Vakkundig en voordelig isoleren!

Vraag vrijblijvend offertes aan

Zoekt u een isolatie specialist in Ninove?

De isolatie van uw woning in Ninove levert diverse voordelen op. Zo zult u dankzij de meeste vormen van isolatie sterk besparen op de stookkosten, en profiteert u tevens van een koelere woning tijdens de zomermaanden. Daarnaast heeft u bij de meeste soorten isolatie recht op een isolatiepremie van de landelijke of gemeentelijke overheid.

Op deze pagina leest u meer over de verschillende isolatietechnieken, zoals onder andere spouwmuurisolatie, dakisolatie en gevelisolatie. Ook krijgt u een indicatie van de kosten en ziet u welke isolatiematerialen de beste isolatiewaarde hebben. Wilt u besparen op de kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan van specialisten uit ons netwerk!

Navigeer direct op deze pagina naar:

Spouwmuurisolatie | Dakisolatie | Gevelisolatie | Vloerisolatie | Isolatiepremie 2018/2019

Spouwmuurisolatie in Ninove

De meest goedkope isolatietechniek is spouwmuurisolatie. Dit komt doordat een spouwmuurisolatie binnen een dag kan worden uitgevoerd, en weinig hak- en breekwerk tot gevolg heeft. Daarnaast is voor de isolatie van de spouwmuur relatief weinig isolatiemateriaal nodig.

Bij spouwmuurisolatie spuit de isolatiespecialist het materiaal via kleine gaatjes in de gevel, in de spouwmuur. Hierbij is het belangrijk dat de muur gelijkmatig gevuld is, omdat er anders koudebruggen ontstaan. Het is dus van belang dat u spouwmuurisolatie laat uitvoeren door een vakman, en niet zelf aan de slag gaat. Niet elke gevel is geschikt voor spouwmuurisolatie. Wanneer er geen spouw aanwezig is bijvoorbeeld. In dat geval kun je kiezen voor buitengevelisolatie.

spouwmuurisolatie Ninove

Voordelen van spouwmuurisolatie

 • Door spouwmuurisolatie voelt de binnenmuur een stuk warmer aan.
 • Met spouwmuurisolatie bespaart u flink op de stookkosten.
 • Spouwmuurisolatie voorkomt vervelende vochtproblemen.

Spouwmuren geschikt voor na-isolatie?

Deze methode is echter alleen toepasbaar wanneer uw pand een spouwmuur heeft waarin nog geen isolatie is aangebracht. U kunt de aanwezigheid van een spouwmuur controleren door de afstand tussen uw binnen- en buitenmuur te meten. Is deze groter dan 24 centimeter dan is een na-isolatie van de spouwmuur mogelijk. Is uw pand na 1975 gebouwd, dan is de spouwmuur waarschijnlijk al geïsoleerd. Een spouwmuurisolatie kent een vrij eenvoudige methode: specialisten uit Ninove spuiten via kleine boorgaten in de voegen een speciaal isolatiemateriaal in de spouwmuur, waarna de gaatjes weer gedicht worden. U zult achteraf niets zien aan de voegen of de gevel van deze isolatie.

Spouwmuurisolatie prijzen

Spouwmuurisolatie van een tussenwoning met een buitenmuur van 60 m2 kost gemiddeld €700,-. Dit is inclusief btw, arbeidskosten en machinekosten. Het isoleren kost dus maar ongeveer €12,- per vierkante meter! Je bespaart ongeveer 300 tot 500 kubieke gas per jaar door de spouwmuurisolatie, dit is zeker een besparing van €200,- tot €400,- per jaar voor een tussenwoning. Zo heeft u de kosten binnen drie jaar terugverdiend. In de prijstabel vindt u nog meer gemiddelde prijzen. De uiteindelijke totaalprijs is afhankelijk van de grootte van de gevel, de manier van isoleren, de arbeidskosten en de materiaalkosten.

Prijstabel: spouwmuurisolatie prijzen

Type woningBuitenmuur in m²Gemiddelde totaalprijs*
Appartement30 m²€300,-
Tussenwoning60 m²€700,-
2 onder 1 kap100 m²€1.200,-
Vrijstaande woning150 m²€1.800,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw, arbeids- en machinekosten. Ook is bij deze totaalprijs rekening gehouden met het verlaagde btw-tarief. De prijs is sterk afhankelijk van het type isolatiemateriaal.

