Vakkundig en voordelig isoleren!

Vraag vrijblijvend offertes aan

Zoekt u een isolatie specialist in Halle?

Heeft u een specialist uit Halle nodig op het gebied van isolatie? Wilt u bijvoorbeeld muurisolatie, spouwmuurisolatie of buitengevelisolatie aanbrengen? Een goede keuze! Door uw gevel, spouwmuur of dak te isoleren heeft u minder last van vochtproblemen en voorkomt u warmteverlies. Breng bijvoorbeeld dakisolatie aan om op de zolder een extra kamer te maken. Of verwarm uw woonkamer efficiënter met vloerisolatie of spouwmuurisolatie.

Op deze pagina leest u meer over de mogelijkheden en de verschillende materialen. Bespaar op de kosten door meerdere offertes te vergelijken. U vraagt de gratis en vrijblijvende offertes eenvoudig aan via het offerteformulier. Vergelijk, kies en bespaar!

Navigeer direct op deze pagina naar:

Spouwmuurisolatie | Dakisolatie | Gevelisolatie | Vloerisolatie | Isolatiepremie 2018/2019

Spouwmuurisolatie in Halle

Eén van de meest toegepaste vormen van gevelisolatie in Halle is muurisolatie. De meeste woningen hebben tussen de buitenmuur en de binnenmuur een ruimte, de spouw genaamd. Wanneer de spouwmuur niet geïsoleerd is, verliest u veel warmte. Met spouwisolatie wordt de spouwmuur opgevuld met isolerend materiaal.

Deze manier van isoleren is vaak al binnen 1 dag voltooid. De isolatie plaatsers maken een aantal gaten in de muur en spuiten vervolgens isolerend materiaal binnen. Glaswol wordt vaak gebruikt, maar ook EPS parels of isolatieschuim. Het voordeel van spouwmuurisolatie is dat de vakman geen sloop- of breekwerk hoeft uit te voeren aan de spouwmuur. Alle vulgaatjes worden naderhand netjes gedicht. Belangrijk is dat in 2020 alle woningen van voor 1 januari 2006 geïsoleerd moeten zijn.

spouwmuurisolatie Halle

Voordelen van spouwmuurisolatie

 • Geen hak- of breekwerk nodig bij het isoleren.
 • Uitstekende prijs- kwaliteitsverhouding.
 • Het isoleren is vaak binnen 1 dag klaar.

Spouwmuren geschikt voor na-isolatie?

Vaak krijgen wij van onze klanten uit Halle de vraag of spouwmuurisolatie mogelijk is. Wij hanteren hiervoor een vrij eenvoudige richtlijn: zodra uw woning voor 1920 gebouwd is, dan zal uw pand geen spouwmuur hebben. Is uw huis tussen 1920 en 1975 gebouwd? Dan is er waarschijnlijk een spouwmuur aanwezig, maar nog geen spouwmuurisolatie. Na-isolatie van de spouwmuur is dan dus goed mogelijk. Na 1975 zijn de meeste woningen direct voorzien van een goede spouwmuurisolatie. Weet u niet zeker of er een spouwmuur zit? Meet dan de afmeting tussen de buiten- en binnenmuur bij een deur. Als deze afstand meer dan 24 centimeter bedraagt dan is spouwmuurisolatie vaak mogelijk.

Spouwmuurisolatie prijzen

De grootte van de gevel is van grote invloed op de prijs van spouwmuurisolatie. Een appartement met een buitenmuur van 30 m2 kost gemiddeld €300,- om te isoleren. Dit is ongeveer €10,- per vierkante meter en inclusief btw, arbeidskosten en machinekosten. Voor een tussenwoning kost het gemiddeld €700,-. Dit heeft u in gemiddeld 4 jaar terugverdiend, want u bespaart €200,- per jaar door een vermindering van 300 kubieke gas per jaar. De kosten voor spouwmuurisolatie zijn afhankelijk van een aantal factoren waaronder de grootte, arbeidskosten, het isolatiemateriaal en de voorrijkosten.

