Vakkundig en voordelig isoleren!

Vraag vrijblijvend offertes aan

Zoekt u een isolatie specialist in Zaventem?

Het isoleren van panden in België wordt steeds meer door de overheid aangespoord. Zo bestaan er diverse subsidies en premies speciaal gericht op isolatie. Hierdoor blijven de kosten voor een gevelisolatie of isolatie van de zolder of spouwmuur enigszins beperkt. De isolatie van uw huis in Zaventem brengt bovendien vele voordelen met zich mee. De belangrijkste is dat u door alle vormen van isolatie kunt besparen op het verbruik van fossiele brandstoffen, en daarmee op uw stookkosten. Bovendien werkt de warmteweerstand van onder andere een spouwmuur- of muurisolatie zo, dat u in de zomer profiteert van een lagere temperatuur binnenshuis.

Op deze pagina leest u meer over de manieren waarop u de isolatiewaarde van uw woning kan verbeteren: denk aan spouwmuurisolatie, dakisolatie of bijvoorbeeld gevelisolatie. U krijgt ook een indruk van zolderisolatie en hoeveel deze investering kost. Wilt u besparen op uw woningisolatie? Vergelijk dan gratis en vrijblijvend offertes van isolatiebedrijven uit Zaventem.

Navigeer direct op deze pagina naar:

Spouwmuurisolatie | Dakisolatie | Gevelisolatie | Vloerisolatie | Isolatiepremie 2018/2019

Spouwmuurisolatie in Zaventem

Gekeken naar de investering en de terugverdientijd door besparing op de energiekosten, is een spouwmuurisolatie de meest voordelige isolatievorm. Dat komt mede doordat spouwmuurisolatie relatief eenvoudig aan te brengen is. Via kleine gaatjes in de voegen spuit de isolatie specialist het materiaal in uw spouwmuur.

Het is wel belangrijk dat u dit laat doen door een ervaren vakman, omdat het belangrijk is dat het materiaal evenredig verdeeld is. Is dit niet het geval, dan ontstaan er koudebruggen die vochtproblemen veroorzaken. Een vakman is hier ervaren mee en plaatst de spouwmuurisolatie zonder problemen.

spouwmuurisolatie in Zaventem

Voordelen van spouwmuurisolatie

 • Spouwmuurisolatie is één van de voordeligste technieken.
 • Het voorkomt vochtproblemen via de gevel.
 • Het heeft een relatief korte terugverdientijd.

Spouwmuren geschikt voor na-isolatie?

Spouwmuurisolatie is een goedkope manier om de isolatie van uw woning in Zaventem te verbeteren. Toch is het belangrijk om te weten dat niet iedere spouwmuur geschikt is voor spouwmuurisolatie. Zo zal er in ieder geval sprake moeten zijn van een spouwmuur die nog niet geïsoleerd is: dit is het geval als uw woning gebouwd is tussen 1920 en 1980. Voordat de isolatiespecialist het materiaal aanbrengt, zal hij eerst de conditie van de spouwmuur controleren. In sommige gevallen is de spouwmuur zodanig vervuild dat na-isolatie geen optie is. Vervuiling voorkomt dat het materiaal evenredig verdeeld wordt, waardoor koudebruggen ontstaan. In dit geval is het belangrijk om de vervuiling eerst te verwijderen: dit proces is redelijk ingrijpend en neemt veel tijd in beslag.

Spouwmuurisolatie prijzen

De kosten van spouwmuurisolatie zijn afhankelijk van een aantal factoren, hierbij is onder andere de grootte van de gevel van belang. Een tussenwoning met een gevel van 60 m2 kost gemiddeld €700,- om te isoleren. Dit is ongeveer €12,- per vierkante meter inclusief btw, arbeidskosten en machinekosten. Andere factoren die de prijs beïnvloeden zijn arbeidskosten, materiaalkosten en het isolatiesoort waar u voor kiest. U bespaart gemiddeld 9 tot 11 kubieke gas per vierkante meter en per jaar dat u isoleert. Voor een tussenwoning is dat ongeveer 550 tot 600 kubieke gas minder per jaar. Een besparing van een paar honderd euro, zo heeft u de investering binnen een paar jaar terugverdiend.

