Vakkundig en voordelig isoleren!

Vraag vrijblijvend offertes aan

Zoekt u een isolatie specialist in Evergem?

Op zoek naar een isolatiespecialist uit Evergem voor het isoleren van uw woning? Op deze pagina leest u alles over de mogelijkheden en de materialen. Het isoleren van de kelder of zolder kan op meerdere manieren, bijvoorbeeld via vloerisolatie, dakisolatie of muurisolatie. Heeft u een spouwmuur? Dan is spouwmuurisolatie zeer geschikt. Tot slot is buitengevelisolatie ook nog een mogelijkheid om warmteverlies en vochtproblemen te voorkomen.

Bespaar nu op de kosten voor het isoleren van uw woning. Vul het offerteformulier in voor gratis en vrijblijvende offertes met scherpe prijzen. Vergelijk de aanbiedingen en kies de beste specialist uit Evergem.

Navigeer direct op deze pagina naar:

Spouwmuurisolatie | Dakisolatie | Gevelisolatie | Vloerisolatie | Isolatiepremie 2018/2019

Spouwmuurisolatie in Evergem

Een spouw is een ruimte tussen de buiten- en de binnenmuren. Veel oudere woningen in Evergem hebben nog een spouwmuur die niet geïsoleerd is. Door spouwmuurisolatie aan te brengen, voorkomt u warmteverlies.

Isolatieschuim, minerale wol of EPS-parels zijn materialen die veel gebruikt worden voor spouwmuurisolatie.

Voor het isoleren van de spouwmuur hoeft een vakman uit Evergem nauwelijks hak- of breekwerk uit te voeren. Hij boort een aantal gaten in de spouwmuur en spuit het isolatiemateriaal erin. Na het isoleren worden alle gaatjes netjes afgewerkt zodat u er niets meer van ziet.

spouwmuurisolatie Evergem

Voordelen van spouwmuurisolatie

 • Het isoleren van de spouwmuur kan al binnen één dag.
 • Diverse isolatiematerialen zijn geschikt voor het isoleren van een spouwmuur.
 • Bij spouwmuurisolatie is geen groot hak- of breekwerk nodig.

Spouwmuren geschikt voor na-isolatie?

Voordat u kunt besluiten om de spouwmuur na te isoleren, is het belangrijk om na te gaan of uw pand over spouwmuren beschikt. Onze isolatiespecialisten uit Evergem gaan hierbij uit van een aantal richtlijnen. Wanneer uw woning voor 1920 gebouwd is, dan zal deze niet over een spouwmuur beschikken. Is het pand tussen 1920 en 1975 gebouwd? Dan is een spouwmuur aanwezig, en is een spouwmuurisolatie mogelijk. Elk pand dat na 1975 is gebouwd, beschikt al over een geïsoleerde spouwmuur. Wilt u zeker weten of er een spouwmuur zit? Meet dan de afstand tussen de binnen- en buitenmuur. Deze afstand is, in het geval van een spouwmuur, minimaal 24 centimeter.

Spouwmuurisolatie prijzen

Heeft u een tussenwoning en wilt u uw buitengevel isoleren? Houd dan rekening met een gemiddelde totaalprijs van €700,- voor 60 m2, inclusief btw, arbeidskosten en machinekosten. Dit is maar gemiddeld €10,- per vierkante meter. Per jaar bespaart u ongeveer €200,- op de energiekosten, doordat u gemiddeld 300 kubieke gas minder verbruikt. De kosten voor spouwmuurisolatie zijn onder andere afhankelijk van de grootte van de gevel. Zo kost een 2-onder-1-kap woning met een buitenmuur van 100 m2 ongeveer €1.200,-. Andere factoren die de prijs beïnvloeden zijn de arbeidskosten en het materiaalsoort.

Prijstabel: spouwmuurisolatie prijzen

Type woningBuitenmuur in m²Gemiddelde totaalprijs*
Appartement30 m²€300,-
Tussenwoning60 m²€700,-
2 onder 1 kap100 m²€1.200,-
Vrijstaande woning150 m²€1.800,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw, arbeids- en machinekosten. Ook is bij deze totaalprijs rekening gehouden met het verlaagde btw-tarief. De prijs is sterk afhankelijk van het type isolatiemateriaal.