Prijstabel: spouwmuurisolatie prijzen

Type woningBuitenmuur in m²Gemiddelde totaalprijs*
Appartement30 m²€300,-
Tussenwoning60 m²€700,-
2 onder 1 kap100 m²€1.200,-
Vrijstaande woning150 m²€1.800,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw, arbeids- en machinekosten. Ook is bij deze totaalprijs rekening gehouden met het verlaagde btw-tarief. De prijs is sterk afhankelijk van het type isolatiemateriaal.

Video: hoe werkt spouwmuurisolatie?

Interesse in spouwmuurisolatie?

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan, vergelijk, en bespaar op de isolatiekosten.

Gratis offertes aanvragen

Dakisolatie Halle

Wij hebben u hierboven al informatie gegeven over het aanbrengen van gevelisolatie, of op de muur, spouwmuur en zolder. Een volgende isolatievariant die wij onder uw aandacht willen brengen is de dakisolatie. Na gevelisolatie is de dakisolatie de vorm van isolering die op de lange termijn het voordeligst is. Dit komt onder andere doordat via het dak altijd veel warmte verloren gaat, en er op het dak een groot oppervlak van isolatiemateriaal kan worden voorzien.

Wilt u besparen op de kosten voor het isolatie plaatsen bij u thuis in Halle? Overweeg dan om een deel van de klus eigenhandig uit te voeren. Dit kan onder andere met behulp van isolatieplaten van isolatieschuim, minerale wol zoals glaswol en steenwol, of XPS-platen. Om te voorkomen dat het isolatiemateriaal z’n isolatiewaarde verliest, adviseren wij bovendien om een dampscherm aan te brengen. Een andere optie is om plaats van het hele dak alleen de vloeren op zolder te isoleren.

dakisolatie aanbrengen Halle

Voordelen van dakisolatie

 • Zolder is ook te gebruiken als comfortabele kamer.
 • Geen warmteverlies meer via het dak.
 • Waardevermeerdering voor uw pand.
 • Flinke besparing op de energiekosten.

Plat of hellend dak isoleren?

Het isoleren van een plat dak vergt een andere aanpak dan de isolatie van een hellend dak. Bij een plat dak is het bijvoorbeeld mogelijk om grind aan te brengen of een groendak. Bent u van plan om nieuwe dakbedekking aan te leggen? Kies er dan voor om de isolatie onder de dakbedekking aan te brengen. Door grind op bedekking van bitumen creëert u eenvoudig en snel een warme laag. Daarnaast beschermt u de bitumen tegen de weersomstandigheden. Bij een hellend dak kunt u isolerend materiaal zoals glaswol, steenwol of tempex, aan de binnenkant aanbrengen met behulp van een houten of metalen profiel of door isolatie onder de bedekking te monteren.

Dakisolatie prijzen

De totaalprijs van dakisolatie is afhankelijk van meerdere factoren. Zo is bijvoorbeeld het type dak van invloed. Een plat dak isoleren (langs binnen) kost gemiddeld tussen de €2.500,- tot €3.500,-. Een hellend dak isoleren is afhankelijk van het feit of u een verwarmde of onverwarmde zolder wil. Met een verwarmde zolder bespaart u het meeste op de energiekosten, tot wel €600,- per jaar. Dakisolatie met een onverwarmde zolder is goedkoper, maar hierdoor bespaart u ook minder. Ongeveer €300,- per jaar. De investering heeft u er dan binnen 5 jaar uit. Uw besparing is afhankelijk van het type dak en het isolatiemateriaal.

Prijstabel: dakisolatie prijzen

Type woningPrijs per m² *
(excl. afwerking)
Gemiddelde oppervlakteGemiddelde totaalprijs*
Hellend dak (langs binnen)€20,- tot €50,-75m²€1.500,- tot €3.750,-
Hellend dak (langs buiten)€40,- tot €60,-75m²€3.000,- tot €4.500,-
Zoldervloer isolatie€25,- tot €35,-50m²€1.250,- tot €1.750,-
Plat dak (langs binnen)€50,- tot €70,-50m²€2.500,- tot €3.500,-
Plat dak (langs buiten)€70,- tot €115,-50m²€3.500,- tot €5.750,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief materiaal, btw en montagekosten. Nieuwsgierig naar de exacte kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan.

Overweegt u dakisolatie in Halle?

Dakisolatie zorgt voor een grote energiebesparing. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.