Video: hoe werkt spouwmuurisolatie?

Overweegt u spouwmuurisolatie in Ninove?

Spouwmuurisolatie heeft de snelste terugverdientijd. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.

Gratis offertes aanvragen

Dakisolatie Ninove

Van veel klanten uit Ninove krijgen wij de vraag of het plaatsen van dakisolatie de kosten en moeite waard is. Wanneer wij kijken naar de premie die vanuit de overheid op een dakisolatie worden gegeven, dan lijken de voorwaarden zeer voordelig. Dakisolatie kunt u bovendien op verschillende manieren toepassen.

Wilt u de zolder gebruiken als leefruimte? Isoleer dan het dakoppervlak zelf. Dit kan van buitenaf, maar de meeste inwoners van Ninove kiezen voor dakisolatie van binnenuit. Deze methode van dakisolatie is goedkoper en een stuk sneller uit te voeren. Als de zolder niet gebruikt wordt als leefruimte, dan is het mogelijk om de zoldervloer te isoleren. Zo verliest u geen warmte aan een ruimte die toch niet gebruikt wordt, waardoor u nóg meer bespaart.

dakisolatie Ninove

Voordelen van dakisolatie

 • Dakisolatie van binnenuit is zeer snel geïnstalleerd.
 • Dakisolatie biedt de hoogst mogelijke besparing op de stookkosten: tot wel €650,- per jaar.
 • U verdient de investering in ongeveer 3 tot 6 jaar alweer terug.

Plat of hellend dak isoleren?

Bij een hellend dak ligt de keuze voor isolatie van binnenuit voor de hand. De binnenzijde van het dak is via de zolder gemakkelijk te bereiken en dit voorkomt breekwerk of andere ingrijpende werkzaamheden aan het dakoppervlak. Bij een plat dak is isolatie van buitenaf een stuk minder ingrijpend. Wilt u de isolatie van uw plat dak verbeteren? Als u het materiaal aanbrengt aan de binnenkant, dan neemt het dakoppervlak de buitentemperatuur aan: dit noemen we ook wel een ‘koud plat dak’. Dit wordt door isolatiespecialisten uit Ninove vaak afgeraden. De dakbedekking krijgt zo te maken met grote temperatuurwisselingen, waardoor de kans op scheurvorming groter is. Bij een plat dak is isolatie van buitenaf daarom vaak de beste keuze.

Dakisolatie prijzen

Voor het isoleren van uw dak heeft u een aantal mogelijkheden en de kosten worden hierdoor beïnvloedt. Het isoleren van een hellend dak vereist een andere techniek dan een plat dak, daarnaast is het ook nog van invloed of u een onverwarmde of verwarmde zolder heeft. Het isoleren van een hellend dak kost gemiddeld tussen de €1.500,- en €4.500,-. Binnen enkele jaren heeft u deze investering terugverdiend doordat u bespaart op de energiekosten. Dakisolatie met een verwarmde zolder geeft een besparing van gemiddeld €600,- per jaar en met een onverwarmde zolder ongeveer €300,- per jaar. Hoeveel u bespaart is afhankelijk van de grootte van het dak, het isolatiemateriaal en uw type woning.

Prijstabel: dakisolatie prijzen

Type woningPrijs per m² *
(excl. afwerking)
Gemiddelde oppervlakteGemiddelde totaalprijs*
Hellend dak (langs binnen)€20,- tot €50,-75m²€1.500,- tot €3.750,-
Hellend dak (langs buiten)€40,- tot €60,-75m²€3.000,- tot €4.500,-
Zoldervloer isolatie€25,- tot €35,-50m²€1.250,- tot €1.750,-
Plat dak (langs binnen)€50,- tot €70,-50m²€2.500,- tot €3.500,-
Plat dak (langs buiten)€70,- tot €115,-50m²€3.500,- tot €5.750,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief materiaal, btw en montagekosten. Nieuwsgierig naar de exacte kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan.

Besparen op de kosten van dakisolatie?

Dakisolatie zorgt voor een grote energiebesparing. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.