Video: hoe werkt spouwmuurisolatie?

Interesse in spouwmuurisolatie?

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan, vergelijk, en bespaar op de isolatiekosten.

Gratis offertes aanvragen

Dakisolatie Evergem

Bent u op zoek naar een goedkope vorm van isolatie die toch een hoge isolatiewaarde biedt? Dan is een dakisolatie een goede optie. De vakman brengt dan isolerend materiaal aan tegen het dak of onder de dakbedekking.

De voorkeur heeft vaak om de isolatie te plaatsen tegen de onderzijde van het dak, want dit is minder ingrijpend dan wanneer de dakbedekking eraf moet.

Vanaf 2020 is het verplicht voor alle woningen die gebouwd zijn voor 1 januari 2006 om te voldoen aan de eisen voor isolatie. Dakisolatie hoort hier ook bij. Laat uw dak dus op tijd opknappen door een isolatiespecialist.

dakisolatie in Evergem

Voordelen van dakisolatie

 • Warmte stijgt naar boven, dakisolatie voorkomt warmteverlies.
 • U kunt de zolder beter verwarmen en gebruiken als extra kamer.
 • U bespaart veel op de energiekosten en verwarmt uw woning efficiënter.

Plat of hellend dak isoleren?

Heeft u een plat of een hellend dak? Het isoleren van een plat dak vergt een andere aanpak dan een hellend dak. Breng bijvoorbeeld een groendak aan, dit is zeer geschikt voor platte daken. Dit isoleert niet alleen erg goed, maar verlengt ook de levensduur. Een laag grind op bitumen werkt ook erg goed. Of isoleer de binnenzijde met isolatieplaten van XPS, EPS of tempex. Een hellend dak kun je isoleren langs binnen of langs buiten. Vanaf de buitenzijde is alleen handig als u ook de dakbedekking laat vervangen. Dan kunt u isolerend materiaal zoals glaswol of steenwol tegen het dak laten plaatsen en afwerken met bijvoorbeeld platen van Gyproc.

Dakisolatie prijzen

De gemiddelde prijs voor dakisolatie ligt tussen de €20,- en de €115,- per vierkante meter. De verschillen van deze bedragen worden beïnvloed door een aantal factoren. De grootte vak het dak is uiteraard van invloed, maar ook het isolatiemateriaal en de techniek die wordt gebruikt voor het isoleren. Denk hierbij aan isolatieplaten of isolatieschuim. Tot slot zijn ook de arbeidskosten en de machinekosten van invloed op de totaalprijs. U heeft de investering van dakisolatie met een onverwarmde zolder binnen 4 à 5 jaar terugverdiend, want u bespaart gemiddeld tot wel €350,- per jaar op de energiekosten.

Prijstabel: dakisolatie prijzen

Type woningPrijs per m² *
(excl. afwerking)
Gemiddelde oppervlakteGemiddelde totaalprijs*
Hellend dak (langs binnen)€20,- tot €50,-75m²€1.500,- tot €3.750,-
Hellend dak (langs buiten)€40,- tot €60,-75m²€3.000,- tot €4.500,-
Zoldervloer isolatie€25,- tot €35,-50m²€1.250,- tot €1.750,-
Plat dak (langs binnen)€50,- tot €70,-50m²€2.500,- tot €3.500,-
Plat dak (langs buiten)€70,- tot €115,-50m²€3.500,- tot €5.750,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief materiaal, btw en montagekosten. Nieuwsgierig naar de exacte kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan.

Overweegt u dakisolatie in Evergem?

Dakisolatie zorgt voor een grote energiebesparing. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.

Offertes aanvragen

Gevelisolatie Evergem

Iemand met een ruim budget kan het beste kiezen voor de isolatie van de gevel. Een gevelisolatie biedt namelijk op de lange termijn de grootste besparing op de stookkosten en levert u uiteindelijk geld op.