Offertes aanvragen

Gevelisolatie Halle

Wilt u zeker weten dat de isolatie van uw huis een groot voordeel oplevert op het gebied van besparing? Kies er dan voor om een gevelisolatie uit te laten voeren. Gevelisolatie vereist een grote investering, maar op de lange termijn zult u hiermee het meeste geld terugverdienen.

Bij een gemiddelde buitengevelisolatie moet u ongeveer rekening houden met prijzen tussen de €10.000,- en €14.000,- afhankelijk van de gekozen methode en het oppervlak van de gevel. Wij adviseren om altijd een vakman uit Halle de buitengevelisolatie voor u uit te laten voeren. Zo weet u zeker dat de klus op een vakkundige manier zal worden afgehandeld.

gevelisolatie Halle

Voordelen van gevelisolatie

 • Geen last meer van koude muren of tocht.
 • Voorkomt schimmelvorming door vocht.
 • Houdt je woning in Halle koel in de zomer.

Isolatie via binnenmuur of buitenmuur?

U heeft de keuze uit twee verschillende technieken bij gevelisolatie: via de binnenmuur of via de buitenmuur. Wanneer u kiest voor isolatie via de binnenmuur worden er isolerende XPS-platen of PIR-platen tegen de muur geplaatst. Dit wordt allemaal netjes weggewerkt met een voorzetwand. Nadeel is dat de ruimte iets kleiner wordt. Met buitengevelisolatie verandert u het uiterlijk van uw woning in Halle. Er wordt nieuwe gevelbekleding zoals crepi of steenstrips aangebracht of isolerend materiaal. Voordeel is dat uw beschadigde muur er weer als nieuw uitziet. Buitengevelisolatie brengt iets hogere kosten mee en in sommige gevallen moet u een vergunning aanvragen. Lees op de website van de Vlaamse overheid meer over vergunningen.

Gevelisolatie prijzen

De totaalprijs voor gevelrenovatie wordt onder andere bepaald door de manier van isoleren. Buitengevelisolatie is duurder dan binnenmuurisolatie, maar hiermee bespaart u gemiddeld 25% op de energiekosten. Het isoleren van de buitengevel van een tussenwoning kost gemiddeld €7.400,- tot €8.400,-, maar het isoleren van de binnenmuur kost €5.500,- tot €6.500,-. Ook de grootte van de gevel en het gekozen isolatiemateriaal bepaalt de prijs. Met binnenmuurisolatie bespaart u gemiddeld €6,- tot €8,- per vierkante meter op de energiekosten. Voor een tussenwoning met een muur van 60 vierkante meter is dit gemiddeld €420,- per jaar. De investering voor binnenmuurisolatie heeft u dan binnen 10 tot 13 jaar terugverdiend.

Prijstabel: gevelrenovatie prijzen

Type woningOppervlakte muurSoort gevelisolatieGemiddelde totaalprijs*
Tussenwoning60 m²Buitengevelisolatie€7.400,- tot €8.400,-
2 onder 1 kap100 m²Buitengevelisolatie€12.000,- tot €14.000,-
Vrijstaande woning150 m²Buitengevelisolatie€18.000,- tot €22.000,-
Tussenwoning60 m²Binnenmuur isoleren€5.500,- tot €6.500,-
2 onder 1 kap100 m²Binnenmuur isoleren€9.000,- tot €11.000,-
Vrijstaande woning150 m²Binnenmuur isoleren€15.000,- tot €16.000,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw, arbeids- en machinekosten. De prijs is sterk afhankelijk van het type isolatiemateriaal.

Uw gevel (na-) isoleren?

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan van isolatiespecialisten uit Halle.

Offertes aanvragen

Vloerisolatie Halle

Eén van de vormen van isolatie die wij relatief weinig uitvoeren in Halle is een vloerisolatie. Toch kan een vloerisolatie heel wat voordelen opleveren, en bespaart u ook met deze vorm van woonisolatie aanzienlijk op de stookkosten.