Prijstabel: spouwmuurisolatie prijzen

Type woningBuitenmuur in m²Gemiddelde totaalprijs*
Appartement30 m²€300,-
Tussenwoning60 m²€700,-
2 onder 1 kap100 m²€1.200,-
Vrijstaande woning150 m²€1.800,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw, arbeids- en machinekosten. Ook is bij deze totaalprijs rekening gehouden met het verlaagde btw-tarief. De prijs is sterk afhankelijk van het type isolatiemateriaal.

Video: hoe werkt spouwmuurisolatie?

Overweegt u spouwmuurisolatie in Zaventem?

Spouwmuurisolatie heeft de snelste terugverdientijd. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.

Gratis offertes aanvragen

Dakisolatie Zaventem

Hebt u een ruim budget en wilt u graag veel besparen op uw energiekosten? Is het isoleren van de zolder geen optie omdat u deze als leefruimte gebruikt? Overweeg dan de mogelijkheden voor een dakisolatie. Dankzij isolatie voorkomt u dat de warmte snel verloren gaat.

Hoe de dakisolatie wordt aangebracht verschilt per situatie. Heeft u bijvoorbeeld dakspanten, dan is het relatief eenvoudig om hier een minerale wol tussen te plaatsen. Bij andere dakconstructies is het gebruik van isolatieplaten juist aan te raden. De isolatie plaatser geeft u een persoonlijk en professioneel advies wat betreft de plaatsing.

dakisolatie in Zaventem

Voordelen van dakisolatie

 • Dakisolatie zorgt voor de hoogst mogelijke besparing.
 • Isolatie van binnenuit bij een hellend dak is snel en voordelig aangebracht.
 • Met de isolatie blijft ook de zolder ’s winters een aangename temperatuur.

Plat of hellend dak isoleren?

Zowel in het geval van een hellend- als een plat dak, is dakisolatie een optie. Doorgaans zijn er twee manieren voor dakisolatie: van binnenuit of van buitenaf. Bij hellende daken kiezen de meeste mensen voor dakisolatie van binnenuit. Dit is goedkoper, eenvoudiger en veel minder ingrijpend voor het dakoppervlak. Maar bij een plat dak is het juist verstandiger om te kiezen voor dakisolatie van buitenaf. Als je het oppervlak van buitenaf isoleert, dan heet dit een ‘warm plat dak’ constructie. De dakconstructie van het plat dak bevindt zich onder de schil, waardoor deze minder gevoelig is voor temperatuurswisselingen. Bij plat dakisolatie van binnenuit is er een grotere kans op scheurvorming van de dakbedekking, met lekkages en waterschade als gevolg.

Dakisolatie prijzen

De prijzen van dakisolatie variëren van €20,- tot €115,- per vierkante meter. De kosten zijn afhankelijk van een aantal factoren. Zo is het type dak van invloed, hellend of plat, het isolatiemateriaal, de arbeidskosten en de grootte van het dak. Het isoleren van een hellend langs binnen kost gemiddeld €1.500,- tot €3.750,-. Dakisolatie zonder verwarmde zolder is goedkoper, zoldervloer isolatie kost namelijk €1.250,- tot €1.750,-. Met dakisolatie bespaart u op de energiekosten, hierdoor heeft u na een aantal jaar de investering weer terugverdiend. Daarnaast verhoogt u de waarde van uw woning in Zaventem.

Prijstabel: dakisolatie prijzen

Type woningPrijs per m² *
(excl. afwerking)
Gemiddelde oppervlakteGemiddelde totaalprijs*
Hellend dak (langs binnen)€20,- tot €50,-75m²€1.500,- tot €3.750,-
Hellend dak (langs buiten)€40,- tot €60,-75m²€3.000,- tot €4.500,-
Zoldervloer isolatie€25,- tot €35,-50m²€1.250,- tot €1.750,-
Plat dak (langs binnen)€50,- tot €70,-50m²€2.500,- tot €3.500,-
Plat dak (langs buiten)€70,- tot €115,-50m²€3.500,- tot €5.750,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief materiaal, btw en montagekosten. Nieuwsgierig naar de exacte kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan.

Besparen op de kosten van dakisolatie?

Dakisolatie zorgt voor een grote energiebesparing. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.

