Vakkundig en voordelig isoleren!

Vraag vrijblijvend offertes aan

Zoekt u een isolatie specialist in Dilbeek?

Door uw woning te voorzien van de juiste isolatie bespaart u op de energiekosten en verwarmt u uw woning in Dilbeek efficiënt. Muurisolatie, spouwmuurisolatie of gevelisolatie behoren tot de mogelijkheden, maar ook het isoleren van de kelder of de zolder. Door dakisolatie of vloerisolatie aan te brengen voorkomt u dat er warmte ontsnapt via het dak of de vloer.

Op deze pagina vertellen wij u meer over de mogelijkheden, de verschillende materialen en de gemiddelde kosten. Bespaar op de totaalprijs door hier eenvoudig meerdere offertes aan te vragen. Vergelijk de gratis en vrijblijvende offertes en kies de beste specialist voor uw isolatieklus.

Navigeer direct op deze pagina naar:

Spouwmuurisolatie | Dakisolatie | Gevelisolatie | Vloerisolatie | Isolatiepremie 2018/2019

Spouwmuurisolatie in Dilbeek

Veel oudere woningen in Dilbeek hebben nog een niet-geïsoleerde spouw. Een spouw is een ruimte tussen de buitenmuur en de binnenmuur. U verliest veel warmte als de spouwmuur niet geïsoleerd is. Met spouwmuurisolatie heeft u de keuze uit verschillende isolatiematerialen, zoals PUR-isolatieschuim of EPS-parels.

De vakman maakt een aantal gaatjes in de muren en spuit het isolatieschuim of de parels erin. Het isolatiemateriaal vult de gehele ruimte en alle kieren en naden met het isolatieschuim. Het is niet alleen zeer effectief tegen warmteverlies, maar ook voor vochtproblemen. De werkzaamheden zijn vaak binnen 1 dag afgerond en er zijn geen sloopwerken nodig. De vulgaatjes worden naderhand netjes weggewerkt.

spouwmuurisolatie Dilbeek

Voordelen van spouwmuurisolatie

 • Geen hak- of breekwerk nodig.
 • Uitstekende prijs- kwaliteitsverhouding.
 • Geen vochtproblemen meer door vochtdoorslag.

Spouwmuren geschikt voor na-isolatie?

Een spouw is de ruimte tussen de gevel en binnenmuur die u kan opvullen met isolatiemateriaal. Helaas beschikt niet elke woning over een spouwmuur, waardoor deze vorm van na-isolatie in sommige gevallen geen optie is. Als uw woning in Dilbeek gebouwd is tussen 1920 en 1975 dan is er een spouwmuur aanwezig. Als de woning voor 1920 is gebouwd is er geen spouwmuur aanwezig en als uw woning na 1975 gebouwd is dan is er al sprake van spouwmuurisolatie. Om te controleren of uw gevel inderdaad over een spouwmuur beschikt, meet u simpelweg de buitenmuur op. Deze moet minimaal 24 centimeter dik zijn. U kunt er ook met behulp van de klinkers achter komen of er wel of geen spouwmuur aanwezig is. Als u enkel de lange zijde zichtbaar is dan is er sprake van een spouwmuur, maar wanneer ook de kopse kant te zien is zal het gaan om een gewone muur.

Spouwmuurisolatie prijzen

Wilt u spouwmuurisolatie laten aanbrengen? Dan bent u vast ook benieuwd naar de prijs. Voor een 2-onder-1-kap woning met een buitenmuur van 100 m2 moet u rekening houden met een gemiddelde prijs van €1.200,-.

Een tussenwoning met een buitenmuur van 60 m2 heeft een gemiddelde totaalprijs van €700,-. Voor een tussenwoning bespaart u ongeveer €200,- per jaar op energiekosten, u heeft de investering dus binnen 4 jaar terugverdiend.

De kosten voor spouwmuurisolatie zijn afhankelijk van een aantal factoren, waaronder de grootte van de gevel, het isolatiemateriaal en de arbeidskosten.