Offertes aanvragen

Gevelisolatie Ninove

Gevelisolatie is één van de meest prijzige isolatiemethoden. Wanneer we echter kijken naar de investering op de lange termijn, dan zien we dat een gevelisolatie uiteindelijk de meest voordelige variant is. Dit komt doordat u met isolatie van de gevel de beste warmteweerstand genereert, en daarmee het beste de warmte binnenshuis houdt.

Nadat u de investering van gevelisolatie terug heeft verdiend (in zo ongeveer 8 jaar), zult u beginnen met het besparen. In drie jaar hebt u met gevelisolatie vervolgens al meer bespaard dan bij een spouwmuurisolatie. Er bestaan twee verschillende methoden voor het aanbrengen van gevelisolatie. Welke methode van gevelisolatie het meest geschikt is voor de isolatie van uw gevel is afhankelijk van uw budget en de ruimte bij uw woning.

gevelisolatie Ninove

Voordelen van gevelisolatie

 • Gevelisolatie heeft een korte terugverdientijd.
 • Met gevelisolatie behaalt u een zo hoog mogelijke besparing op de stookkosten.
 • Buitengevelisolatie kan de uitstraling van uw buitenmuur enorm verbeteren.

Isolatie via binnenmuur of buitenmuur?

Gevelisolatie kan doorgaans op twee verschillende manieren gedaan worden: binnen- en buitengevelisolatie. Buitengevelisolatie is de meest kostbare variant. Bij buitengevelisolatie brengen de specialisten uit Ninove een laag isolatiemateriaal aan tegen de buitenzijde van uw woning in Ninove. Dit werken zij daarna af met gevelbekleding, zoals gevelisolatie met crepi of steenstrips. Het voordeel hiervan is dat u geen leefruimte opoffert en u bespaart hiermee meer dan de isolatie van de binnenmuur en de gevel ziet er weer als nieuw uit. Een nadeel is dat u mogelijk een vergunning moet aanvragen. Bij gevelisolatie van binnenuit brengt de specialist het materiaal aan tegen de binnenzijde van de muur, en werkt dit af met een voorzetwand. Hierbij wordt de leefruimte iets kleiner, maar deze methode is een stuk voordeliger dan buitengevelisolatie.

Gevelisolatie prijzen

De kosten voor gevelrenovatie worden onder andere bepaald door de methode voor isoleren. Wilt u de binnenmuur isoleren van een tussenwoning, oppervlakte van 60 m² muur, dan kost dit gemiddeld €5.500,- tot €6.500,-. Deze investering heeft u binnen 10 à 15 weer terugverdiend, want u bespaart tot wel €6,- tot €8,- per vierkante meter op energiekosten.

Buitengevelisolatie is duurder, maar hiermee bespaart u gemiddeld 25% op uw energiekosten per jaar. Het isoleren van een buitengevel van een tussenwoning kost gemiddeld €7.400,- tot €8.400,-. Vraag offertes aan voor exacte prijzen, want deze worden beïnvloed door een aantal zaken. Denk hierbij aan het isolatiemateriaal en de grootte van de gevel.

Prijstabel: gevelrenovatie prijzen

Type woningOppervlakte muurSoort gevelisolatieGemiddelde totaalprijs*
Tussenwoning60 m²Buitengevelisolatie€7.400,- tot €8.400,-
2 onder 1 kap100 m²Buitengevelisolatie€12.000,- tot €14.000,-
Vrijstaande woning150 m²Buitengevelisolatie€18.000,- tot €22.000,-
Tussenwoning60 m²Binnenmuur isoleren€5.500,- tot €6.500,-
2 onder 1 kap100 m²Binnenmuur isoleren€9.000,- tot €11.000,-
Vrijstaande woning150 m²Binnenmuur isoleren€15.000,- tot €16.000,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw, arbeids- en machinekosten. De prijs is sterk afhankelijk van het type isolatiemateriaal.

Interesse in gevelisolatie?

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan, vergelijk, en bespaar op de totaalprijs.

Offertes aanvragen

Vloerisolatie Ninove

Er zijn verschillende redenen waarom u moet kiezen voor een vloerisolatie. Zo is het een goede manier om optrekkend vocht te bestrijden, en helpt een vloerisolatie tevens tegen tochtstromen. Daarnaast is het wellicht een goede optie om dit toe te passen bij uw pand in Ninove wanneer u of één van uw huisgenoten astmatische of reumatische klachten hebben.

