deze daken kunt u isoleren langs binnen of langs buiten.. Voor een hellend dak is het isoleren langs binnen alleen verstandig als u ook uw dakbedekking laat vervangen. Langs binnen is eenvoudiger. De vakman uit Genk brengt dan isolerend materiaal aan tegen het dakoppervlak en werkt alles netjes af met voorzetplaten zoals Gyproc.

Dakisolatie prijzen

De prijs voor dakisolatie wordt bepaald door een aantal factoren. De gemiddelde totaalprijs per vierkante meter ligt tussen de €20,- en de €115,-. Het isoleren van een dak zonder verwarmde zolder, dus zonder het isoleren van de zoldervloer, is het goedkoopste. Gemiddeld kost dit tussen de €1.250,- en de €1.750,-. Met een verwarmde zolder is het duurder, maar dit maakt het wel mogelijk om de zolder te gebruiken als extra kamer. Met een verwarmde zolder bespaart u het meeste op uw energiekosten, namelijk gemiddeld €600,- per jaar. U heeft de investering binnen 9 jaar al terugverdiend. Bekijk de prijstabel voor meer gemiddelde prijzen.

Prijstabel: dakisolatie prijzen

Type woningPrijs per m² *
(excl. afwerking)
Gemiddelde oppervlakteGemiddelde totaalprijs*
Hellend dak (langs binnen)€20,- tot €50,-75m²€1.500,- tot €3.750,-
Hellend dak (langs buiten)€40,- tot €60,-75m²€3.000,- tot €4.500,-
Zoldervloer isolatie€25,- tot €35,-50m²€1.250,- tot €1.750,-
Plat dak (langs binnen)€50,- tot €70,-50m²€2.500,- tot €3.500,-
Plat dak (langs buiten)€70,- tot €115,-50m²€3.500,- tot €5.750,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief materiaal, btw en montagekosten. Nieuwsgierig naar de exacte kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan.

Overweegt u dakisolatie in Genk?

Dakisolatie zorgt voor een grote energiebesparing. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.

Offertes aanvragen

Gevelisolatie Genk

Zoals u hebt gelezen is het toepassen van gevelisolatie erg effectief als u energie wilt besparen. Warmte heeft namelijk geen kans om te ontsnappen als u besluit de muren te isoleren. Omdat de gevelisolatie gelijkmatig tegen de muur aan zit, is de kans op vochtproblemen bovendien erg klein.

Kiest u voor gevelisolatie langs de buitenmuur? Houd er rekening mee dat u hiervoor een vergunning moet aanvragen omdat het aanzicht van uw pand verandert. Twijfelt u welke vorm van muurisolatie het beste is voor u? Eén van de vakmannen uit ons netwerk is u graag van dienst!

gevelisolatie Genk

Voordelen van gevelisolatie

 • Effectieve manier om energie te besparen.
 • Voorkomt vochtproblemen en schimmelplekken.
 • Met buitengevelisolatie ziet de gevel er weer als nieuw uit.

Isolatie via binnenmuur of buitenmuur?

Voor het aanbrengen van muurisolatie heeft u de keuze uit het isoleren van de binnenmuur of buitengevelisolatie. Met buitengevelisolatie brengt de specialist uit Genk een isolerende laag aan de buitenzijde van de muren. Door de nieuwe gevelbekleding zoals crepi of steenstrips ziet uw gevel er weer als nieuw uit. U heeft hier in de meeste gevallen wel een vergunning nodig, omdat u het uiterlijk van de gevel veranderd. Op de website van de Vlaamse overheid leest u meer over vergunningen. Isoleren langs binnen geschiedt door isolerende platen tegen de binnenmuren te monteren. Hierdoor komen de muren verder naar binnen te staan en wordt de ruimte iets kleiner.