Prijstabel: spouwmuurisolatie prijzen

Type woningBuitenmuur in m²Gemiddelde totaalprijs*
Appartement30 m²€300,-
Tussenwoning60 m²€700,-
2 onder 1 kap100 m²€1.200,-
Vrijstaande woning150 m²€1.800,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw, arbeids- en machinekosten. Ook is bij deze totaalprijs rekening gehouden met het verlaagde btw-tarief. De prijs is sterk afhankelijk van het type isolatiemateriaal.

Video: hoe werkt spouwmuurisolatie?

Interesse in spouwmuurisolatie?

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan, vergelijk, en bespaar op de isolatiekosten.

Gratis offertes aanvragen

Dakisolatie Dilbeek

Wist u dat 25% van de warmte verloren gaat door slecht geïsoleerde daken? Daarom is dakisolatie altijd een goed idee. Hoewel daken ook vanaf de buitenkant geïsoleerd kunnen worden, is het in Dilbeek gebruikelijker om isolatie aan de binnenkant aan te brengen. Dit is een stuk minder ingrijpend en de prijs is dan ook aanzienlijk goedkoper. Voor een ervaren klusser is het aanbrengen van isolatie op zolder een leuke uitdaging. De meeste materialen zijn erg gebruiksvriendelijk en goed op maat te snijden. Wel is het belangrijk dat u de kant naar de zolder toe beschermt met een dampscherm. Dakisolatie voor een plat dak is echter een stuk lastiger.

Als de specialisten deze daken in Dilbeek gaan bedekken met isolerende materialen, dan kiezen zij voornamelijk voor een ‘warm-plat-dak’ constructie. Hierbij plaatsen zij de isolatie onder de dakbedekking. Vanaf 2020 is het verplicht om uw woning op de juiste manier te voorzien van isolerende materialen wanneer deze voor 1 januari 2006 is gebouwd.

dakisolatie in Dilbeek

Voordelen van dakisolatie

 • Warmteverlies via het dak is verleden tijd.
 • Woning is efficiënter te verwarmen.
 • Zolder is te gebruiken als extra kamer.
 • Dakisolatie geeft een grote energiebesparing.

Plat of hellend dak isoleren?

Een plat dak heeft vaak een dakbedekking van bitumen. Deze kunt u isoleren door een laag grind erover te strooien. Of maak een groendak. Een groendak isoleert niet alleen uitstekend, het is ook nog beter voor het milieu en verlengt de levensduur van uw woning. Voor een hellend dak is een groendak geen optie. De isolatie plaatsers isoleren uw hellende dak langs buiten of langs onder. Het aanbrengen van isolerende materialen langs buiten is verstandig als uw ook uw dakbedekking laat vervangen. Langs onder is gemakkelijker. De vakman uit Dilbeek brengt isolerend materiaal tegen het dakoppervlak aan en werkt alles netjes af achter gipsplaten. Zo ziet u niets meer van het isolatiemateriaal.

Dakisolatie prijzen

De prijs voor het aanbrengen van dakisolatie is afhankelijk van een aantal factoren. Wilt u bijvoorbeeld een onverwarmde zolder, of ook direct de zoldervloer isoleren zodat u de zolder ook kunt verwarmen. Dakisolatie met onverwarmde zolder (zoldervloer isolatie) kost gemiddeld €1.250,- tot €1.750,- en met verwarmde zolder €1.500,- tot €4.500,-. Bespaar tot wel €600,- per jaar wanneer u dakisolatie met een verwarmde zolder laat plaatsen. De besparing met een onverwarmde zolder is iets minder, maar nog steeds erg hoog, namelijk gemiddeld €300,- per jaar. Hoeveel u gaat besparen met het isoleren is afhankelijk van de woning, het isolatiemateriaal en de grootte van het dak.