Door de vloer te isoleren zal namelijk de luchtvochtigheid stabiliseren, wat een positief effect heeft op gezondheidsklachten. Bent u benieuwd of een vloerisolatie de juiste keuze is? Vind via ons netwerk een isolatiespecialist om de mogelijkheden voor een vloerisolatie bij u thuis te bespreken.

vloerisolatie Ninove

Voordelen van vloerisolatie

 • Het wooncomfort stijgt enorm doordat de vloer nooit meer koud aanvoelt.
 • De isolatie voorkomt optrekkend vocht uit de kruipruimte of kelder.
 • Met vloerisolatie wordt de temperatuur in huis beter verdeeld.

Isoleren langs boven of onder?

Vloerisolatie is zowel vanaf de onderzijde als de bovenzijde mogelijk. Als u nog een nieuwe vloer moet leggen, dan is isolatie vanaf de bovenzijde een goede keuze. Hierbij leggen isolatiebedrijven het isolatiemateriaal op de dekvloer en werken dit af met de gewenste vloerbekleding. Hierdoor komt de vloer een paar centimeter naar boven. Dit hoeft geen probleem te zijn, maar kan wel problemen veroorzaken in de keuken, omdat het aanrecht nu iets korter is geworden. Als u al een vloer heeft liggen, dan zou u deze volledig moeten afbreken om isolatie aan te brengen. In dat geval is isolatie van onderaf misschien een betere optie. Via de kruipkelder brengen de isolatiebedrijven het isolatiemateriaal aan tegen de onderzijde van uw vloer.

Vloerisolatie prijzen

Geen koude voeten meer met vloerisolatie! Maar hoeveel kost dit dan eigenlijk? De gemiddelde prijs per vierkante meter is €30,-. De totaalprijs wordt onder andere beïnvloed door de isolatietechniek, het isolatiemateriaal en de arbeidskosten. Gas wordt de komende jaren steeds duurder, daarom is het verstandig om maatregelen te nemen om het warmteverlies te beperken. U bespaart tot wel 320 kubieke gas per jaar met vloerisolatie, dit is een besparing van ongeveer €220,- per jaar. De investering van vloerisolatie voor een tussenwoning, €1.500,-, heeft u binnen 6 à 7 jaar terugverdiend.

Prijstabel: vloerisolatie prijzen

Type woningOppervlakte vloerGemiddelde totaalprijs*
Appartement45 m²€1.350,-
Tussenwoning50 m²€1.500,-
2 onder 1 kap55 m²€1.650,-
Vrijstaande woning70 m²€2.100,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw, arbeids- en machinekosten. De prijs is sterk afhankelijk van het type isolatiemateriaal.

Kruipkelder isolatie

Net als een standaard kelderisolatie is ook de kruipkelder isolatie een goede investering. Voor de isolatie van de kruipkelder kunnen wij gebruik maken van verschillende soorten isolatiematerialen. Eén van de meest toegepaste materialen zijn schelpen. Schelpen hebben als voordeel dat zij niet verzakken of inklinken zoals zand, en zullen daarmee langer zorgen voor een optimale isolering. Naast natuurlijke materialen zijn er ook een aantal kunstmatige producten zoals thermoskussens en isolatiekorrels van PUR. Het is afhankelijk van uw wensen op het gebied van prijs en kwaliteit voor welk isolatiemateriaal u het beste kunt kiezen.

Kelder isoleren

Een kelderisolatie brengt verschillende voordelen met zich mee: zo maakt u uw woning droger, en zorgt u voor minder warmteverlies. Wanneer u de kelder isoleert door middel van de dichting van de keldervloer of het injecteren van de keldermuren dan zal opstijgend vocht worden tegen gegaan. Dit betekent onder andere dat u geen kans meer hebt op schimmel en koudebruggen. Een kelderisolatie kan over het algemeen snel en efficiënt worden uitgevoerd door de bij ons aangesloten isolatie plaatsers uit Ninove. Omdat de isolatie in de kelder plaatsvindt hoeven we amper in huis te zijn, en zal ook de vloer van de keuken niet open hoeven te worden gebroken.

Uw vloer of kruipkelder isoleren?

Nooit meer koude voeten. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.

