Isolatieplaten

Isolatie zorgt ervoor dat uw woning een aangename temperatuur heeft en dat u minder hoeft te stoken. De meest voorkomende vorm van isolatie is het gebruik van isolatiepanelen. Bij isolatie komt u veel verschillende waardes tegen zoals de R-waarde, of Rd-waarde, dat het thermisch isolerende vermogen van een laag materiaal aangeeft. De K-waarde geeft de globale isolatie van een woning weer. De lambdawaarde geeft de isolatiewaarde aan in W/mK. Hoe hoger de lambdawaarde, hoe minder warmte verloren gaat.

Start nu uw offerteaanvraag!

Bent u opzoek naar een vakman die u kan helpen bij het aanbrengen van de platen? WT Isolatie is een netwerk van isolatiespecialisten. Bij ons vraagt u gratis en geheel vrijblijvend offertes aan. Door ze met elkaar te vergelijken kunt u altijd de vakman met de beste voorwaarden en de laagste prijs kiezen.

isolatieplaten

Vloerisolatieplaten

Vloerisolatie wordt boven- of benedenvloers aangebracht. Benedenvloerse isolatie heeft de voorkeur omdat hierbij minder warmte verloren gaat. Hebt u geen kruipkelder, dan wordt de isolatie bovenvloers aangebracht. Vloerisolatieplaten worden meestal bovenvloers aangebracht, tussen de vloer en de chape, oftewel de betonnen ondervloer. Bij het leggen van vloerisolatieplaten is het belangrijk dat u over voldoende opbouwhoogte beschikt zodat deuren nog kunnen openen. U hebt de keuze uit verschillende soorten vloerisolatieplaten. Het is cruciaal dat vloerisolatieplaten drukvast en bestand tegen vocht zijn, daarnaast moeten de vloerisolatieplaten veel gewicht kunnen dragen. Bij vloerisolatie op de draagvloer word vaak vloerisolatieplaten van XPS gebruikt. Bij plaatsing van vloerisolatieplaten op de chape is PIR of PUR het meest geschikt.

isolatie platen

Gevelisolatieplaten

Zo’n 25% tot 35% van de warmte verlaat uw woning via de muren. Het is dus erg belangrijk om ook uw gevel te voorzien van isolatiepanelen. Het is het beste om uw woning via de buitenmuur te isoleren met gevelisolatieplaten. Op die manier gaat de minste warmte verloren, bovendien heeft u hierdoor weinig kans op vochtproblemen. Bij buitenmuurisolatie worden gevelisolatieplaten op de gevel aangebracht. Bij deze isolatie wordt meestal gebruik gemaakt van XPS gevelisolatieplaten. Over de gevelisolatieplaten wordt gevelbekleding aangebracht zoals planken, kunststof platen, bakstenen of steenstrips. Houd er rekening mee dat u voor het aanbrengen van gevelisolatieplaten en gevelbekleding een vergunning nodig hebt. Wanneer u een spouwmuur hebt kunt u hier de gevelisolatieplaten in aanbrengen.

dakisolatieplaten

Dakisolatieplaten

Warmte stijgt, het plaatsen van dakisolatieplaten zal u dus veel energiebesparing opleveren. Door dakisolatieplaten aan te brengen benut u de ruimte onder het dak optimaal. Dakisolatieplaten hoeven namelijk niet in een dikke laag aangebracht te worden. PIR en PUR dakisolatieplaten kunnen bij platte alsook bij hellende daken geplaatst worden. U hebt tevens de keuze uit dakisolatieplaten vervaardigd uit minerale wollen zoals glaswol. Het is mogelijk om de zachte glaswol isolatieplaten samen te drukken. Dit maakt ze ideaal in kleine ruimtes. Een voordeel van dakisolatieplaten is dat ze tevens als geluidisolatie werken. Wanneer u de zolderkamer veel gebruikt dan helpt het aanbrengen van dakisolatieplaten tegen omgevingsgeluiden.

geluidsisolatie

Geluidsisolatie

Wanneer u wilt uitrusten na een lange dag werken, is er niets vervelender dan geluidsoverlast. Er kan onderscheid gemaakt worden tussen twee verschillende soorten geluidsoverlast: van binnenaf en van buitenaf. Hebt u dikwijls last van geluid binnenaf? In dat geval is het verstandig om geluidsisolatie aan te brengen aan het plafond en de tussenvloer. Bij deze manier van geluidsisolatie wordt veelal gebruik gemaakt van noppenschuim. Dankzij deze manier van geluidsisolatie komen trillingen uw slaapkamer niet meer binnen. Hebt u last van geluid buitenaf? In dat geval plaatst u de geluidsisolatie tegen de muur. Bij deze geluidsisolatie wordt veelal gebruik gemaakt van materialen zoals glaswol, steenwol of EPS.

Benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen?

Vraag gerust vrijblijvende offertes aan. Wij zorgen voor het na-isoleren van uw woning.

PIR

De verbeterde vorm van PUR is PIR, oftewel, polyisocynuraat. PIR isolatieplaten worden vaak toegepast op plekken waar niet veel ruimte is. De platen zijn namelijk heel dun, maar ze isoleren wel zeer goed. Omdat ze dun en licht zijn kunt u de isolatieplaten makkelijk verwerken. PIR is brandtechnisch gezien veiliger dan PUR omdat er minder schadelijke rookgassen vrijkomen bij verbranding. Daarnaast hebben de isolatieplaten goede brandvertragende eigenschappen. Het materiaal is bovendien drukvast en het neemt geen vocht op. Het wordt daarom vaak bij spouwmuurisolatie en bij de isolatie van daken of de vloer van de zolder gebruikt. PIR heeft een isolatiewaarde van 0.023-0.026 W/mK.