Offertes aanvragen

Gevelisolatie Zaventem

Evenals een dakisolatie blijkt ook een gevelisolatie een uitstekende investering op de lange termijn. De kosten voor het laten plaatsen van een gevelisolatie zijn echter zeer hoog. Door de subsidies (vergelijkbaar met die van het isoleren van het dak) zijn de kosten desondanks wel behapbaar voor een groot aantal inwoners uit Zaventem.

Het voordeel van een gevelisolatie ten opzichte van een spouwisolatie is dat deze jaarlijks een veel hogere besparing op de energiekosten oplevert. Dit komt doordat de warmte nog beter binnenshuis blijft. Andere voordelen van gevelisolatie zijn de beperking van geluidsoverlast en de stijging van de waarde van uw huis in Zaventem. Nadeel is dat u mogelijk een vergunning nodig heeft.

gevelisolatie in Zaventem

Voordelen van gevelisolatie

 • Gevelisolatie kan de uitstraling van de gevel enorm verbeteren.
 • Het levert een hele hoge besparing op de stookkosten op.
 • Het verbetert ook de akoestische isolatie enorm.

Isolatie via binnenmuur of buitenmuur?

Net als bij dakisolatie kunt u ook bij gevelisolatie kiezen voor isolatie van binnenuit of buitenaf. Gevelisolatie van binnenuit is doorgaans de goedkoopste optie. Bij gevelisolatie van binnenuit brengen de isolatie plaatsers isolatiemateriaal aan tegen de binnenmuur en werken dit af met een voorzetwand. Deze moet u zelf nog opnieuw afwerken met bijvoorbeeld behang. Voor veel mensen is muurisolatie van binnenuit geen optie, omdat zij hierbij leefruimte moeten inleveren. Isolatie van buitenaf, ook wel buitengevelisolatie genoemd, is dan praktischer. Doordat het isolatiemateriaal tegen de gevel wordt afgewerkt met gevelbekleding zoals crepi of steenstrips, heeft dit bovendien een positief effect op de uitstraling van uw gevel!

Gevelisolatie prijzen

U wilt graag meer weten over de prijzen van gevelrenovatie? Wij hebben een aantal gemiddelde kosten voor u op een rijtje gezet. De gemiddelde prijzen staan in de prijstabel. Met buitengevelisolatie bespaart u gemiddeld 25% op de energiekosten. Met binnenmuurisolatie bespaart u gemiddeld €6,- tot €8,- per vierkante meter.

Binnen 10 à 15 jaar heeft u de investering weer terugverdiend. De terugverdientijd is wat langer dan bij andere vormen van isolatie, dat komt omdat buitengevelisolatie een grote klus is. De totaalprijs wordt beïnvloedt door de manier van isoleren, het isolatiemateriaal en de grootte van de gevel.

Prijstabel: gevelrenovatie prijzen

Type woningOppervlakte muurSoort gevelisolatieGemiddelde totaalprijs*
Tussenwoning60 m²Buitengevelisolatie€7.400,- tot €8.400,-
2 onder 1 kap100 m²Buitengevelisolatie€12.000,- tot €14.000,-
Vrijstaande woning150 m²Buitengevelisolatie€18.000,- tot €22.000,-
Tussenwoning60 m²Binnenmuur isoleren€5.500,- tot €6.500,-
2 onder 1 kap100 m²Binnenmuur isoleren€9.000,- tot €11.000,-
Vrijstaande woning150 m²Binnenmuur isoleren€15.000,- tot €16.000,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw, arbeids- en machinekosten. De prijs is sterk afhankelijk van het type isolatiemateriaal.

Interesse in gevelisolatie?

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan, vergelijk, en bespaar op de totaalprijs.

Offertes aanvragen

Vloerisolatie Zaventem

Een vloerisolatie wordt over het algemeen niet toegepast vanwege de verbetering in de isolatiewaarde die het aanbrengt, maar één van de vele andere voordelen die hier het gevolg van zijn. Zo zorgt een goede vloerisolatie voor een stabilisering van de luchtvochtigheid in huis. Dit leidt tot een verlaging van de kans op ongedierte en heeft daarbij een positief effect op de gezondheid van u en uw huisgenoten.