Gevelisolatie prijzen

De kosten voor binnenmuurisolatie voor een tussenwoning kosten gemiddeld €7.400,- tot €8.400,- voor buitengevelisolatie en gemiddeld €5.500,- tot €6.500,- voor binnenmuurisolatie. Het verschil tussen deze twee technieken wordt veroorzaakt door de manier van isoleren. Buitengevelrenovatie is ingrijpender dan binnenmuurisolatie en kost meer tijd. Gemiddeld bespaart u tot wel 25% op de energiekosten met buitengevelisolatie. Door de binnenmuur te isoleren bespaart u gemiddeld €6,- tot €8,- per vierkante meter per jaar. Afhankelijk van de isolatiemethode heeft u de investering binnen 10 tot 15 jaar terugverdiend. In de prijstabel staan nog meer gemiddelde prijzen inclusief btw, arbeidskosten en machinekosten.

Prijstabel: gevelrenovatie prijzen

Type woningOppervlakte muurSoort gevelisolatieGemiddelde totaalprijs*
Tussenwoning60 m²Buitengevelisolatie€7.400,- tot €8.400,-
2 onder 1 kap100 m²Buitengevelisolatie€12.000,- tot €14.000,-
Vrijstaande woning150 m²Buitengevelisolatie€18.000,- tot €22.000,-
Tussenwoning60 m²Binnenmuur isoleren€5.500,- tot €6.500,-
2 onder 1 kap100 m²Binnenmuur isoleren€9.000,- tot €11.000,-
Vrijstaande woning150 m²Binnenmuur isoleren€15.000,- tot €16.000,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw, arbeids- en machinekosten. De prijs is sterk afhankelijk van het type isolatiemateriaal.

Uw gevel (na-) isoleren?

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan van isolatiespecialisten uit Genk.

Offertes aanvragen

Vloerisolatie Genk

Als u thuis altijd rondloopt op sloffen of dikke sokken, dan is het wellicht verstandig om vloerisolatie te plaatsen. Hierdoor is de temperatuur van de vloer altijd aangenaam, daarnaast hebben schimmels en vochtproblemen weinig kans om zich te ontwikkelen.

Een vakman uit Genk plaatst vloerisolatie boven- of benedenvloers. De isolatiewaarde van benedenvloerse is hoger, maar u moet dan wel een ruime kruipkelder hebben. Als u geen kruipkelder hebt dan is bovenvloerse isolatie door middel van een ondertapijt of dekvloer mogelijk. De meest gebruikte isolatiematerialen voor vloerisolatie zijn PUR spuitisolatie, isolatiechape of isolatieplaten van minerale wol (zoals steenwol) of tempex. Als u tegen lage kosten vloerisolatie wilt aanbrengen, dan is het gebruik van platen de beste keuze. De isolatiewaarde is echter het laagste van de genoemde materialen. Isolerende platen worden veelal onder de draagvloer geplaatst.

vloerisolatie en kruipruimte isolatie Genk

Voordelen van vloerisolatie

 • Vloer houdt de warmte beter vast.
 • Geen last meer van optrekkende kou en tocht.
 • De vloer voelt niet meer zo koud aan.

Isoleren langs boven of onder?

De vloer kan geïsoleerd worden langs onder of langs boven. Langs onder is het meest effectief, maar dit is niet altijd mogelijk. Het isoleren gaat dan via de kruipruimte en er moet genoeg ruimte zijn voor isolerend materiaal. Het voordeel van deze manier van isoleren is dat het een permanente oplossing is en u geen last meer krijgt van optrekkende kou. Ook tegen optrekkend vocht is het geschikt. Langs boven gaat met een isolerende ondervloer zoals folie, of met een dekvloer. Een dekvloer zorgt ervoor dat uw vloer een paar centimeter hoger komt te liggen. U moet dan ook de plinten aanpassen en eventueel de deuren laten bijschaven.