Prijstabel: dakisolatie prijzen

Type woningPrijs per m² *
(excl. afwerking)
Gemiddelde oppervlakteGemiddelde totaalprijs*
Hellend dak (langs binnen)€20,- tot €50,-75m²€1.500,- tot €3.750,-
Hellend dak (langs buiten)€40,- tot €60,-75m²€3.000,- tot €4.500,-
Zoldervloer isolatie€25,- tot €35,-50m²€1.250,- tot €1.750,-
Plat dak (langs binnen)€50,- tot €70,-50m²€2.500,- tot €3.500,-
Plat dak (langs buiten)€70,- tot €115,-50m²€3.500,- tot €5.750,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief materiaal, btw en montagekosten. Nieuwsgierig naar de exacte kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan.

Overweegt u dakisolatie in Dilbeek?

Dakisolatie zorgt voor een grote energiebesparing. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.

Offertes aanvragen

Gevelisolatie Dilbeek

Wanneer spouwmuurisolatie geen mogelijkheid is, dan kan u kiezen uit diverse methodes van gevelisolatie. Voor het aanbrengen van gevelisolatie is echter een flinke verbouwing nodig, die hoog in de kosten loopt. Afhankelijk van het oppervlak en de gekozen methode voor buitengevelisolatie dient u rekening te houden met een prijs van minimaal €10.000,-.

Als u gevelisolatie laat aanbrengen mag u aanspraak maken op een vergoeding vanuit het netbeheer. Hierdoor krijgt u €15,- per vierkante meter buitengevelisolatie vergoed! Als u aanspraak wil maken op deze subsidie dan bent u verplicht het uit te laten voeren door een erkend aannemer. Daarnaast moeten de gebruikte isolatiematerialen voldoen aan de eisen van de netbeheerder.

muurisolatie en gevelisolatie Dilbeek

Voordelen van gevelisolatie

 • Geen toch meer of koude muren.
 • Uw woning blijft koeler in de zomer.
 • Voorkomt vochtproblemen en schimmelvorming.

Isolatie via binnenmuur of buitenmuur?

Voor het isoleren van de muren heeft u de mogelijkheid om te kiezen voor het isoleren van de binnenmuur of door buitengevelisolatie. De binnenmuur isoleren is zeer efficiënt, maar heeft als nadeel dat de muren iets naar voren komen. Hierdoor wordt de ruimte kleiner. De vakman uit Dilbeek brengt isolerend materiaal aan op de muren en werkt alles af met voorzetwanden. Met buitengevelisolatie verandert u het uiterlijk van de gevel. Met nieuwe gevelbekleding van crepi of steenstrips isoleert u uw woning en zorgt u ervoor dat de gevel er weer als nieuw uit ziet. Via de website van de Vlaamse overheid leest u meer over eventueel benodigde vergunningen.

Gevelisolatie prijzen

De totaalprijs van gevelrenovatie wordt grotendeels bepaald door de manier van isoleren. Buitengevelisolatie is namelijk duurder dan binnenmuurisolatie. Met buitengevelisolatie bespaart u gemiddeld 25% op de energiekosten doordat u minder warmte verliest. Vaak heeft u de investering binnen 8 tot 13 jaar terugverdiend. Binnengevelisolatie is goedkoper, voor een tussenwoning kost dit gemiddeld €5.500,- tot €6.500,-. U bespaart gemiddeld €6,- tot €8,- per vierkante meter per jaar op energiekosten. De totaalprijs voor gevelisolatie is afhankelijk van de manier van isoleren, het isolatiemateriaal en de arbeidskosten.

