Kruipkelder isoleren

Naast een vloerisolatie, is het ook mogelijk om de bodem te isoleren. Dit wordt meestal gedaan door in de kruipkelder isolatiemateriaal aan te brengen. Een kruipruimte isolatie heeft verschillende voordelen, zoals lagere kosten dan het isoleren van de vloer. Daarnaast zijn er vele isolatiematerialen, zowel kunstmatig als natuurlijk geschikt voor de isolatie van uw kruipkelder. Bent u benieuwd naar het verschil in prijzen tussen een vloerisolatie en bodemisolatie? Of hebt u vragen over de manier waarop u het beste uw pand van isolatie kan voorzien? Op deze pagina geven we u achtergrondinformatie over de kruipruimte isolering. Hebt u na het lezen van de pagina nog vragen, of wilt u vrijblijvend diverse offerte ontvangen? Aarzel dan niet om ons contactformulier in te vullen en wij beantwoorden uw vragen spoedig.
Kruipkelder isoleren

Welk isolatiemateriaal?

Er zijn verschillende isolatiematerialen geschikt voor het isoleren van de kruipkelder. Onze specialisten hebben de meest gebruikelijke materialen voor u op een rijtje gezet. Staat een door u gewenst isolatiemateriaal hier niet tussen? Vraag dan een isolatiespecialist uit ons netwerk via het contactformulier om meer informatie.

  • Schelpen: Voor de isolatie van de kruipruimte zijn er meer materialen geschikt dan voor een standaard vloerisolatie. Zo kunt u de kruipkelder bijvoorbeeld afsluiten met behulp van schelpen. Dit isolatiemateriaal is 100 procent duurzaam, en wordt niet aangetast door vocht.
  • Zand: Een tweede duurzaam isolatiemateriaal is zand. Het risico is wel dat het zand na verloop van tijd door het vocht licht verzakt, waardoor de isolatiewaarde vermindert.
  • Thermokussens: nieuw op het gebied van bodemisolatie zijn thermokussens. Dit kunstmatig isolatiemateriaal heeft een hoog rendement, maar kent ook relatief hoge prijzen.
  • PUR: voor het isoleren van vloer en bodem zijn isolatieplaten van hardschuim (pur) geschikt. Deze zijn redelijk gemakkelijk (zelf) te plaatsen en bieden een prima resultaat.
kruipruimte isoleren

Voordelen op een rijtje

Het isoleren van de kruipkelder kent diverse voordelen. Het grootste voordeel wordt door de meeste mensen het beperken van de vochtoptrekking genoemd. Dit heeft diverse gevolgen zoals een gelijkmatigere warmteverdeling, minder kans op ongedierte en een betere luchtvochtigheid voor mensen met astmatische klachten. Daarnaast zorgt een bodemisolatie tevens voor een besparing op de stookkosten. Deze besparing is hoger wanneer u kiest voor de isolatie van de vloer, maar is bij een afsluiting van de kruipruimte tevens aanzienlijk. Andere voordelen van een kruipkelder isolering zijn een betere geluidsdemping van de vloer, en een beperking van het gevoel van tocht.

Enkele nadelen

Nadelen zijn dat de warmte nog wel door de vloer weg kan trekken, en dat uw kruipruimte groot genoeg moet zijn voor het plaatsen van isolatiemateriaal. Laat u informeren door een van onze isolatie experts en hoor wat in uw woonsituatie de beste keuze is.

Benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen?

Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan. De bedrijven uit ons netwerk verbeteren jaarlijks vele panden als het aankomt op duurzaamheid.

kruipkelder isolatie offerte
Kruipruimte na-isoleren

Manier van isoleren

Er zijn verschillende methoden die kunnen worden toegepast om uw kruipkelder tegen vocht te beschermen. Zo worden schelpen bijvoorbeeld uit een vrachtwagen via een buis in het kelderluik gestort, terwijl thermokussen precies geplaatst moeten worden om zo toch te voorkomen. Welke methode moet worden toegepast is onder andere afhankelijk van het materiaal, maar ook van de hoogte van de kruipruimte. Daarnaast wordt de plaatsing bemoeilijkt wanneer u bijvoorbeeld al een vloerisolatie heeft geïnstalleerd. Een specialist uit ons netwerk gaat graag samen met u kijken naar de opties en de bijbehorende prijzen. Voor een indicatie van de prijzen kunt u meer lezen in de hiernaast staande tekst.

Prijs kruipkelder isoleren

Prijzen

De prijzen voor de isolatie van de kruipkelder of vloer zijn afhankelijk van meerdere factoren. De belangrijkste factor hierin is het type woning waar u in woont. Zo kost de isolatie van een rijtjeshuis ongeveer €900,- terwijl de isolering van een vrijstaand huis kan oplopen tot ongeveer €1400,-. Andere factoren die op de prijzen van invloed zijn, zijn de bereikbaarheid van de kruipruimte en de vochtigheid in huis. Tot slot is ook het gekozen isolatiemateriaal van invloed op de prijzen. Gemiddeld kunt u uitgaan van kosten rond de €20,- per vierkante meter. Dankzij de besparing op de energiekosten is het meestal mogelijk om binnen 4 jaar de investering te hebben terugverdiend.

Kruipruimte prijs offerte

Vrijblijvende offertes aanvragen

Wilt u weten wat de prijs wordt voor de vloerisolatie of kruipruimte-isolatie bij u thuis? Hebt u een vraag over de diverse isolatiematerialen? Of wilt u weten hoeveel u gaat besparen door de kruipkelder tegen vocht te beschermen? Aarzel dan niet om ons contactformulier in te vullen. Wij beantwoorden uw vragen binnen korte tijd, en sturen u desgewenst enkele vrijblijvende offertes toe van specialisten uit de buurt. Wij zijn u graag van dienst!

Netwerk van isolatiebedrijven in België.

Bij ons bent u aan het juiste adres voor specialisten op het gebied van onder andere spouwmuurisolatie, vloerisolatie en gevelisolatie.