Het isoleren van de gevel vraagt echter wel een grote investering. Afhankelijk van de methode voor gevelisolatie waar u voor kiest komen de kosten rond de €10.000,- en €14.000,-. Dankzij een goede gevelisolatie profiteert u echter niet alleen van lagere stookkosten, de voorzijde van uw bedrijfspand of huis in Evergem zal bijvoorbeeld een betere aanblik krijgen, wat een eventuele verkoop zal versnellen.

muurisolatie Evergem

Voordelen van gevelisolatie

 • U heeft geen last meer van warmteverlies via de muren.
 • Gevelisolatie voorkomt vochtplekken op de gevel.
 • Het houdt uw woning in Evergem koeler tijdens de warmere zomermaanden.

Isolatie via binnenmuur of buitenmuur?

Voor het isoleren van de muren heeft u de keuze uit binnenmuur isoleren of isolatie via de buitenzijde, ook wel buitengevelisolatie genoemd. Bij binnenmuurisolatie brengen isolatie plaatsers uit Evergem isolerende platen aan tegen de muren. Alles wordt afgewerkt met voorzetwanden. Hierdoor komt de muur iets naar voren en wordt de ruimte kleiner. Buitengevelisolatie betekent dat een isolatiespecialist nieuwe gevelbekleding zoals crepi of steenstrips aanbrengt of ander isolatiemateriaal. U verandert met buitengevelisolatie het uiterlijk van uw woning en hebt daarom meestal een vergunning nodig voor de gevelisolatie. Lees op de website van de Vlaamse overheid meer over het aanvragen van een vergunning voor buitengevelisolatie.

Gevelisolatie prijzen

Een aantal factoren zijn van invloed op de kosten voor buitengevelisolatie. Onder andere de grootte van de gevel beïnvloedt de prijs van gevelisolatie. Een tussenwoning met een binnenmuur van 60 m² isoleren kost gemiddeld €5.500,- tot €6.500,-. Deze investering heeft u er binnen 10 tot 13 jaar terugverdiend, want u bespaart maar liefst €6,- tot €8,- per vierkante meter per jaar. Voor een binnenmuur van 60 vierkante meter is dat gemiddeld €420,- per jaar. Buitengevelisolatie is duurder, want deze klus is ingrijpender. U bespaart gemiddeld tot 25% op de jaarlijkse energiekosten met buitengevelisolatie. Behalve de grootte van de gevel wordt de totaalprijs ook beïnvloedt door de manier van isoleren en de arbeidskosten.

Prijstabel: gevelrenovatie prijzen

Type woningOppervlakte muurSoort gevelisolatieGemiddelde totaalprijs*
Tussenwoning60 m²Buitengevelisolatie€7.400,- tot €8.400,-
2 onder 1 kap100 m²Buitengevelisolatie€12.000,- tot €14.000,-
Vrijstaande woning150 m²Buitengevelisolatie€18.000,- tot €22.000,-
Tussenwoning60 m²Binnenmuur isoleren€5.500,- tot €6.500,-
2 onder 1 kap100 m²Binnenmuur isoleren€9.000,- tot €11.000,-
Vrijstaande woning150 m²Binnenmuur isoleren€15.000,- tot €16.000,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw, arbeids- en machinekosten. De prijs is sterk afhankelijk van het type isolatiemateriaal.

Uw gevel (na-) isoleren?

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan van isolatiespecialisten uit Evergem.

Offertes aanvragen

Vloerisolatie Evergem

Iets wat relatief weinig wordt toegepast is een vloerisolatie. Hierbij zal de isolatiespecialist de vloer moeten openbreken, waarna hij onder de vloerplanken een speciale isolatielaag aanbrengt. Het is dan ook aan te raden om alleen een vloerisolatie toe te passen wanneer u toch al van plan was om de vloer te vervangen. Een alternatief is de isolering van de kruipkelder. De voordelen van een vloerisolatie zijn ten eerste het behoudt van de warmte, en ten tweede de verbeterde luchtvochtigheid in huis. Regelmatig krijgen wij van klanten de vraag of het mogelijk is de vloerisolatie te combineren met een vloerverwarming. Dit is in de meeste gevallen zeker een optie. Laat u hierover wel goed informeren door een isolatiespecialist uit Evergem.

vloerisolatie en kruipruimte isolatie

Voordelen van vloerisolatie

 • Een koude vloer door tocht is verleden tijd.
 • De vloeren houden de warmte beter vast.
 • Het verhoogt het wooncomfort van uw huis in Evergem.

Isoleren langs boven of onder?