Offertes aanvragen
zolder isoleren Ninove

Zolder isoleren

Het isoleren van de zolder is een isolatiemethode waar vrij weinig aandacht aan wordt gegeven. Veel van onze klanten uit Ninove associëren dit al snel met een dakisolatie, en kijken daarom niet verder. Onder het isoleren van de zolder verstaan wij echter het aanbrengen van isolatie op de vloer van de zolder. Wanneer de zolder niet als leefruimte wordt gebruikt, dan is het aanbrengen van isolatie op de zolder erg voordelig. Zo blijft door de isolatie van de zoldervloer de warmte op de verdiepingen waar daadwerkelijk wordt geleefd, en kan de warmte niet via het dak ontsnappen. Daarnaast is het aanbrengen van isolatie op de zolder sneller te doen dan een dakisolatie, en hebt u hier minder isolatiemateriaal voor nodig.

dak of zoldervloer isoleren

Dak of zoldervloer isoleren?

In veel woningen in Ninove, vooral oudere huizen, zijn de daken een enorm warmtelek. Om te voorkomen dat u veel warmte verliest is het een optie om het dak of de zolder te isoleren. Maar wat is nu de beste optie? Als u de zolder als leefruimte gebruikt dan is het verstandig om het hellend dak te isoleren. Zo bevindt ook de zolder zich in het geïsoleerde gedeelte van het huis. Wanneer u de zolder alleen maar inzet als bergruimte dan is het zonde om het hellend dakoppervlak te isoleren. U verliest dan namelijk de warmte aan de zolder, een ruimte die u eigenlijk niet gebruikt. Kies dan voor zoldervloer isoleren, om de warmte zoveel mogelijk in uw eigen leefruimte te houden.

Muurisolatie

Zo’n 25% tot 35% van de warmte ontsnapt uw huis in Ninove via de muur, muurisolatie is dus erg belangrijk. Er zijn diverse termen waarmee de isolatie van buitenmuren wordt aangeduid. Naast muurisolatie geven ook spouwmuurisolatie en gevelisolatie de isolatie van een muur aan.

Ziet u bij één van de isolatie plaatsers uit Ninove de term muurisolatie staan? Vraag dan altijd naar welke soort muurisolatie zij verwijzen. Er zitten namelijk nogal grote verschillen in de prijzen tussen het isoleren van de spouw en de gevel. Houd bij het vergelijken van de diverse offertes hier dan ook altijd rekening mee.

Voordelen muurisolatie

Wanneer u de muur van uw woning in Ninove laat isoleren, dan profiteert u van diverse voordelen. Het belangrijkste voordeel van muurisolatie is natuurlijk het behoud van de warmte binnenshuis, waardoor u het verbruik van fossiele brandstoffen beperkt. Dit leidt tot een beter milieu en een besparing op de energiekosten. Een ander voordeel van een goede muurisolatie is dat u de mate van geluidsoverlast met wel 50% kunt beperken. Zeker wanneer u in een drukke wijk woont is dit een groot voordeel. Een volgend positief punt is dat muurisolatie niet alleen werkt als verbetering van de warmteweerstand binnenshuis, muurisolatie zorgt er tevens voor dat in de zomer de zonnestralen minder direct uw huis binnenkomen. U zult dan ook een veel koelere temperatuur in huis behouden. Bent u benieuwd naar de prijs van muurisolatie? Neem contact op via het contactformulier.

Geluidsisolatie

Als u veel geluidsoverlast hebt, dan kunt u geluidsisolatie plaatsen in de muur of vloer om de akoestische isolatie te verbeteren. Bij het plaatsen van geluidsisolatie wordt het massa-veer-massaprincipe toegepast. Tussen twee massa’s, de binnen- en buitenmuur, wordt een veer geplaatst. Dit is soms lucht maar voor een betere geluidsisolatie is isolatiemateriaal beter. Zacht isolatiemateriaal absorbeert geluid het beste. Welke soort isolatie u zou moeten gebruiken hangt echter af van de aard van het geluid.

Contact- of luchtgeluid?