Bij het isoleren van de vloer hebt u feitelijk de keuze uit twee vormen van vloerisolatie. De eerste is de standaard vloerisolatie. Hierbij moet de vloer worden opengebroken, en worden er isolatieplaten of steenwol onder gelegd om zo te voorkomen dat warmte verloren gaat. In de meeste gevallen kan het gecombineerd worden met vloerverwarming. De tweede optie is een bodemisolatie, ook wel kruipkelder isolatie genoemd. Over deze vorm van isolering gaan we hieronder verder op in. Wilt u de vloer laten isoleren, en bent u benieuwd naar de prijzen of mogelijkheden voor subsidie? Vraag via het contactformulier vrijblijvend tot 5 offertes aan.

vloer en kruipkelder isoleren

Voordelen van vloerisolatie

 • Geen last meer van een koude vloer door tocht.
 • Vloer houdt de warmte beter vast.
 • Verkleint de kans op vochtproblemen.
 • Verhoogt het wooncomfort van uw woning.

Isoleren langs boven of onder?

Het aanbrengen van vloerisolatie kan via de onderzijde of via de bovenzijde. Bij vloerisolatie via de bovenzijde wordt er bijvoorbeeld een isolerend ondertapijt aangebracht van folie. Een andere methode is het aanbrengen van een dekvloer. Deze wordt op de oude vloer geplaatst. Het nadeel van isolatie langs boven door middel van een dekvloer, is dat u rekening moet houden dat uw vloer een stukje hoger komt te liggen. Plinten moeten vervangen worden en deuren moeten worden aangepast. Isolatie langs onder gebeurt via de kruipruimte. Isolerend materiaal zoals isolatieschuim of minerale wol wordt aangebracht aan de onderkant van de vloer. Dit is alleen mogelijk als de kruipruimte goed toegankelijk is.

Vloerisolatie prijzen

U wilt vast meer weten over de prijzen voor vloerisolatie. De prijzen zijn voornamelijk afhankelijk van de techniek die gebruikt wordt en de grootte van de vloer. Voor een tussenwoning met een vloer van 50 m² is de gemiddelde totaalprijs €1.500,-. Deze investering heeft u binnen ongeveer 6 jaar terugverdiend. U bespaart namelijk gemiddeld 320 kubieke gas per jaar, dit scheelt zeker €220,- per jaar op uw energierekening. De prijzen voor gas worden steeds hoger de komende jaren, door vloerisolatie beperkt u het warmteverlies en hoeft u minder te stoken.

Prijstabel: vloerisolatie prijzen

Type woningOppervlakte vloerGemiddelde totaalprijs*
Appartement45 m²€1.350,-
Tussenwoning50 m²€1.500,-
2 onder 1 kap55 m²€1.650,-
Vrijstaande woning70 m²€2.100,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw, arbeids- en machinekosten. De prijs is sterk afhankelijk van het type isolatiemateriaal.

Kruipkelder isolatie

Hierboven noemden wij al dat het mogelijk is om de vloer op twee manieren van isolatie te voorzien. De eerste is de standaard vloerisolatie, de tweede de isolatie van de kruipkelder. Bij een isolering van de kruipkelder wordt onder andere voorkomen dat water en koude lucht uit de bodem naar boven stijgen. Dankzij een geïsoleerde kruipkelder zorgt u dan ook voor het behoudt van de temperatuur en voorkomt u vochtproblemen als ongedierte, schimmel en gezondheidsklachten. Een kruipkelder isolatie kan met behulp van verschillende materialen. De bij ons netwerk aangesloten bedrijven in Halle maken het meest gebruik van schelpen.

Kelder isoleren

Om te voorkomen dat vocht opstijgt vanuit de kelder, voeren wij verschillende vormen van kelderisolatie uit. In de meeste gevallen is het injecteren van de muur (een gecombineerde vorm van muurisolatie en vochtbestrijding) de beste optie. Bij het injecteren spuiten we op gelijkmatige afstanden een speciaal isolatiemiddel in de muur. Dit zorgt ervoor dat het water niet verder naar boven komt. Naast het injecteren van de muur is ook een kelderdichting een goede oplossing. Hierbij wordt met PUR, tempex of minerale wol (zoals steenwol en glaswol) de vloer en de wanden van de kelder volledig lucht- en waterdicht afgesloten. Welke isolatievorm het beste bij u past hangt af van uw budget en het soort isolatiemateriaal.