Het is mogelijk om een vloer via de onderzijde of de bovenzijde te isoleren. Wanneer u kiest voor isolatie via de onderzijde, dan wordt er isolerend materiaal in de kruipruimte onder de vloer aangebracht. Dit is zeer effectief tegen optrekkend kou vanuit de bodem. Is er geen kruipruimte of is er geen ruimte voor isolatiemateriaal? Dan is het ook een optie om via de bovenzijde te isoleren. Hiervoor kunt u kiezen uit een isolerend ondertapijt of een dekvloer. Met een dekvloer wordt de vloer enkele centimeters hoger. Heeft u een vloer met houten balken? Dan is het ook nog mogelijk om isolatiemateriaal tussen de balken aan te brengen.

Vloerisolatie prijzen

De gemiddelde prijzen voor vloerisolatie worden onder andere beïnvloed door de grootte van de vloer. Gemiddeld bent u €30,- kwijt per vierkante meter. Voor een appartement van 45m² wordt de gemiddelde totaalprijs €1.350,-. Door de vloerisolatie bespaart u tot wel €220,- per jaar op de energiekosten. De komende jaren worden de prijzen voor gas een stuk duurder, belangrijk dus om maatregelen te nemen tegen warmteverlies. Met vloerisolatie bespaart u tot wel 320 kubieke gas per jaar. Naast de grootte van de vloer is ook de manier van isoleren, het isolatiemateriaal en de arbeidskosten van invloed op de prijs.

Prijstabel: vloerisolatie prijzen

Type woningOppervlakte vloerGemiddelde totaalprijs*
Appartement45 m²€1.350,-
Tussenwoning50 m²€1.500,-
2 onder 1 kap55 m²€1.650,-
Vrijstaande woning70 m²€2.100,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw, arbeids- en machinekosten. De prijs is sterk afhankelijk van het type isolatiemateriaal.

Kruipkelder isolatie

Het alternatief voor een vloerisolatie is de isolatie van de kruipkelder. Een kruipkelderisolatie kan eenvoudiger worden toegepast, en brengt daardoor ook lagere prijzen met zich mee. De isolatie van de kruipkelder kan met behulp van zowel natuurlijke als kunstmatige isolerende materialen. Zo hebt u onder andere de keuze uit schelpen, zand, thermokussens en speciale isolatieschelpen. Dankzij de isolatie van de kruipkelder zal vocht minder snel naar boven trekken en vermindert ook de kou die vanuit de vloer omhoog komt. Dit leidt onder andere tot een betere luchtvochtigheid en daarmee tot minder ongedierte en een gezondere leefomgeving voor u en uw huisgenoten.

Kelder isoleren

Steeds vaker kiezen onze klanten voor het isoleren van de kelder. Een kelderisolatie is niet alleen geschikt voor het verhogen van de isolatiewaarde van uw pand, het zorgt eveneens voor een goede vochtbestrijding. Er is een ruim aanbod aan technieken waarmee uw kelder kan worden geïsoleerd. Afhankelijk van uw wensen op het gebied van budget en vochtbestrijding kunt u kiezen voor een volledige kelderdichting, de isolatie van de keldervloer, of een muurisolatie door de muur te injecteren met een speciaal vochtwerend middel. Hebt u vragen over het isoleren van de kelder? Aarzel dan niet om deze aan ons te stellen. Wij helpen u graag.

Vloer- of kruipkelderisolatie laten plaatsen?

Nooit meer koude voeten. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.

Offertes aanvragen
zolder isoleren Evergem

Zolder isoleren

Beschikt uw huis in Evergem over een ruime zolder? Dan is het mogelijk om hier een studeer- of slaapkamer van te maken. Als u de zolder graag wil gebruiken als verblijfsruimte, dan is een goed geïsoleerde ruimte van groot belang. Een zolderisolatie kan met behulp van verschillende isolatietechnieken worden uitgevoerd.

Zo is bijvoorbeeld het dak van de zolder zeer eenvoudig van isolatie te voorzien. Een andere optie is om op zolder een vloer- of muurisolatie uit te voeren. Bent u zelf aan de slag gegaan met de zolder, maar wilt u het toch af laten maken door een isolatiebedrijf? Vraag via ons netwerk diverse offertes aan!

zoldervloer isoleren Evergem

Dak of zoldervloer isoleren?