XPS

XPS is geëxtrudeerde polystyreen, het staat tevens bekend als polystyreen hardschuim. Het is drukvast en bestand tegen vocht. De isolatieplaten worden daarom vaak gebruikt bij zolderisolatie, spouwmuurisolatie, isolatie in de kelder en vloerisolatie. XPS is bovendien bestand tegen micro-organismen en schimmels. Het is erg makkelijk om mee te werken. Het is namelijk mogelijk om er in te snijden en zagen zonder dat uw huid geïrriteerd raakt. Het is wel belangrijk dat de de isolatiepanelen niet in aanraking komen met open vuur. XPS is namelijk brandbaar en de rook die vrijkomt is niet goed voor uw gezondheid. De isolatiewaarde van XPS is 0.029-0.038 W/mK.

isolatie panelen

Tempex

Tempex isolatieplaten, ook wel EPS of piepschuim genoemd, zijn snel te verwerken dankzij het lichte gewicht. Ondanks dit lichte gewicht zijn de tempex isolatieplaten wel druk- en vormvast en ongevoelig voor vocht. Ze hebben bovendien een geweldige isolatiewaarde omdat 98% van tempex bestaat uit stilstaande lucht. Stilstaande lucht is namelijk een hele goede isolator. Daarnaast zijn tempex isolatieplaten brandvertragend, wat uw veiligheid ten goede komt. Tempex isolatieplaten kunt u gebruiken bij de isolatie van vloeren, daken, uw gevel, en ook als spouwmuurisolatie. Vergeleken met de andere isolatieplaten is tempex goedkoop en daarnaast rotvrij en schimmelvrij. De isolatiewaarde van tempex is 0.033-0.040-W/mK.

PUR

PUR, oftewel polyurethaan, is een erg efficiënt kunststof materiaal. Het is verkrijgbaar in schuimvorm maar tevens in de vorm van platen. PUR isolatieplaten hebben een speciaal kliksysteem. Dankzij dit kliksysteem sluiten de platen perfect op elkaar aan. Bovendien maakt dit het plaatsen erg makkelijk. Bij het neerleggen van de isolatieplaten brengt de vakman een dampscherm aan. Dit zorgt ervoor dat de isolatiewaarde constant blijft. De isolatiewaarde van de platen is beter dan de schuim variant. De schuimvariant is echter ideaal op een ongelijk oppervlak waar het niet mogelijk is om platen te installeren. Het is mogelijk om de platen bij zowel dak-, vloer- als spouwmuurisolatie te gebruiken. De isolatiewaarde van PUR is 0.023-0.028 W/mK.

Zelf isolatieplaten plaatsen

Een voordeel van isolatie plaatsen met behulp van platen is dat u dit gemakkelijk zelf doet. U kunt het installeren van de dakisolatieplaten, gevelisolatieplaten, of vloerisolatieplaten het beste met twee personen doen vanwege het formaat van de isolatiepanelen. Zorg ervoor dat de ondergrond schoon en droog is. Meet de breedte en lengte van het oppervlak wat u gaat isoleren en snijd het isolatiemateriaal op maat. Afhangend van de soort platen is het verstandig om tijdens het knippen of snijden handschoenen en een stofkapje te gebruiken. Breng vervolgens lijm of hechtmortel aan op de ondergrond. Breng hier de isolatieplaten op aan met behulp van pluggen. Bevestig de isolatieplaten indien mogelijk aan elkaar met het kliksysteem. Besteed extra aandacht aan de randen en hoeken, plaats zo nodig extra pluggen. Leg de platen verspringend zodat de naden van de isolatiepanelen niet in elkaars verlengde liggen. Zorg ervoor dat u de isolatiepanelen luchtdicht aanbrengt zodat er geen inwendige condensatie ontstaat. Controleer ook of er geen tochtkieren zijn ontstaan. Breng tot slot een dampremmende folie aan. Laat de folie overlappen en zet dit vast met tape en nietjes.

Prijzen

Het leggen van isolatie brengt vele voordelen met zich mee. Wilt u isolatiepanelen plaatsen? Dan bent u natuurlijk benieuwd naar de prijzen. De prijzen van isolatiepanelen hangen af van de verschillende soorten. Er is een groot assortiment aan goedkopere maar tevens duurdere soorten isolatiepanelen verkrijgbaar. De prijzen van tempex isolatiepanelen bedragen circa €10 per m2. De prijzen van XPS isolatiepanelen liggen ongeveer tussen de €12,- en €17,- en de prijzen van PIR isolatiepanelen zitten tussen de €22,- en €27,-. De rest van de soorten zitten ongeveer tussen deze prijzen in. Voor een prijsindicatie voor het isoleren van uw woning kunt u het beste offertes aanvragen.

vloerisolatieplaten
gevelisolatieplaten

Vrijblijvend offertes vergelijken

Wilt u isolatie plaatsen in uw woning? Met isolatieplaten doet u dit eenvoudig zelf. Het is echter belangrijk dat u de platen goed aanbrengt om zeker te weten dat de isolatie goed werkt. Laat u het aanbrengen van isolatieplaten liever aan een vakman over? U bent bij ons aan het juiste adres. WT Isolatie is een netwerk van isolatiespecialisten. Bij ons vraagt u kosteloos en geheel vrijblijvend meerdere offertes aan. Door ze met elkaar te vergelijken kunt u altijd de vakman met de beste voorwaarden en de laagste prijzen kiezen. Ook met vragen over het aanbrengen van vloerisolatieplaten of gevelisolatieplaten bent u bij ons van harte welkom.

Laat isolatieplaten plaatsen door een isolatiebedrijf!

Schakel ons netwerk in voor het isoleren van koudebruggen, plaatsen van isolatiepanelen en het uitvoeren van een spouwmuurisolatie.