Vloerisolatie prijzen

De gemiddelde prijs voor vloerisolatie is ongeveer €30,- per vierkante meter. De prijs wordt beïnvloed door het isolatiemateriaal, de grootte van de vloer en de manier van isoleren. Voor een vloer van een tussenwoning van 50 m² bent u dan ongeveer €1.500,- kwijt. Deze investering heeft na ongeveer 6 jaar terugverdiend, want u verbruikt gemiddeld 320 kubieke gas minder. Dit is gemiddeld een besparing van zeker €220,- per jaar. De komende jaren zullen de prijzen van gas sterk gaat stijgen. Een woning die niet op de juiste manier geïsoleerd is wordt dus steeds duurder, want u bent meer kwijt aan energiekosten. Belangrijk dus om het warmteverlies tot een minimum te beperken.

Prijstabel: vloerisolatie prijzen

Type woningOppervlakte vloerGemiddelde totaalprijs*
Appartement45 m²€1.350,-
Tussenwoning50 m²€1.500,-
2 onder 1 kap55 m²€1.650,-
Vrijstaande woning70 m²€2.100,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw, arbeids- en machinekosten. De prijs is sterk afhankelijk van het type isolatiemateriaal.

Kruipkelder isolatie

In een kruipkelder is veel vocht en luchtcirculatie aanwezig. Als uw huis in Genk een kruipkelder heeft dan is dit niet bevorderlijk voor uw energiefactuur. Het is gelukkig mogelijk om isolatie aan te brengen in de kruipkelder. Het is belangrijk om isolatiematerialen uit te zoeken die geen grondwater opneemt, kruipruimtes staan immers in nauw contact met grondvocht. Het is dus erg onverstandig om glaswol of rotswol te gebruiken. De keuze valt veelal op harde isolatieplaten. Deze zijn vochtbestendig en licht van gewicht. Liggen er veel leidingen onder de grond? Dan is het wellicht handiger om spuitisolatie aan te brengen.

Kelder isoleren

Isolatie van de kelder zorgt ervoor dat er minder kou uit de grond uw pand in Genk binnendringt. U kunt het plafond of de bodem van kelders isoleren. Kan een volwassen man in de ruimte de isolatie plaatsen? Dan zal de isolatie tegen het plafond worden aangebracht. Tegen het plafond van de kelder wordt veelal isolerende platen of spuitisolatie aangebracht. Bij bodemisolatie in de kelder brengt de vakman veelal licht isolatiemateriaal aan, zoals EPS parels. Bodemisolatie isoleert uiteraard en zorgt er daarnaast voor dat water niet omhoog stijgt. Het is een optie om isolatiemateriaal op zowel de bodem als het plafond van uw kelder aan te brengen voor een ultieme isolatie.

Vloer- of kruipkelderisolatie laten plaatsen?

Nooit meer koude voeten. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.

Offertes aanvragen
zolderisolatie Genk

Zolder isoleren

Warmte stijgt op, zo’n 25% van de warmte verlaat uw huis via het dak. Het is daarom niet onverstandig om te kiezen voor zolderisolatie. Het is mogelijk om isolatie aan te brengen tegen het dakoppervlak van de zolder of tegen de vloer. Als u uw zolder gebruikt als opslagruimte dan is vloerisolatie het beste. Als de zolder echter een leefruimte is, dan is het verstandig om dakisolatie aan te brengen. Hoe de isolatiespecialist vloerisolatie op de zolder zal aanbrengen hangt af van de constructie van de vloer. Heeft de vloer een houten structuur, dan is minerale wol de beste keus, bij een massieve vloer zijn isolerende platen beter. Bij dakisolatie van de zolder valt de keuze veelal op wol.

dak en zoldervloer isoleren

Dak of zoldervloer isoleren?