Een isolatie van de vloer zorgt ook voor een bestrijding van optrekkend vocht, of een gevoel van tocht. Voor de meeste vloerisolaties maakt men gebruik van thermokussens of schelpen als basis voor de isolatie. Wilt u graag een ander product toepassen? Vraag dan een isolatiespecialist uit Zaventem om advies.

vloerisolatie in Zaventem

Voordelen van vloerisolatie

 • Met vloerisolatie heeft u nooit meer last van koude voeten en verhoogt u het wooncomfort.
 • Het gaat uitstekend samen met vloerverwarming, waardoor de besparing nog hoger is.
 • Het voorkomt vervelende vochtproblemen vanuit de kruipruimte.

Isoleren langs boven of onder?

Bij vloerisolatie bij een bestaande vloer kunt u isolatiemateriaal bovenop de dekvloer leggen en dit opnieuw afwerken met een vloerafwerking naar keuze. Zoals u zich misschien kan voorstellen is dit een behoorlijk ingrijpende klus: u moet al uw vloerbekleding verwijderen en door het isolatiemateriaal komt uw vloer een paar centimeter hoger te liggen. Dit kan gevolgen hebben voor de hoogte van het aanrechtblad: als deze een paar centimeter lager staat dan kunt u rugklachten krijgen. Deze methode wordt dan voornamelijk gebruikt bij nieuwe woningen waarin de vloer en keuken nog geplaatst moet worden. In bestaande woningen in Zaventem is isolatie vanaf de onderzijde een optie. Via de kruipkelder isoleert de specialist uit Zaventem de onderkant van de vloer met isolatieplaten of bijvoorbeeld PUR isolatieschuim.

Vloerisolatie prijzen

U bent vast benieuwd naar de prijzen voor vloerisolatie. Voor een appartement van 45m² is het gemiddeld €1.350,- om de vloer te isoleren en voor een tussenwoning van 50 m² moet u rekening houden met een gemiddelde prijs van €1.500,-.

De prijs is afhankelijk van de manier van isoleren en het isolatiemateriaal. Vloerisolatie bespaart u gemiddeld 320 kubieke gas per jaar, dit levert een besparing op van €220,- per jaar. De komende jaren wordt verwacht dat de prijs voor gas sterk gaat stijgen, verstandig dus om maatregelen te nemen waarop u bespaart op de energiekosten.

Prijstabel: vloerisolatie prijzen

Type woningOppervlakte vloerGemiddelde totaalprijs*
Appartement45 m²€1.350,-
Tussenwoning50 m²€1.500,-
2 onder 1 kap55 m²€1.650,-
Vrijstaande woning70 m²€2.100,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw, arbeids- en machinekosten. De prijs is sterk afhankelijk van het type isolatiemateriaal.

Kruipkelder isolatie

Naast de isolatie van de kelder is het tevens een optie om de kruipkelder te isoleren. Een kruipkelderisolatie is zeker aan te raden in verband met de kou die vaak vanuit de kruipkelder opstijgt. Daarnaast zal dankzij de isolatie de warmte langer in huis blijven en niet via de vloer wegtrekken. Voor het isoleren van de kruipkelder hebt u de keuze uit verschillende materialen. De vakmannen uit ons netwerk maken onder andere gebruik van schelpen en zand, maar tevens van meer kunstmatige materialen zoals rotswol en thermokussens kunnen worden toegepast. Elk isolatiemateriaal heeft voor- en nadelen. Uw keuze is dan ook volledig afhankelijk van uw wensen en natuurlijk het beschikbare budget.

Kelder isoleren

Het isoleren van de kelder is een uitstekende manier om uw woning in Zaventem droger, warmer en gezonder te maken. Wanneer u kiest voor een kelderisolatie, dan hebt u de keuze uit twee manieren voor aanpak. De eerste is een standaard kelderdichting. Dit is een methode waarbij de vloer van de kelder volledig afgedicht wordt, wat betekent dat het grondwater niet meer de kelder in kan komen. Een andere oplossing is het injecteren van de muur om zo opstijgend vocht tegen te gaan. Beide vormen van kelderisolatie vragen geen hak- en breekwerk, waardoor de klus snel kan worden geklaard, en u geen overlast ondervindt.

Uw vloer of kruipkelder isoleren?

Nooit meer koude voeten. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.