Wanneer u wilt voorkomen dat u warmte verliest via uw dak? Dan heeft u twee keuzes: dakisolatie of vloerisolatie. Voor een optimale isolatie kiest u echter voor beide keuzes. Wilt u de zolder gaan gebruiken als extra kamer? Dan is dakisolatie het meest geschikt, zodat u de zolderkamer kunt verwarmen. De vakman uit Evergem brengt isolerend materiaal aan tegen het dakoppervlak en werkt alles af met voorzetwanden. Wanneer u de zolder alleen wilt gebruiken als berging, dan is vloerisolatie vaak al voldoende. Het verwarmen van de zolder is dan namelijk niet nodig en met vloerisolatie voorkomt u warmteverlies. U hoeft immers de zolder dan niet te verwarmen. Vloerisolatie wordt aangebracht aan de onderzijde van het plafond op een verdieping lager of op de bovenzijde van de zoldervloer zelf.

Muurisolatie

Een veel gebruikte term binnen de isolatiebranche is de term muurisolatie. Dit begrip is een verzamelnaam voor alle vormen van isolatie waarbij de isolatiewaarde van de (buiten)muur verbeterd. Dit gebeurt onder andere met een gevelisolatie, maar ook met een spouwisolatie. Onder het begrip muurisolatie verstaan we bovendien twee technieken die niet alleen zorgen voor een lichte verhoging van de waarde, maar vooral een goede vochtbestrijdende werking hebben. Het gaat dan om het impregneren en injecteren van de muur. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor een muurisolatie bij uw woning in Evergem? Laat u dan informeren door een vakman uit ons netwerk.

Voordelen muurisolatie

Gevelisolatie levert net als de andere vormen van woonisolatie enkele voordelen op. Het belangrijkste voordeel is dat u bij een muurisolatie profiteert van een verhoogde waarde van uw woning, en daarmee van lagere stookkosten en een stijging van de verkoopwaarde van het pand. Een muurisolatie in combinatie met het impregneren van de muur zorgt daarbij bovendien voor een uitstekende vochtwering. Dankzij de impregnatie krijgt regen geen kans op doorslaan, waarmee u vele vochtproblemen zoals ongedierte, schimmel, houtrot en gezondheidsklachten voorkomt. Bent u nieuwsgierig geworden naar de kosten van een muurisolatie? Vraag dan vrijblijvend meerdere offertes bij ons aan.

Geluidsisolatie

Een gehorig huis beïnvloedt uw woongenot op een negatieve manier. Als u enkel contactgeluiden van zolder of beneden hoort valt het nog enigszins mee, maar dagelijks overlast ervaren van de televisie of zelfs de stemmen van de buren wordt op den duur als erg vervelend ervaren. Om geluidsoverlast zoveel mogelijk te elimineren laat u geluidsisolatie aanbrengen door een erkend isolatiebedrijf.

Welke opties bij geluidsisolatie?

Geluidsisolatie of akoestische isolatie is met name geschikt voor het plafond, de muur en de vloer. Eén van de meest gebruikte materialen dat naast thermische isolatie ook erg geschikt is voor geluidsisolatie is glaswol. Door de zachte structuur is het perfect op maat te maken en u duwt het eenvoudig samen, waardoor oneffenheden makkelijk worden opgelost. Omdat het zo gebruiksvriendelijk is, kunt u het ook zelf aanbrengen. Onthoud daarbij wel dat glaswol z’n isolatiewaarde verliest als het nat wordt, waardoor het cruciaal is dat u ook een dampscherm aanbrengt. Voor vloeren is geluidsisolatie van polyethyleen ook een goede keuze. Dit is een goedkope kunststof die bestand is tegen extreme temperaturen en biedt een uitstekende geluidsisolatie. Omdat dit materiaal niet erg milieuvriendelijk is wordt er ook wel gekozen voor kurk of rotswol. Een professional uit ons netwerk in Evergem weet welk materiaal het meest geschikt is voor uw woonsituatie.

geluidsisolatie verbeteren Evergem

Benieuwd naar de prijzen van (geluids)isolatie?

Kom via ons netwerk in contact met specialisten voor warmte en geluidsisolatie.