Prijstabel: gevelrenovatie prijzen

Type woningOppervlakte muurSoort gevelisolatieGemiddelde totaalprijs*
Tussenwoning60 m²Buitengevelisolatie€7.400,- tot €8.400,-
2 onder 1 kap100 m²Buitengevelisolatie€12.000,- tot €14.000,-
Vrijstaande woning150 m²Buitengevelisolatie€18.000,- tot €22.000,-
Tussenwoning60 m²Binnenmuur isoleren€5.500,- tot €6.500,-
2 onder 1 kap100 m²Binnenmuur isoleren€9.000,- tot €11.000,-
Vrijstaande woning150 m²Binnenmuur isoleren€15.000,- tot €16.000,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw, arbeids- en machinekosten. De prijs is sterk afhankelijk van het type isolatiemateriaal.

Uw gevel (na-) isoleren?

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan van isolatiespecialisten uit Dilbeek.

Offertes aanvragen

Vloerisolatie Dilbeek

In de praktijk worden de termen vloer- en bodemisolatie regelmatig door elkaar heen gebruikt. Er zit echter een flink verschil tussen. Bij bodemisolatie wordt de bodem van de kelder of kruipkelder geïsoleerd. Dit voorkomt dat de kou van de natte bodem opstijgt naar de woonkamer. Hiervoor gebruiken de specialisten uit Dilbeek voornamelijk EPS parels of isolatievlokken. Dit heeft als voordeel dat de kruipkelder nog goed toegankelijk is, mocht u een reparatie willen laten uitvoeren aan de leidingen.

In het geval van vloerisolatie breken we eerst de vloer open, waarna we een laag isolatie aanbrengen aan de onderkant. Dit houdt de kou vanuit de kelder tegen en houdt de warmte in de kamer goed vast. U kunt kiezen uit verschillende isolatiematerialen zoals glas- of steenwol, PUR spuitisolatie of PIR isolatieplaten.

vloerisolatie en kruipruimte isolatie Dilbeek

Voordelen van vloerisolatie

 • Geen koude vloeren meer.
 • De vloer houdt de warmte vast.
 • Geen last van tocht door optrekkende kou.

Isoleren langs boven of onder?

De vloer kan langs onder of langs boven geïsoleerd worden. De meest efficiënte manier met het beste resultaat bereikt u door langs onder te isoleren. Hiervoor is er echter wel genoeg ruimte nodig in de kruipruimte onder de vloer. Is dit niet mogelijk? Dan kunt u de vloer langs boven laten isoleren. De vakman uit Dilbeek brengt dan een isolerende onderlaag aan, zoals folie, of een dekvloer. Een dekvloer werkt zeer goed, maar het nadeel is dat uw vloer een paar centimeter hoger komt te liggen. U moet dan ook de plinten aanpassen en eventueel de deuren bijschaven. Heeft u een houten vloer? Dan is het soms ook mogelijk om de ruimtes tussen de houten balken te isoleren.

Vloerisolatie prijzen

Het isoleren van de vloer kost gemiddeld €30,- per vierkante meter. De kosten zijn afhankelijk van meerdere factoren. Denk hierbij aan het isolatiemateriaal, maar ook de arbeidskosten en machinekosten. Ook de grootte van de vloer is van invloed. Met vloerisolatie bespaart u gemiddeld €220,- per jaar. U verbruikt namelijk ongeveer 320 kubieke gas minder per jaar. De verwachting is dat de prijzen voor gas de komende jaren sterk gaan stijgen. Verstandig dus om maatregelen te nemen waardoor u minder gas verbruikt. Het isoleren van een appartement kost ongeveer €1.350,-, deze investering heeft u dan binnen 6 jaar terugverdiend.

Prijstabel: vloerisolatie prijzen

Type woningOppervlakte vloerGemiddelde totaalprijs*
Appartement45 m²€1.350,-
Tussenwoning50 m²€1.500,-
2 onder 1 kap55 m²€1.650,-
Vrijstaande woning70 m²€2.100,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw, arbeids- en machinekosten. De prijs is sterk afhankelijk van het type isolatiemateriaal.