Offertes aanvragen
zolder isoleren

Zolder isoleren

Wanneer wij spreken over isolatie van de zolder dan bedoelen we hiermee geen dakisolatie, maar feitelijk de vloerisolatie van de zolder. Dit kan alleen worden toegepast als de zolder als opslagplaats dient en niet als leefruimte. Door vloerisolatie te plaatsen zorgt u ervoor dat de warmte op de onderliggende woonlagen blijft, wat leidt tot een vermindering van de energiekosten. Daarnaast is de isolatie van de zolder te prefereren boven de isolatie van het dak, omdat hiervoor minder tijd, geld en isolatiemateriaal nodig is. Bovendien ontvangt u ook nog voor de isolatie van de zolder dezelfde soort subsidies en premies van de overheid in Zaventem.

dak en zoldervloer isoleren

Dak of zoldervloer isoleren?

Dakisolatie zorgt voor een zo’n hoog mogelijke besparing op de stookkosten en houdt de zolder ’s winters een aangename temperatuur. Dat is fijn als u de zolder inzet als extra slaapkamer of werkkamer. Maar als u zolder niet als leefruimte gebruikt, dan is het natuurlijk zonde dat u de zolder ook verwarmt. In dat geval is het verstandiger om de zoldervloer te isoleren. Isolatie van de zoldervloer zorgt ervoor dat de warmte niet verder trekt dan de eerste verdieping, waardoor u minder hoeft te stoken voor een aangename temperatuur in huis. Immers: u verwarmt een kleinere inhoud dan wanneer u ook de zolder mee verwarmd!

Muurisolatie

Over de term “muurisolatie” is soms enige verwarring. Regelmatig vragen mensen zich af wat het verschil is tussen een gevelisolatie, spouwisolatie en een muurisolatie. Hierop valt een relatief eenvoudig antwoord te geven: een muurisolatie is een overkoepelende term voor alle drie de varianten. Kiest u voor muurisolatie, dan vertelt een specialist uit Zaventem u hoe u de muur het beste kunt isoleren. Soms is isolatie van de muur langs binnen geen optie, in dat geval raadt de vakman altijd buitengevelisolatie aan. Hoe u de muur ook laat isoleren, het is belangrijk dat u hiervoor de juiste prijs betaalt. Via onze offertes kunt u verschillende prijzen en aanbiedingen vrijblijvend met elkaar vergelijken.

Voordelen muurisolatie

Muurisolatie biedt een hoop voordelen. Of u nu kiest voor buitengevelisolatie of spouwmuurisolatie: uw wooncomfort zal dankzij muurisolatie enorm verbeteren. Doordat de muur dankzij gevelisolatie beter isoleert, voelt de muur binnen een stuk warmer aan en straalt er geen kou meer vanaf. Dit zorgt uiteindelijk voor een vermindering op uw energiefactuur, omdat u minder hoeft te stoken voor dezelfde aangename binnentemperatuur. Een belangrijk bijkomend voordeel van muurisolatie, is dat het vochtproblemen voorkomt. Goed geïsoleerde muren verkleinen namelijk de kans op vochtproblemen én schimmels, waardoor het leefklimaat in huis een stuk gezonder is. Tot slot verbetert muurisolatie ook de akoestische isolatie, waardoor u in huis minder last hebt van omgevingsgeluiden.

Geluidsisolatie

Dankzij geluidsisolatie vermindert u geluidsoverlast van binnen- en buitenaf. Bij het aanbrengen van geluidsisolatie vindt veelal een toepassing van het massa-veer-massaprincipe plaats. Zoals de naam al zegt wordt een “veer” tussen twee massa’s geplaatst. Deze zogenaamde veer kan bestaan uit lucht, maar om geluid beter te weren is het verstandig om hiervoor isolatiemateriaal te gebruiken. Een zachte veer voorkomt geluidsoverdracht het beste omdat deze het geluid absorbeert. U kunt daarom beter minerale wol gebruiken in plaats van isolerende platen. Uiteraard geldt hierbij ook: hoe dikker de isolatielaag, hoe beter de absorptie van het geluid.

Welke opties bij geluidsisolatie?