Offertes aanvragen
diverse isolatiematerialen

Synthetische isolatiematerialen

Wist u dat u de keuze heeft uit vele soorten isolatiematerialen? Natuurlijke materialen zijn schapenwol of houtwol, maar u kunt ook kiezen voor synthetische isolatiematerialen. Voordeel van deze materialen is dat ze goedkoper zijn en gemakkelijk te bewerken. En uiteraard: ze isoleren ook zeer goed. Kies bijvoorbeeld voor minerale wol (steenwol, glaswol), EPS, PUR, PIR of polyuerethaan. Voor spouwmuurisolatie wordt er vaak gekozen voor isolatieschuim of EPS-parels. Ze vullen alle kieren en naden op en voorkomen vochtproblemen en warmteverlies. Isolatieplaten van PUR, XPS of tempex worden gebruikt voor dakisolatie, maar ook steenwol en glaswol is dan zeer geschikt.

natuurlijke isolatiematerialen

Natuurlijke isolatiematerialen

Zoals al aangegeven zijn er verschillende natuurlijke isolatiematerialen waarmee de isolatie van uw huis kan worden uitgevoerd. Natuurlijke isolatiematerialen worden zo in de natuur gevonden, waardoor deze een stuk duurzamer zijn dan kustmatige materialen. Voorbeelden van natuurlijke materialen zijn hennep, vlaswol, papiervlokken en stro. De prijzen voor natuurlijke materiaal liggen, in tegenstelling tot wat men vaak denkt, niet veel hoger dan de prijzen van andere materialen. Ze variëren tussen de €10,- en €30,- per vierkante meter, waarbij stro het goedkoopste materiaal is en kurk het kostbaarste materiaal. Hebt u vragen over de eigenschappen van één van de isolatiematerialen? Wij bieden u graag meer informatie.

isolatieplaten plaatsen Evergem

Isolatieplaten

Wie zelf aan de slag wil met een vloerisolatie, dakisolatie of het isoleren van de zolder, kan het beste gebruik maken van isolatieplaten van EPS, tempex of minerale wol (zoals glaswol en steenwol). Dit komt doordat u isolatieplaten van minerale wol, tempex, of XPS relatief gemakkelijk zelf plaatst en eenvoudig in kleinere stukken zaagt.

Tegenwoordig worden de beste isolatieplaten gemaakt van PIR, de opvolger van PUR. PIR heeft verscheidene positieve eigenschappen. Zo heeft het materiaal vrijwel geen afwerking meer nodig, en heeft het zelfs bij een dunne laag een zeer goede isolatiewaarde. Dit betekent dat u met isolatieplaten van PIR maar weinig woonruimte verliest. De kosten voor PIR zijn wel enigszins hoger dan die van PUR. Wij informeren u graag verder over de mogelijkheden.

PUR spuitisolatie Evergem

Spuitisolatie

Ook spuitisolatie maakt z’n opkomst in Evergem. Dat is geen verrassing, want PUR spuitisolatie is één van de meest gebruiksvriendelijke materialen en biedt naast een uitstekende thermische isolatie ook goede akoestische isolatie! Daarbij is spuitisolatie geschikt voor vele verschillende toepassingen. Het werd al veel gebruikt bij gevelisolatie of muurisolatie, maar de experts uit ons netwerk passen het nu ook vaak toe op zolder. Hiermee wordt met name de daken en de vloeren zolder geïsoleerd. Omdat het zo goed aansluit vult het de kleine gaten en kieren op zolder erg goed op. Een tweede mogelijke toepassing is de kelder of kruipkelder. In de kelder komt het vaak voor dat er op het plafond leidingen bevestigd zijn. In dat geval is het gebruik van isolatieplaten van XPS of isolatieparels van EPS geen optie. PUR spuitisolatie hecht zich in dat geval goed aan het plafond en sluit perfect aan op het leidingstelsel. Omdat specialisten PUR spuitisolatie zo snel en eenvoudig aanbrengen, ligt de prijs per vierkante meter van isolatieschuim ook vaak lager.

Isolatiewaarde

Hoe hoger de isolatiewaarde, hoe beter een materiaal isoleert. Natuurlijk wilt u enkel het materiaal met de beste waarde, maar in de bouwsector worden zoveel verschillende isolatiewaardes door elkaar gebruikt, dat het vaak lastig is om deze met elkaar te vergelijken. De twee belangrijkste waardes zijn de Lambda- en R-waarde.