Kruipkelder isolatie

Net als een kelder is ook een kruipkelder een ramp voor uw energienota. Door het vocht en de koude lucht zal de vloer in de woonkamer koud aan blijven voelen, waardoor u onnodig veel warmte verliest. Hoewel het vaak om een kleine ruimte gaat, is het ook mogelijk om de kruipkelder te isoleren. Dit gebeurt in principe op dezelfde wijze als de isolatie van een standaard kelder, al is isolatie van het plafond vaak geen optie.

Als u recht wil hebben op een subsidie van de overheid zal u isolatiemateriaal met een R-waarde van 1,2m2K/w. In de praktijk komt dit neer op isolatiemateriaal met een dikte van 6 tot 10 centimeter. Als u voldoende ruimte heeft is het mogelijk om zelf het plafond te behandelen. In dat geval bent u enkel de kosten voor het materiaal kwijt, wat neerkomt op ongeveer €10,- per vierkante meter.

Als u een specialist uit ons netwerk inschakelt liggen de prijzen over het algemeen tussen de €20,- en €30,- per vierkante meter waarvan u tot €6,- aan subsidie terug kunt krijgen van de netbeheerder.

Kelder isoleren

Door de kelder goed te isoleren voorkomt u dat de kou van de grond uw woning intrekt en het is tevens een goede manier om de luchtvochtigheid in huis te verlagen. U kunt kiezen uit twee opties: een geïsoleerd plafond of geïsoleerde bodem. Welke methode het meest geschikt is verschilt per kelder. Past hier een volwassen persoon in die voldoende ruimte heeft om de isolatiewerken te verrichten? Dan zal het plafond geïsoleerd worden. De specialisten uit Dilbeek gebruiken hier voornamelijk isolatieplaten voor van XPS, tempex of minerale wol zoals steenwol. De isolatieplaten snijdt u eenvoudig op maat en passen dankzij een tand-en-groef systeem goed op elkaar. Wanneer er veel leidingen aan het plafond bevestigd zitten, dan kiest de isolatiespecialist eerder voor PUR spuitisolatie, omdat dit naadloos aansluit en makkelijk te bevestigen is. De prijs ligt iets hoger, maar doordat de isolatie sneller is aangebracht is het prijsverschil maar klein.

Als de kelder te klein is zullen we eerder de bodem behandelen. Dit gebeurt met EPS parels die over de bodem verdeeld worden. Dit isolatiemateriaal isoleert uitstekend en werkt perfect als vochtregelaar: zelfs als het grondwaterpeil stijgt zullen de EPS-parels het tegenhouden.

Vloer- of kruipkelderisolatie laten plaatsen?

Nooit meer koude voeten. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.

Offertes aanvragen
zolderisolatie

Zolder isoleren

Over het algemeen is de zolder geen leefruimte. Vaak is het een opslagruimte of rommelhok waarbij isolatie overbodig is. Wanneer u echter een kantoor of slaapkamer op zolder wilt realiseren, zal u toch voor goede zolderisolatie moeten zorgen. De specialisten uit Dilbeek isoleren de zolder vaak op één van de volgende punten. Allereerst is het mogelijk om de vloer op zolder te voorzien van isolatie. Vloerisolatie op zolder passen we met name toe indien de klant de zolder niet als leefruimte gaat gebruiken, maar juist wil voorkomen dat de warmte uit de slaapkamers verdwijnt. Deze oplossing is namelijk goedkoper en eenvoudiger dan het isoleren van het dak. Een tweede mogelijkheid is het isoleren van de binnenzijde. Op deze manier blijft ook de temperatuur op zolder aangenaam, waardoor het geschikt is als leefruimte.

zoldervloer isoleren

Dak of zoldervloer isoleren?

Warmte stijgt op. Wanneer uw dak of de zoldervloer niet goed geïsoleerd is, verliest u veel van deze warmte. Hierdoor is het lastiger om uw woning te verwarmen en moet u meer stoken. Of u uw dak, zoldervloer of beide moet isoleren is afhankelijk van uw wensen. Wilt u de zolder gaan gebruiken als extra kamer? Dan is het verstandig om het dak te isoleren, zodat u de zolderkamer kunt verwarmen zonder dat u daarvoor extra moet stoken. Wilt u de zolder gaan gebruiken als berging? Dan is het niet nodig om de ruimte te verwarmen en is zoldervloerisolatie vaak voldoende. Voor een optimale isolatie is het echter nodig om zowel de vloer als het dak te isoleren.