Doordat warmte opstijgt, verliest u veel warmte. Om dit te voorkomen kunt u kiezen uit het isoleren van het dak of van de zoldervloer. Hiervoor is het van belang om te weten of u de zolder wilt gaan gebruiken als extra kamer of alleen als berging. Wanneer u de zolder wilt gaan gebruiken als berging is vloerisolatie vaak voldoende. De zoldervloer wordt dan geïsoleerd langs onder of boven. Als u de zolder ook wilt verwarmen, dan is dakisolatie verstandiger. Hierdoor is het mogelijk om de ruimte goed te verwarmen, zonder dat u direct de warmte weer kwijt bent. Laat bijvoorbeeld isolerende platen aanbrengen langs binnen. De vakman werkt alles netjes af, zodat u niets meer van het materiaal ziet.

Muurisolatie

Wist u dat zo’n 25% tot 35% van de warmte uw huis verlaat via de muren? U begrijpt dat het daarom erg belangrijk is om muurisolatie aan te brengen. Er bestaat nog wel eens verwarring over de term muurisolatie. Want wat is precies het verschil tussen muur-, spouwmuur- en gevelisolatie? Muurisolatie is eigenlijk de overkoepelende naam van alle soorten isolatie tegen de muur of gevel. Naast spouwmuurisolatie bestaan er nog andere soorten muurisolatie zoals gevelisolatie langs binnen of langs buiten. Muurisolatie langs binnen is hierbij de minst populaire keuze. Dit wordt vrijwel alleen toegepast wanneer spouwmuur- of gevelisolatie niet mogelijk is.

Voordelen muurisolatie

Muurisolatie heeft vele voordelen. Omdat u voorkomt dat warmte uw woonhuis verlaat via de muur, bespaart u energie. Dit is niet alleen goed voor het milieu maar ook voor uw portemonnee. In de winter is uw woonhuis heerlijk warm, u hoeft niet meer met wollen sokken en een dikke trui op de bank te zitten. In de zomer blijft uw woonhuis in Genk juist lekker koel. Muurisolatie werkt bovendien ook als akoestische isolatie. Omgevingsgeluiden van buitenaf worden tegengehouden. Daarnaast wordt de circulatie van stof en tocht sterk vermindert wanneer u muurisolatie hebt laten plaatsen. Omdat het mogelijk is om subsidie aan te vragen is het aanbrengen van de isolatie bovendien een stuk betaalbaarder.

Geluidsisolatie

Als u veel last hebt van geluid van uw buren, huisgenoten of verkeer om uw huis in Genk, dan kunt u geluidsisolatie laten plaatsen. Voordat u akoestische isolatie aanbrengt is het verstandig om het type geluid te bepalen. Er bestaat namelijk luchtgeluid en contactgeluid.

Contact- of luchtgeluid?

Bij luchtgeluid ontstaat de bron in de vrije lucht. De geluidstrillingen verspreiden zich en worden deels door omliggende materialen geabsorbeerd. Denk bij luchtgeluid aan luide, spelende kinderen of claxonnerende auto’s. Bij contactgeluid staat de bron in direct contact met de muur, vloer of het plafond van de ruimte waarin u last hebt van geluid. Door trillingen via de plafonds, muren en vloeren verplaatst het geluid zich gemakkelijk. Denk bij contactgeluid aan voetstappen, zware vrachtwagens of schuivende stoelpoten. Luchtgeluid kunt u eenvoudig aanpakken. U doet dit door akoestische isolatie aan te brengen tegen de aanpalende muur of het plafond. Hiervoor kunt u een verlaagd plafond of een voorzetwand met geluidsisolatie gebruiken.

Contactgeluid is lastiger aan te pakken met geluidsisolatie. Niet alleen de aanpalende wand maar ook omliggende onderdelen verspreiden het geluid. Voor een complete geluidsisolatie moet u daarom een isolatieschil maken van het plafond tot de vloer. U hebt de keuze uit verschillende soorten geluidsisolatie. Glaswol vangt veel geluid op dankzij de grote massa. Polyetheen is populair als geluidsisolatie op vloeren.

geluidsisolatie Genk

Benieuwd naar de prijzen van (geluids)isolatie?