Vloer- of kruipkelderisolatie laten plaatsen?

Nooit meer koude voeten. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.

Offertes aanvragen
zolder isoleren Halle

Zolder isoleren

Wilt u van de zolder extra woonruimte maken, dan is het een goed idee om ook hier isolatie te plaatsen. Een zolderisolatie kan in de meeste gevallen het beste door te kiezen voor een dakisolatie, maar ook het isoleren van de wanden van de zolder is mogelijk. Door de zolder op meerdere plekken van isolatiemateriaal te voorzien is het mogelijk om de isolatiewaarde van uw pand aanzienlijk te verbeteren. Een verbeterde isolatiewaarde zorgt voor minder stookkosten, een verbeterd wooncomfort en ook voor de stijging van de pandwaarde. Wanneer u overweegt om op termijn te verhuizen kan een goed geïsoleerde zolder bijdragen aan een goede verkoopprijs.

zoldervloer isoleren Halle

Dak of zoldervloer isoleren?

Wist u dat u veel warmte verliest door uw dak? Om dit te voorkomen is het verstandig u dak of de zoldervloer isoleren. Welke van de twee, of misschien allebei, verstandig is, is afhankelijk van de situatie. Heeft u een ruime zolder en wilt u deze gaan gebruiken als extra kamer? Laat dan dakisolatie aanbrengen. U kunt dan de zolderkamer efficiënt verwarmen. Wilt u de zolder gaan gebruiken als berging? Dan is het niet nodig om de zolder te verwarmen en is het isoleren van de zoldervloer vaak al voldoende. U voorkomt zo ook warmteverlies. Door beide te isoleren, zowel het dak als de zoldervloer, profiteert u van een optimale isolatie en brengt u het warmteverlies tot een minimum.

Muurisolatie

De term muurisolatie is feitelijk de verzamelnaam voor alle manieren waarop u de buitenmuur beter kunt isoleren. Zo vallen zowel een gevelisolatie als spouwmuurisolatie onder deze categorie. Muurisolatie heeft van zichzelf al een positief effect, maar kan tevens worden gecombineerd met het impregneren van de buitengevel. Door naast de muurisolatie de muren ook te impregneren creëert u een extra vorm van isolatie, maar ook voor een uitstekende vochtbestrijding. Bent u op zoek naar manieren om vocht in huis te voorkomen of wilt u meer weten over de diverse vormen muurisolatie? Aarzel dan niet om een offerteaanvraag te doen via ons contactformulier. Zo vergelijkt u makkelijk en snel meerdere isolatiebedrijven uit ons netwerk.

Voordelen muurisolatie

Een muurisolatie brengt verschillende positieve punten met zich mee. Het grootste voordeel is natuurlijk dat u tijdens de wintermaanden langer profiteert van de warmte in huis door het verminderde warmteverlies. Wat veel van onze klanten uit Halle niet weten is dat een muurisolatie ook zorgt voor het behoud van een koele temperatuur in de zomermaanden. Daarnaast is er isolatiemateriaal beschikbaar die een eventuele brand vertraagd. Als u één van deze materialen gebruikt voor de muurisolatie dan hebt u langer de tijd om veilig uit het pand weg te komen.

Geluidsisolatie

Om te profiteren van het hoogste woongenot, raden wij u aan om uw huis in Halle te voorzien van geluidsisolatie. Door akoestische geluidsisolatie aan te brengen aan uw plafond, muur of vloer heeft u geen last meer van vervelende geluiden. Deze kunnen we over het algemeen in twee categorieën indelen, die elk op een andere wijze verholpen moeten worden.

Contact- of luchtgeluid?

Allereerst is er luchtgeluid. In dit geval brengt een geluidsbron de lucht in trilling, waarna de trillingen geabsorbeerd worden in de materialen daaromheen. Dit veroorzaakt geluiden in de rest van de woning of zelfs bij de muren. Denk hierbij aan het geluid van kletsende of lachende buren, een TV die aanstaat of een instrument dat bespeelt wordt. Een dikke wand houdt al veel geluid tegen, maar omdat dit niet altijd een optie is wordt er ook wel een voorzetwand gebruikt als akoestische isolatie. En andere vorm van geluidsoverlast is contactgeluid. Hierbij staat de bron van het geluid rechtstreeks tegen een muur of vloer. Deze wordt in trilling gebracht, waarna de geluiden ook te horen zijn in aangrenzende ruimtes. Contactgeluid is lastiger te isoleren met geluidsisolatie en zal in de meeste gevallen niet compleet verdwijnen met goede geluidsisolatie. Wel kan het overlast beperkt worden met trillingisolatie.

geluidsisolatie verbeteren

Benieuwd naar de prijzen van (geluids)isolatie?