U kunt geluidsisolatie op verschillende plaatsen toepassen: in de vloer, muur of tegen het dak. Geluidsisolatie in een vloer gaat voornamelijk contactgeluiden tegen, maar het vermindert tevens luchtgeluiden. Bij een massieve vloer valt de keuze veelal op polyethyleen. Bij een holle houten vloer bestaat de isolatie veelal uit glaswol. Een andere optie is een zwevende vloer, waarbij een geluidsabsorberende laag wordt toegevoegd tussen de chape en de dragende structuur. Geluidsisolatie tegen een muur blokt hinder van buiten en binnen. Een muur wordt veelal geluidswerend gemaakt door het plaatsen van een voorzetwand. Geluidsisolatie tegen het plafond is ideaal wanneer u veel last hebt van uw bovenburen. Bij het aanbrengen van geluidsisolatie tegen het plafond kiest men er veelal voor om een vals plafond te gebruiken.

geluidsisolatie Zaventem

Benieuwd naar de prijzen van (geluids)isolatie?

Kom via ons netwerk in contact met isolatie specialisten op het gebied van onder andere muurisolatie, vloerisolatie en dakisolatie.

Offertes aanvragen
isolatiematerialen

Synthetische isolatiematerialen

Voor welke vorm van isolatie u kiest: u heeft de keuze uit verschillende isolatiematerialen. De meeste mensen kiezen voor synthetische materialen. Het voordeel van synthetisch isolatiemateriaal is dat dit een stuk goedkoper is dan natuurlijke isolatiematerialen. Een veel gebruikt product is glaswol. Glaswol heeft verschillende positieve eigenschappen, zoals een hoge brandwerendheid en goede waterafstoting. Daarnaast kiezen veel mensen in Zaventem voor steenwol, dat vergelijkbare eigenschappen heeft. Steenwol zorgt bovendien voor een uitstekende geluidsisolatie. Een derde materiaal dat steeds vaker gebruikt wordt is PUR, zowel als spuitisolatie als isolatieplaten. Spuitisolatie is erg eenvoudig aan te brengen en geschikt voor bijvoorbeeld zolder- en vloerisolatie. Materiaal dat ook regelmatig gebruikt worden zijn EPS, ook wel tempex of piepschuim genoemd.

natuurlijke isolatiematerialen

Natuurlijke isolatiematerialen

Regelmatig krijgen wij van onze klanten uit Zaventem de vraag of het mogelijk is om bijvoorbeeld de gevel op volledig natuurlijke wijze te isoleren. Het gaat dan om het gebruik van 100 procent natuurlijke isolatiematerialen. Dit is zeker een optie, en hoeft zelfs niet meer geld te kosten dan een kunstmatige vorm van isolering.

Producten die onder andere dienst doen als natuurlijke isolatiematerialen zijn stro, cellulose, vlas- en schapenwol, schelpen, kurk, en hennep. De prijs voor deze natuurlijke producten varieert tussen de €10,- en €30,- per vierkante meter. Wij geven u desgewenst graag meer informatie over de verschillende producten en hun prijzen.

isolatieplaten Zaventem

Isolatieplaten

Eén van de vormen van isolering die eenvoudig eigenhandig toe te passen is, is het isoleren met isolatieplaten. Tegenwoordig worden isolatieplaten meestal van PIR gemaakt. PIR is een verbeterde versie van PUR, dat onder andere meer isolatiewaarde per centimeter biedt, en direct beloopbaar is zonder verdere afwerking. Met isolatieplaten is het onder andere mogelijk een dak- en vloerisolatie uit te voeren. Hierbij is het wel belangrijk dat u nauwkeurig te werk gaat. Kies er bij een dakisolatie bijvoorbeeld voor om tussen de isolatieplaten en het dak een laag vochtwerend materiaal te plaatsen voor een langere levensduur van uw isolatieplaten. Andere populaire isolatieplaten zijn EPS, Tempex en piepschuim.

PUR spuitisolatie

Spuitisolatie

Spuitisolatie wordt, zoals de naam al zegt, met behulp van een spuitmachine aangebracht. PUR spuitisolatie heeft een hele hoge isolatiewaarde omdat het naadloos kan worden aangebracht. Het ontstaan van luchtgaatjes of tocht is hierdoor uitgesloten. PUR spuitisolatie is geschikt voor op de zolder, gevel of voor onder het plat dak, tussen de spanten. Het wordt tevens aangebracht op de vloer, vloerverwarming is hierbij geen probleem. Ook in de kelder, spouwmuur of kruipkelder is isolatieschuim erg geschikt omdat het zich in de kleinste hoekjes weet te wringen. De cellen van spuitisolatie stoten vochtige lucht af en houden droge lucht daarentegen vast. Het is daarnaast niet vatbaar voor schimmels en het gaat vele jaren mee.