Bij contactgeluid staat de bron van het lawaai in contact met de muur, vloer of het plafond. Denk hierbij aan voetstappen of schuivende stoelpoten. De geluidstrillingen verspreiden zich door de constructie van een gebouw. Dit is lastig te bestrijden, u moet een hele isolatieschil creëren. Alleen akoestische isolatie aanbrengen in de vloer heeft niet veel zin als de muur niet ook geïsoleerd is. In sommige gevallen is het creëren van een isolatieschil echter onmogelijk. De beste optie is dan het aanbrengen van geluidsisolatie tegen het onderdeel waardoor het meeste geluid komt. Luchtgeluid, zoals het geluid van een tv bij de buren of luidruchtige kinderen, verplaatst zich door de lucht. De geluidstrillingen verspreiden zich in de omgeving en worden voor een gedeelte al geabsorbeerd door materialen. Luchtgeluid is eenvoudiger te bestrijden met geluidsisolatie in bijvoorbeeld de muur. Hierbij kunt u gebruik maken van een voorzetwand en isolatiemateriaal.

geluidsisolatie

Benieuwd naar de prijzen van (geluids)isolatie?

Kom via ons netwerk in contact met isolatie specialisten op het gebied van onder andere muurisolatie, vloerisolatie en dakisolatie.

Offertes aanvragen
synthetische isolatiematerialen

Synthetische isolatiematerialen

De meeste inwoners van Ninove kiezen bij woningisolatie voor synthetische isolatiematerialen. Dit heeft vooral te maken met de prijs. De prijzen van synthetische materialen liggen vaak een stuk lager dan de prijzen van natuurlijke isolatiematerialen. Er zijn verschillende isolatiematerialen waar u uit kunt kiezen. PUR spuitisolatie is tegenwoordig erg populair. Dit komt omdat PUR spuitisolatie enorm gemakkelijk en snel aan te brengen is, waardoor ook de arbeidskosten laag blijven liggen. Een ander materiaal is XPS isolatie (geëxtrudeerd polystyreen). XPS isolatie bestaat meestal uit platen, die dankzij een tand- en groefverbinding erg gemakkelijk te verbinden zijn. Daarnaast kunt u kiezen voor bijvoorbeeld EPS of tempex isolatie en minerale wol zoals glaswol, steenwol en isolatiewol.

natuurlijke isolatiematerialen

Natuurlijke isolatiematerialen

Wij gaven hierboven al aan dat u onder andere gebruik kunt maken van natuurlijke isolatiematerialen zoals zand en schelpen voor de isolatie van de kruipkelder. Voor de isolatie van daken en muren is het ook een optie om te kiezen voor wol als natuurlijk isolatiemateriaal. Schapenwol is een zeer populair product vanwege de vele positieve eigenschappen die het met zich meebrengt zoals een goede vochtdemping en neutralisatie van vervelende geurtjes. Andere natuurlijke materialen waarvoor kan worden gekozen zijn: stro, papiervlokken, hennep, vlaswol, metisse, houtvezel en kurk.

isolatieplaten

Isolatieplaten

Bent u van plan om zelf een vloerisolatie of dakisolatie uit te voeren? Dan adviseren wij om gebruik te maken van isolatieplaten. Tegenwoordig worden twee materialen vaak gebruikt als basis voor isolatieplaten. Dit zijn PIR en PUR. De producten hebben vergelijkbare eigenschappen, waarbij PUR enigszins goedkoper is, terwijl PIR met een dunnere laag een vergelijkbare isolatiewaarde biedt. Het voordeel van werken met isolatieplaten is dat deze vrij eenvoudig te plaatsen zijn, en in een aantal gevallen geen afwerking meer vragen. Andere platen die regelmatig ingezet worden zijn platen van EPS of XPS isolatie. EPS wordt ook wel piepschuim of tempex genoemd.

PUR spuitisolatie

Spuitisolatie

Een veelgebruikte soort spuitisolatie is PUR, oftewel polyurethaan. Isolatieschuim is één van de meest effectieve soorten isolatie. Het zorgt namelijk voor een vrijwel perfecte dichting, dankzij de substantie blijft geen enkele kier of gat ongevuld. Hierdoor is de isolatiewaarde van isolatieschuim erg hoog. Het wordt met een spuitmachine aangebracht op uw zolder, muur, kelder of de spouwmuur. Een voordeel van deze manier van aanbrengen is dat u snel klaar bent. Bovendien is het mogelijk om met spuitisolatie plekken te bereiken waar u met andere soorten isolatie niet bij kunt, zoals de kruipkelder. Tijdens het aanbrengen van muurisolatie, dakisolatie of spouwmuurisolatie met PUR kunnen schadelijke stoffen vrijkomen, draag daarom altijd beschermende kleding.