Muurisolatie

Als spouwmuurisolatie geen optie is, of als u op zoek bent naar een andere manier om uw gevel te isoleren, verdiep u dan in de andere mogelijkheden van muurisolatie. Muurisolatie is de overkoepelende term voor alle technieken waarmee u de isolatiewaarde van uw gevel verbetert. Spouwmuurisolatie valt hier onder, net als gevelisolatie.

Met een goed geïsoleerde gevel behaalt u de grootste besparing ten opzichte van andere methodes en het kost u slechts €15,- tot €30,- per vierkante meter. Bent u benieuwd welke techniek van muurisolatie het meest geschikt is bij uw woning? Vul dan ons contactformulier in. De isolatiespecialisten uit Dilbeek voorzien u graag van een persoonlijk advies.

Voordelen muurisolatie

Uiteraard is warmtebehoud het belangrijkste voordeel van gevelisolatie, maar daarnaast profiteert u nog van vele andere voordelen. Allereerst bespaart u op jaarbasis tot wel €700,- op uw energienota omdat u ’s winters de thermostaat minder hoog hoeft te zetten en ’s zomers de airconditioning uit mag blijven. Laat u de spouwmuur vullen met glaswol? Dan profiteert u van de bijkomende voordelen dat het materiaal brandvertragend werkt en vocht afstoot. In het geval van een brand krijgt u dankzij de muurisolatie voldoende tijd om het pand te verlaten en u weet zeker dat u geen last van waterschade krijgt. Tot slot is muurisolatie een positieve invloed op de woningwaarde. Mocht u uw woning verkopen dan is een energieprestatiecertificaat (EPC) verplicht. Hoe beter de woning geïsoleerd is, hoe beter de EPC is en des te meer het huis waard is.

Geluidsisolatie

Een andere vorm van isolatie die u in huis zou kunnen toepassen, is geluidsisolatie. Geluidsisolatie draagt bij aan het verhogen van uw wooncomfort en verhoogt tegelijkertijd de waarde van het huis. Er zijn diverse geschikte materialen voor akoestische isolatie die u bij uw muur, plafond of vloer zou kunnen aanbrengen om zo geluidsoverlast zoveel mogelijk te beperken.

Welke opties bij geluidsisolatie?

Een eerste mogelijkheid voor geluidsisolatie is het verhogen van de massa van de muur. Hoe dikker de muur, des te minder geluid er doorheen dringt. Een andere optie is het plaatsen van een voorzetwand met akoestische isolatie in de spouwmuur. De lege ruimte vullen we op met isolatiemateriaal, wat het geluid grotendeels tegenhoudt. Volledige geluidsisolatie is niet altijd mogelijk, maar met akoestische isolatie verminderd het enorm. Een derde en laatste mogelijkheid is het plaatsen van geluidsabsorberend materiaal. Dit bevestigen we onder de afwerking van de muur, waardoor u bij deze methode de minste leefruimte moet inleveren. Geluidsabsorberend materiaal werkt grotendeels om een ruimte geluidsdicht te maken en het verbetert de akoestiek. Komt het meeste geluidsoverlast van buiten? Om verkeersgeluiden zoals een snelweg of trein te dempen is isolerende beglazing de beste oplossing.

geluidsisolatie plaatsen

Benieuwd naar de prijzen van (geluids)isolatie?

Kom via ons netwerk in contact met specialisten voor warmte en geluidsisolatie.