De lambda waarde geeft aan in welke mate een materiaal warmte geleidt. Hoe hoger deze waarde, hoe beter een materiaal warmte geleidt en hoe slechter het isoleert. Met de L-waarde worden alle andere belangrijke isolatiewaardes berekent, zo ook de R-waarde. Deze wordt gebruikt als maatstaf bij het aanvragen van een subsidie en is daarom erg belangrijk. Deze geeft het isolerend vermogen van het materiaal aan, en daarom is ook de gebruikte dikte hierbij van belang. Hoe hoger deze R-waarde, Hoe beter het materiaal isoleert. Daarnaast wordt de globale isolatiewaarde van een woning uitgedrukt in een K-waarde en geeft de U-waarde aan hoeveel warmte ontsnapt door een specifieke constructie.

Tabel: isolatiewaarde per isolatiemateriaal

IsolatiemateriaalL-waarde (hoe lager, hoe beter de isolatie)
Glaswol0.032 tot 0.040
Steenwol0.032 tot 0.040
PUR isolatieplaten0.023 tot 0.035
PUR spuitisolatie0.026
PIR isolatieplaten0.023 tot 0.026
XPS0.029 tot 0.038
Schapenwol0.035 tot 0.039

Isolatiepremie 2018 / 2019

Wij geven u al een optie om te besparen op de kosten voor isoleren door offertes te vergelijken, maar u bespaart ook nog door gebruik te maken van een premie. Om het gemakkelijk te maken hebben elke isolatiepremie en andere voordelen op een rijtje gezet. Klik op de naam voor de officiële website voor meer informatie over de premie:

isolatiepremie 2018 en 2019
 • Dakisolatie: Premie voor het isoleren van uw dak of voor de isolatie van de zoldervloer. Kijk op Vlaanderen.be voor alle mogelijkheden.
 • Muurisolatie: U ontvangt een isolatiepremie voor muurisolatie voor een woning die minstens 25 jaar geleden gebouwd is. Lees er alles over op Vlaanderen.be.
 • Vloerisolatie: Premie voor het isoleren van de vloeren of kelders, betaald door de netbeheerder. Hiervoor gelden een aantal voorwaarden. U leest er meer over op Vlaanderen.be.
 • Verlaagd btw-tarief: Iedereen profiteert van een verlaagd btw-tarief van 6% op isolatiewerkzaamheden van privéwoningen. Meer weten? Kijk op Financiën Belgium.
 • Subsidiezoeker: Via deze zoeker vindt u eenvoudig een lokale en landelijke premie.
isolatie plaatser Evergem

Voordelen inschakelen isolatiespecialist Evergem

Door een isolatiespecialist uit Evergem in te schakelen profiteert u van een aantal voordelen. De specialist weet bijvoorbeeld precies welk isolatiemateriaal geschikt is voor uw situatie. Door uw woning in Evergem op de juiste manier te isoleren, heeft u het meeste profijt en voorkomt u warmteverlies. U kunt u woning beter verwarmen en bespaart op de energiekosten. Een ander voordeel is dat de specialist veel ervaring en vakkennis heeft. Hierdoor verloopt het isoleren een stuk sneller, soms zelfs al binnen één dag.

Besparen? Isolatiespecialisten vergelijken!

Het aanbrengen van isolatie levert u vele voordelen op. In de winter verliest u minder warmte waardoor het in huis langer warm blijft. Daarbij houdt een geïsoleerde woning in Evergem ‘s zomers juist de warmte buiten waardoor het binnen een aangename temperatuur blijft! Als u de kruipkelder laat isoleren dan profiteert u bovendien van een droger huis wat ongemakken als ongedierte en schimmels voorkomt.

Tot slot verdiend u de investering na verloop van tijd weer terug dankzij de besparing op uw energierekening. U kunt echter ook besparen op de kosten voor de isolatie. Omdat de prijs per specialist verschilt, geven wij u de kans om meerdere specialisten uit Evergem met elkaar te vergelijken op prijs, aanbod en voorwaarden. U bepaalt zelf met wie u uiteindelijk in zee gaat.