Isolatiewaarde

Wie geïnteresseerd is in zolderisolatie, muurisolatie of een andere vorm van woningisolatie, is het verstandig om rekening te houden met de isolatiewaarde van de verschillende isolatiematerialen. Deze waarde geeft aan in welke mate het materiaal isoleert. Let vooral op de L-waarde. De L-waarde (lambdawaarde) geeft aan hoeveel warmte het product geleidt. Hoe lager deze L-waarde, des te beter het isolatiemateriaal isoleert. In de tabel hieronder vindt u een overzicht van de L-waarde van verschillende isolatiematerialen:

isolatiewaarde van isolatiemateriaal

Tabel: isolatiewaarde per isolatiemateriaal

IsolatiemateriaalL-waarde (hoe lager, hoe beter de isolatie)
Glaswol0.032 tot 0.040
Steenwol0.032 tot 0.040
PUR isolatieplaten0.023 tot 0.035
PUR spuitisolatie0.026
PIR isolatieplaten0.023 tot 0.026
XPS0.029 tot 0.038
Schapenwol0.035 tot 0.039

Isolatiepremie 2018 / 2019

Ook de komende jaren bespaart u op isolatie, dankzij verschillende premies. Voor onder andere vloer-, muur- en dakisolatie is het mogelijk een premie aan te vragen, waardoor u een gedeelte van uw investering direct weer terugverdient. Daarnaast betaalt u voor woningisolatie een verlaagd btw-tarief van slechts 6%! Hierover leest u meer op de website van de overheid. Daarnaast is er een premie beschikbaar voor verschillende isolatiemethodes.

isolatiepremie 2018 en 2019
 • Als uw woning ouder is dan 25 jaar en u gevelisolatie laat aanbrengen, kunt u de Vlaamse verbeteringspremie aanvragen.
 • Vanuit het netbeheer kunt u een isolatiepremie aanvragen voor binnen- en buitengevelisolatie, spouwmuurisolatie, vloer – en kelderisolatie en dakisolatie. Kijk op Vlaanderen.be voor meer informatie omtrent premies voor muur- en vloerisolatie. Gaat het om dakisolatie? Kijk dan op deze pagina van Vlaanderen.be
 • Bij het netbeheer kunt u ook een totaalrenovatiebonus aanvragen wanneer u de isolatiewerken combineert met in ieder geval 2 andere energiebesparende maatregelen.
 • Het netbeheer biedt ook een combinatiepremie voor wie het vervangen van ramen combineert met muurisolatie.
 • In sommige gemeenten kunt u een lokale premie aanvragen. Via Energiebesparen.be kunt u controleren of u recht heeft op een gemeentelijke premie.
 • Daarnaast geldt het verlaagd btw-tarief voor de isolatie van uw woning. Kijk op Financiën Belgium voor meer informatie.
isolatie plaaters Ninove

Voordelen inschakelen isolatiespecialist Ninove

 • U weet zeker dat de isolatie correct geplaatst is.
 • U profiteert van het verlaagd btw-tarief van 6%.
 • U bespaart uzelf een hoop waardevolle tijd en energie.
 • De isolatiewerken zijn in korte tijd helemaal afgerond!

Besparen? Isolatiespecialisten vergelijken!

Wilt u besparen op de stookkosten? Het is wellicht een goed idee om isolatie in uw spouwmuur, vloer of kruipkelder aan te brengen. Dankzij de dakisolatie 2020 regeling is het zelfs verplicht voor alle woningen in België. Het aanbrengen van (natuurlijke) isolatie is al een stuk betaalbaarder wanneer u een isolatiepremie aanvraagt.

Wilt u nog meer besparen op de prijs? U doet dit eenvoudig door isolatiespecialisten te vergelijken! Vul het offerteformulier in, dan sturen we u een aantal (max. 5) offertes toe. U vergelijkt de prijzen, voorwaarden en het aanbod, vervolgens kiest u zelf welke specialist bij u in Ninove isolatie komt aanbrengen. Bent u alleen benieuwd naar de prijzen van bijvoorbeeld muurisolatie? Geen probleem, het aanvragen van offertes is gratis en helemaal vrijblijvend.