Isolatiewaarde

Welk isolatiemateriaal de juiste keuze is, is afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur. Zo heeft elk materiaal een andere isolatiewaarde. Het materiaal met de beste isolatiewaarde is niet altijd de beste keuze: misschien is de prijs hiervan te hoog of behaalt u een hogere besparing met een materiaal dat iets minder goed presteert. In de tabel hieronder vindt u een overzicht van L-waarde van diverse materialen. Hoe lager de L-waarde, hoe beter het materiaal isoleert. Glaswol en steenwol hebben goede isolerende waardes van 0.032 tot 0.040 W/mK. XPS isoleert nog iets beter, met een L-waarde van 0.029 tot 0.038W/mK, maar vooral PUR heeft een uitstekende isolatiewaarde. De L-waarde van PUR ligt gemiddeld tussen de 0.023 tot 0.035 W/mK.

isolatiewaarde

Tabel: isolatiewaarde per isolatiemateriaal

IsolatiemateriaalL-waarde (hoe lager, hoe beter de isolatie)
Glaswol0.032 tot 0.040
Steenwol0.032 tot 0.040
PUR isolatieplaten0.023 tot 0.035
PUR spuitisolatie0.026
PIR isolatieplaten0.023 tot 0.026
XPS0.029 tot 0.038
Schapenwol0.035 tot 0.039

Isolatiepremie 2018 / 2019

Goed nieuws voor iedereen die graag de woningisolatie wil verbeteren: u hebt mogelijk recht op een isolatiepremie! Met een isolatiepremie wordt het plaatsen van isolatiemateriaal een stuk aantrekkelijker, omdat u hiermee een gedeelte van de besparing terugkrijgt. Een premie maakt de uiteindelijke terugverdientijd dus een stuk korter! Daarnaast betaalt u slechts 6% btw in plaats van de gebruikelijke 21%. Hierover kunt u meer lezen op de website van de overheid. Naast de landelijke premie mogelijkheden, is het in sommige gemeentes ook mogelijk een plaatselijke isolatiepremie aan te vragen. Of u hier recht op heeft kunt u vinden op energiebesparen.be. U kunt onder andere aanspraak doen op:

isolatiepremie 2018 en 2019
 • De Vlaamse verbeteringspremie.
 • Een isolatiepremie voor vloer- of muurisolatie. Kijk op Vlaanderen.be voor meer informatie.
 • Een premie voor spouwmuurisolatie. U leest op Vlaanderen.be meer over deze premies.
 • Premie’s voor dakisolatie.
 • De combinatiepremie (als u ook investeert in nieuwe ramen).
 • De totaalrenovatiebonus (als u in ieder geval 3 investering uitvoert over een periode van 5 jaar.
isolatie plaaters Zaventem

Voordelen inschakelen isolatiespecialist Zaventem

 • U bespaart uzelf een hoop waardevolle tijd en energie.
 • U bent verzekerd van de best mogelijke isolatie.
 • U voorkomt beschadigingen aan bijvoorbeeld uw gevel of vloer.

Besparen? Isolatiespecialisten vergelijken!

Goede isolatie is in Zaventem steeds belangrijker. Met de dakisolatie 2020 regeling is dakisolatie binnenkort zelfs verplicht! Wilt u (natuurlijke) muurisolatie, een geïsoleerde zolder of de spouwmuur isoleren? Zoek dan niet verder! Wij zijn namelijk een netwerk van isolatie specialisten in heel Vlaanderen.

Er is dus ook altijd een isolatie specialist bij u in Zaventem en in de omgeving van Zaventem. Laat snel uw gegevens en een omschrijving van de klus achter via het offerteformulier, dan ontvangt u zo spoedig mogelijk de offertes van maximaal 5 isolatiebedrijven bij u in de regio. Vergelijk de offertes op voorwaarden, aanbod en prijs en kies zo zelf welke specialist uit Zaventem u inhuurt.