Kom via ons netwerk in contact met specialisten voor warmte en geluidsisolatie.

Offertes aanvragen
diverse isolatiematerialen

Synthetische isolatiematerialen

Als u uw pand in Genk laat isoleren dan hebt u de keuze uit vele verschillende isolatiematerialen. Er bestaan natuurlijk isolatiematerialen. Denk hierbij aal schapenwol, schelpen en grind. Maar er bestaan ook synthetische materialen. Voordeel van deze materialen is dat ze relatief goedkoop zijn en daarnaast gemakkelijk te bewerken. Steenwol en glaswol zijn veelgebruikte isolatiematerialen, maar ook isolatieschuim van PUR of EPS-parels worden vaak gebruikt. PUR-isolatieschuim en EPS-parels zijn bijvoorbeeld erg geschikt voor spouwmuurisolatie. Het wordt in de spouwmuur gespoten en vult alle naden en kieren op.

natuurlijke isolatiematerialen

Natuurlijke isolatiematerialen

Bent u op zoek naar een natuurlijke manier van isolatie? Het gebruik van natuurlijke isolatiematerialen is tegenwoordig erg populair. Natuurlijke isolatie heeft vele voordelen. Bij de productie van dit materiaal wordt weinig energie gebruikt. Als de levensduur van het natuurlijke materiaal is bereikt, dan kunnen deze volledig gerecycled worden. De materialen irriteren niet, ze zijn veilig om mee te werken. Daarnaast hebben de meeste natuurlijke isolatiesoorten een hoge warmteopslag. U hebt de keuze uit verschillende natuurlijke materialen voor het isoleren van uw zolder, vloer of muur. Denk hierbij aan milieuvriendelijke schapenwol, een isolatiedeken gemaakt van hennep, kurk, papiervlokken of houtwol.

isolatieplaten plaatsen

Isolatieplaten

Isolatieplaten worden veel gebruikt voor een muur, spouwmuur of zolder. U hebt de keuze uit verschillende soorten isolerende platen. PIR is bijvoorbeeld een harde schuimstofplaat met een hoge brandveiligheidswaarde. PIR isolatieplaten hebben veelal een dampdichte laag aan beide kanten. Het materiaal is onder andere geschikt voor een EPDM of PVC dak. XPS isolatieplaten worden veelal toegepast bij een gevel of kelder. XPS-platen zijn makkelijk te verwerken en drukvast wat de XPS-platen tevens geschikt maakt als vloerisolatie. Ook de lichte en daardoor makkelijk te gebruiken EPS en tempex isolatieplaten zijn erg populair. PUR platen zijn bovendien veel gebruikte materialen. De isolatiewaarde van de platen is hoger dan die van het isolatieschuim.

spuitisolatie

Spuitisolatie

PUR spuitisolatie heeft vele voordelen ten opzicht van isolatieplaten van XPS, tempex, PIR of EPS. Het wordt aangebracht door middel van een spuitmachine. U begint wanneer u wilt en kunt de klus in één keer afmaken. Vergeleken met andere soorten bent u veel sneller klaar. PUR spuitisolatie sluit zich perfect op elkaar aan, dit resulteert in een hoge isolatiewaarde. Dit maakt het isolatiemateriaal bovendien perfect voor oneven oppervlaktes of moeilijk bereikbare plekken zoals de kruipkelder. PUR spuitisolatie is bovendien vormvast, licht en waterafstotend. Een nadeel is dat PUR een chemisch materiaal is. Als het is aangebracht blijft er enkele dagen een onaangename lucht in de ruimte. De vakman moet bovendien altijd beschermende kleding aan tijdens het aanbrengen.