Offertes aanvragen
isolatiematerialen

Synthetische isolatiematerialen

Waar u ook isolatie aanbrengt: er is volop keuze uit meerdere isolatiematerialen. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor natuurlijke materialen zoals grind op bitumen, een laag schelpen in de kruipruimte of schapenwol.

Maar synthetische isolatiematerialen zijn bijvoorbeeld ook een mogelijkheid. Deze materialen zijn goedkoop, isoleren uitstekend en zijn gemakkelijk te bewerken. Voorbeelden van de synthetische materialen zijn steenwol, glaswol, parels van EPS of tempex, PUR en PIR. PUR-isolatieschuim en EPS-parels zijn zeer geschikt voor spouwmuurisolatie, ze vullen de spouwmuur en alle kieren en naden. Daarnaast zijn ze vochtwerend.

natuurlijke isolatiematerialen plaatsen

Natuurlijke isolatiematerialen

Dak-, vloer- of muurisolatie is erg duurzaam. U bespaart hiermee uiteraard op de stookkosten, maar dat betekent ook dat u minder fossiele brandstoffen gebruikt. Als duurzaamheid bij u hoog in het vaandel staat, overweeg dan eens om voor uw gevelisolatie natuurlijke isolatiematerialen te gebruiken. Er is volop keuze aan natuurlijke materialen met een vergelijkbare isolatiewaarde als die van synthetische en minerale materialen. Daar komt bij dat natuurlijke isolatiematerialen extra voordelen met zich meebrengen, zoals een beter leefklimaat. Als u bijvoorbeeld schapenwol gebruikt voor uw dakisolatie, profiteert u van materiaal dat schadelijke gassen in huis neutraliseert. Bovendien heeft schapenwol uitstekende vochtregulerende eigenschappen. Andere populaire natuurlijke materialen in Dilbeek zijn: hennep, vlas isolatie, kurk en riet.

isolatieplaten plaatsen

Isolatieplaten

Als u zelf aan de slag gaat met uw dak- of vloerisolatie, dan zijn isolatieplaten van minerale wol, tempex of XPS een goede keuze. Het werkt ontzettend eenvoudig, omdat u de platen van minerale wol of PIR gemakkelijk op maat snijdt. Dankzij een tand-en-groef systeem klikt u de platen ook gemakkelijk in elkaar, zodat u zeker weet dat het isolatiemateriaal goed aangesloten is. Naast het grote gebruiksgemak is een ander voordeel de veelzijdigheid van de isolatieplaten. Ze kunnen overal gebruikt worden en de specialisten uit ons netwerk gebruiken ze dan ook zowel voor vloer- als dakisolatie en zelfs spouwmuurisolatie. De platen komen in verschillende materialen. PUR is in Dilbeek erg populair, maar voor het dak worden voornamelijk minerale wol of XPS isolatieplaten gebruikt. Een isolatiespecialist informeert u graag over de verschillende eigenschappen van deze platen en helpt u bij uw keuze.

spuitisolatie Dilbeek

Spuitisolatie

Naast de isolatieplaten van tempex, XPS of PIR, is PUR ook verkrijgbaar als spuitisolatie. Hiermee kan u niet zelf aan de slag, omdat de gassen die tijdens het spuiten vrijkomen schadelijke gevolgen kunnen hebben voor uw gezondheid. Een ander nadeel is dat de prijs gemiddeld genomen iets hoger ligt dan andere materialen, maar vanwege het gebruiksgemak en de snelheid waarmee het geplaatst is bespaart u op de arbeidskosten. Zo valt het prijsverschil uiteindelijk mee. Ook spuitisolatie is erg veelzijdig en is dan ook geschikt voor verschillende toepassingen. In Dilbeek isoleren de specialisten met name de zolder met spuitisolatie, maar ook in het val van vloer- of spouwmuurisolatie is het een optie. Het materiaal sluit naadloos aan op de ondergrond en eventuele leidingen (zoals vloerverwarming) maar is niet glad. In het geval van vloerisolatie zal u de bovenkant nog moeten schuren.