Kom via ons netwerk in contact met specialisten voor warmte en geluidsisolatie.

Offertes aanvragen
synthetische isolatiematerialen

Synthetische isolatiematerialen

U heeft de keuze uit verschillende soorten isolatiematerialen. Er bestaan natuurlijke materialen, zoals minerale wol, maar ook synthetisch isolatiemateriaal. Het voordeel is dat deze materialen relatief goedkoop en gemakkelijk te verwerken zijn. Voorbeelden van synthetische materialen zijn minerale wol, XPS, EPS, PUR, PIR en polyurethaan. Isolatieschuim wordt veelgebruikt voor het isoleren van spouwmuren. Het materiaal wordt in de muren gespoten, vult alle kieren en naden en hard uit. EPS parels zijn ook zeer geschikt om in de muren te spuiten. Welk isolatiemateriaal gebruikt kan worden is afhankelijk van de muren en de mate van isoleren.

natuurlijke isolatiematerialen

Natuurlijke isolatiematerialen

Met het oog op duurzaamheid kiest men steeds vaker voor natuurlijke isolatiematerialen. Voorbeelden van dergelijke natuurlijke materialen zijn hennep, vlas, stro, papiervlokken, schapenwol en kurk. Wij horen echter ook regelmatig van klanten uit Halle dat zij geen natuurlijk materiaal kiezen omdat zij verwachten dat dit duurder is. Het tegendeel is echter waar! De kosten voor een natuurlijk isolatiemateriaal variëren tussen de €10,- en €30,- per vierkante meter. Bent u benieuwd naar de mogelijke natuurlijke isolatiematerialen voor een muurisolatie of dakisolatie? Vraag dan vrijblijvend meerdere offertes bij ons aan.

isolatieplaten Halle

Isolatieplaten

Een isolatiemateriaal waarmee u het eenvoudigst zelf aan de slag kunt, is de isolatieplaat. Met isolatieplaten kunt u bijvoorbeeld eigenhandig zorgen voor de isolering van de zolder en is ook een vloerisolatie eenvoudig uit te voeren.

De isolatieplaten kunnen van diverse materialen worden gemaakt. Wij adviseren op zolder tegenwoordig meestal het gebruik van isolatieplaten van PIR. PIR is de opvolger van PUR en heeft verschillende positieve eigenschappen. Zo heeft PIR een dermate hoge isolatiewaarde dat er maar een dunne plaat nodig is voor een uitstekende isolerende waarde voor uw zolder of vloer. Daarnaast is er in veel gevallen geen afwerking meer nodig.

PUR spuitisolatie

Spuitisolatie

Een populaire manier van isoleren is PUR spuitisolatie. Dit is met name een populaire toepassing voor de zolder, het dak en de spouwmuur, maar ook op vloeren wordt vaak spuitisolatie toegepast. Het PUR wordt snel en eenvoudig rechtstreeks op het oppervlak gespoten. Er hoeft niets op maat geknipt te worden en het vult zelfs de kleinste kiertjes en scheuren. Daardoor is het niet alleen ontzettend gebruikersvriendelijk, maar ook erg effectief. Het is in de praktijk echter niet goed mogelijk om zelf de PUR spuitisolatie te plaatsen. Zodra het PUR goed gedroogd en uitgehard is, is er niets aan de hand. Toch zijn de verschillende componenten van spuitisolatie tijdens het spuiten schadelijk voor uw gezondheid. Als u PUR laat plaatsen door professionals uit Halle dan dragen zij ook geschikte werkkleding, inclusief neus- en mondmasker en wordt het huis voldoende geventileerd.