Isolatiewaarde

Als u dak-, zolder-, gevelisolatie of een andere soort wilt aanbrengen, dan is het verstandig om te letten op de isolatiewaarde. Er bestaan verschillende isolatiewaarden. De lambdawaarde geeft bijvoorbeeld weer hoeveel warmte isolatiemateriaal geleidt. Dit wordt in W/mK uitgedrukt. Materialen met een hoge lambdawaarde geeft veel warmte door, het is dus beter om een materiaal te kiezen met een lage lambdawaarde. De R-waarde geeft de warmteweerstand van een materiaal weer. Hoe hoger de R-waarde, hoe beter het materiaal isoleert. De R-waarde houdt ook rekening met de dikte van het materiaal. Bij het aanvragen van subsidie is de R-waarde daarom erg belangrijk.

isolatiewaarde en lambdawaarde

Tabel: isolatiewaarde per isolatiemateriaal

IsolatiemateriaalL-waarde (hoe lager, hoe beter de isolatie)
Glaswol0.032 tot 0.040
Steenwol0.032 tot 0.040
PUR isolatieplaten0.023 tot 0.035
PUR spuitisolatie0.026
PIR isolatieplaten0.023 tot 0.026
XPS0.029 tot 0.038
Schapenwol0.035 tot 0.039

Isolatiepremie 2018 / 2019

Wilt u besparen op de kosten voor isoleren? Vergelijk dan offertes en bekijk de mogelijkheden voor een premie.

Om het u nog gemakkelijker te maken, hebben wij een elke isolatiepremie en voordelen voor u op een rijtje gezet. Klik op de naam van de isolatiepremie voor meer informatie.

isolatiepremie 2018 en 2019
 • Dakisolatie: Een premie van de netbeheerder voor het aanbrengen van isolatie op het dak of de zoldervloer. Op Vlaanderen.be leest u meer over premies voor dakisolatie.
 • Muurisolatie: Ontvang een premie voor muurisolatie als uw woning tenminste 25 jaar geleden gebouwd is. Benieuwd naar de voorwaarden? Kijk dan op Vlaanderen.be.
 • Vloerisolatie: Premie van de netbeheerder voor het isoleren van de vloer en/of de kelder. Gelden een aantal voorwaarden, zie Vlaanderen.be.
 • Verlaagd btw-tarief: U hoeft maar 6% btw te betalen over de isolatiewerkzaamheden op privé-woningen. Op Financiën Belgium leest u alles over het verlaagde btw-tarief.
 • Subsidiezoeker: Vind een premie waar u recht op heeft via de subsidiezoeker van Energiebesparen.be.
isolatie plaatsers Genk

Voordelen inschakelen isolatiespecialist Genk

Wilt u isolerende materialen laten aanbrengen in uw woning in Genk? Schakel dan een vakman uit ons netwerk in. Zij hebben veel vakkennis en ervaring. U krijgt niet alleen waardevol advies over de mogelijkheden en het meest geschikte isolatiemateriaal, maar de klus is ook snel geklaard. Soms is isoleren zelfs al mogelijk binnen 1 dag! Met een specialist uit Genk bent u verzekerd van hoogwaardige kwaliteit en het beste resultaat. Kies ook voor woningisolatie en bespaar op de energiekosten!

Besparen? Isolatiespecialisten vergelijken!

Wilt u uw huis in Genk isoleren? Van (natuurlijke) isolatie zoals steenwol, tempex of een andere minerale wol op de zolder tot aan gevelisolatie, u bent bij ons aan het juiste adres! Ons netwerk bestaat namelijk uit meerdere isolatiespecialisten.

Bij ons hebt u de mogelijkheid om te besparen op de kosten door te vergelijken. Benieuwd? Laat dan vandaag nog uw gegevens en een omschrijving van de klus achter via het offerteformulier. We zorgen ervoor dat u zo spoedig mogelijk meerdere offertes (max. 5) van specialisten uit de regio Genk ontvangt. Vergelijk deze met elkaar op basis van prijs, aanbod en voorwaarden en kies zelf de gewenste vakman. Alleen benieuwd naar de prijzen? Het aanvragen van offertes is volledig gratis en vrijblijvend!