Isolatiewaarde

Om de hoogst mogelijke besparing te behalen, is het belangrijk dat u isolatiemateriaal kiest met de hoogste isolatiewaarde. Om verschillende materialen met elkaar te vergelijken, let u op de Lambda-waarde. Deze L-waarde geeft weer hoeveel warmte een bepaald materiaal geleidt. Kort gezegd: hoe lager de L-waarde, hoe beter iets isoleert. Zo hebben glaswol en rotswol een L-waarde van 0,032 tot 0,040, terwijl PUR ergens rond de 0,023 en 0,035 ligt. Als u alleen op deze waardes zou letten is PUR dus een betere keuze. Daarentegen is glaswol voordeliger, waardoor het u minder geld zal kosten. Wil u weten welk materiaal het meest geschikt is voor uw huis? Neem dan gerust contact met ons op. De specialisten uit Dilbeek voorzien u van een advies op maat.

isolatiewaarde verbeteren

Tabel: isolatiewaarde per isolatiemateriaal

IsolatiemateriaalL-waarde (hoe lager, hoe beter de isolatie)
Glaswol0.032 tot 0.040
Steenwol0.032 tot 0.040
PUR isolatieplaten0.023 tot 0.035
PUR spuitisolatie0.026
PIR isolatieplaten0.023 tot 0.026
XPS0.029 tot 0.038
Schapenwol0.035 tot 0.039

Isolatiepremie 2018 / 2019

Op zoek naar mogelijkheden om te besparen op de kosten? Maak gebruik van een premie of ander voordeel.

Wij hebben alle isolatiepremies op een rijtje gezet. Klik op de naam van de isolatiepremie en bezoek de externe website voor meer informatie over de isolatiepremie:

isolatiepremie 2018 en 2019
 • Dakisolatie – Vlaanderen.be: Deze premie geldt voor het isoleren van een dak of zoldervloer en wordt uitgegeven door de netbeheerder.
 • Muurisolatie – Vlaanderen.be: Premie voor muurisolatie of isoleren van de gevel voor woningen die minstens 25 jaar oud zijn (verbeteringspremie).
 • Vloerisolatie – Vlaanderen.be: Premie voor vloerisolatie en kelderisolatie door uw netbeheerder.
 • Verlaagd btw-tarief – Financiën Belgium: U hoeft maar 6% btw te betalen over de isolatiewerkzaamheden van privéwoningen.
 • Subsidiezoeker – Energiebesparen.be: Via deze zoeker vindt u eenvoudig welke landelijke of lokale premie u recht op heeft.
isolatie plaatsers in Dilbeek

Voordelen inschakelen isolatiespecialist Dilbeek

Laat uw woning ook isoleren door een isolatiespecialist uit Dilbeek! Door een specialist in te schakelen bent u verzekerd van een uitstekende kwaliteit en het beste resultaat. U krijgt bijvoorbeeld handig advies over de mogelijkheden. Daarnaast verlopen de werkzaamheden een stuk sneller door de ervaring van de vakmannen. Vaak is het isoleren al mogelijk binnen 1 dag, zoals bij spouwmuurisolatie. U geniet snel van een comfortabel warm huis.

Besparen? Isolatiespecialisten vergelijken!

Naast dat u bespaart op uw energierekening, kunt ook besparen op de isolatiekosten!

De prijs voor dakisolatie, muurisolatie of vloerisolatie verschilt namelijk per aanbieder. Daarom is het altijd verstandig om meerdere offertes met elkaar te vergelijken. Als u het offerteformulier invult, krijgt u meerdere vrijblijvende offertes (max. 5) toegestuurd die u geheel kosteloos met elkaar vergelijkt.

Op deze manier weet u zeker dat u niet teveel betaalt en kunt u tot wel 40% op uw isolatiekosten besparen! Dus bent u op zoek naar een isolatiespecialist in Dilbeek? Vul dan vandaag nog het offerteformulier in.