Isolatiewaarde

Hoe hoger de isolatiewaarde, hoe beter iets isoleert. Een goed geïsoleerde woning komt ook ten goede voor de waarde van uw huis. Als u later besluit de woning in Halle te verkopen, bent u verplicht een energieprestatiecertificaat (EPC) aan te vragen. Hoe hoger de EPC score, hoe meer uw huis waard is. Voor een optimaal geïsoleerd huis, zult u isolatiemateriaal van goede kwaliteit moeten gebruiken. Om de kwaliteit van het materiaal te beoordelen is de R- en lambda-waarde van belang. De R-waarde geeft aan in welke mate het materiaal zich verzet tegen transport van warmte. Hoe hoger de R-waarde, hoe beter het materiaal isoleert. Dit wordt ook als maatstaf gebruikt in het toekennen van subsidie. De lambda-waarde geeft juist aan hoeveel warmte het materiaal geleidt. In dit geval geldt: hoe lager de lamda-waarde, hoe beter de kwaliteit van het isolatiemateriaal.

isolatiewaarde en lambdawaarde

Tabel: isolatiewaarde per isolatiemateriaal

IsolatiemateriaalL-waarde (hoe lager, hoe beter de isolatie)
Glaswol0.032 tot 0.040
Steenwol0.032 tot 0.040
PUR isolatieplaten0.023 tot 0.035
PUR spuitisolatie0.026
PIR isolatieplaten0.023 tot 0.026
XPS0.029 tot 0.038
Schapenwol0.035 tot 0.039

Isolatiepremie 2018 / 2019

In een aantal gevallen is het mogelijk om een premie te ontvangen voor energiebesparende maatregelen.

Wij hebben elke isolatiepremie en voordelen voor u op een rijtje gezet. Klik op de naam voor de officiële website voor meer informatie over de premie:

isolatiepremie 2018 en 2019
 • Dakisolatie: Isolatiepremie krijgt u van de netbeheerder voor het aanbrengen van dakisolatie of zoldervloerisolatie. Lees op Vlaanderen.be meer over deze premie.
 • Muurisolatie: Met de verbeteringspremie ontvangt u een premie voor muurisolatie bij een woning die minstens 25 jaar oud is. U leest er op Vlaanderen.be meer over.
 • Vloerisolatie: Premie voor vloerisolatie en kelderisolatie betaald door de netbeheerder. Er gelden een aantal voorwaarden voor de isolatiepremie, zo moet u woning minstens 25 jaar oud zijn.
 • Verlaagd btw-tarief: Voor privéwoningen geldt het verlaagde tarief van 6% voor alle isolatiewerken. Kijk op Financiën Belgium voor meer informatie.
 • Subsidiezoeker: Via de zoeker op Energiebesparen.be vindt u eenvoudig welke premie u recht op heeft.
isolatie Halle

Voordelen inschakelen isolatiespecialist Halle

Bent u van plan om isolatie aan te brengen in uw woning in Halle? Een verstandige keuze! Schakel een isolatiespecialist uit Halle in voor alle isolatiewerken. U krijgt deskundig advies en bent verzekerd van hoogwaardige kwaliteit. De specialist weet precies wat er geschikt is voor uw woning en welke mogelijkheden u heeft. Daarnaast verlopen de isolatiewerken aan uw gevel, spouwmuur, dak of vloer een stuk sneller door de ervaring van de specialist, vaak is uw woning al binnen één dag geïsoleerd.

Besparen? Isolatiespecialisten vergelijken!

Voelt uw spouwmuur regelmatig koud aan en bent u daarom geïnteresseerd in spouwmuurisolatie? Wilt u gevelisolatie aanbrengen op uw gevel? Of heeft u last van lucht- of contactgeluid en wilt u graag akoestische geluidsisolatie plaatsen? Wilt u gevelisolatie laten plaatsen of juist de kelder of zolder voorzien van isolatieplaten?

Vul dan het offerteformulier in. Het is niet meer dan logisch dat u op zoek bent naar de beste aanbieding, daarom brengen wij u in contact met meerdere isolatiebedrijven in Halle.

Als u het contactformulier invult krijgt u een aantal vrijblijvende offertes op maat om te vergelijken op prijs, aanbod en voorwaarden zodat u verzekerd bent van de beste prijs!