Vakkundig en voordelig isoleren!

Vraag vrijblijvend offertes aan

Zoekt u een isolatie specialist in Oudenaarde?

Last van koude muren of een te hoge energierekening? Grote kans dat u een flinke besparing kan behalen met de isolatie van uw woning in Oudenaarde! Het is mogelijk om met onder andere gevelisolatie of vloerisolatie jaarlijks tot wel honderden euro’s te besparen op uw energieverbruik. Bent u op zoek naar een specialist die isolatie wil aanbrengen bij uw spouwmuur, kelder, gevel, of dak? Schakel dan één van de specialisten uit Oudenaarde in!

Op deze pagina leest u meer over de verschillende manieren waarop u uw woningisolatie kunt verbeteren. U leest hoe spouwmuurisolatie in z’n werk gaat, wat muurisolatie kost en hoe dakisolatie het beste aangebracht kan worden. Wilt u besparen op uw woningisolatie? Vraag via het offerteformulier dan gratis en vrijblijvend de offertes van meerdere specialisten aan.

Navigeer direct op deze pagina naar:

Spouwmuurisolatie | Dakisolatie | Gevelisolatie | Vloerisolatie | Isolatiepremie 2018/2019

Spouwmuurisolatie in Oudenaarde

Een isolatie van de spouwmuur is een eenvoudige en relatief goedkope manier om de isolatiewaarde van uw pand in Oudenaarde te verhogen. Een spouwmuurisolatie is namelijk snel uitgevoerd zonder dat er veel puin ontstaat.

Met een kleine boor, maakt de isolatiespecialist kleine gaatjes in het voegwerk. Via deze gaten spuit hij het isolatiemateriaal in de spouwmuur, waardoor de isolatiewaarde enorm verbetert! De vakman maakt de gaatjes aan het einde van de werkdag weer volledig dicht. Het voordeel van spouwisolatie is bovendien dat u vaak geen vergunning nodig heeft!

spouwmuurisolatie in Oudenaarde

Voordelen van spouwmuurisolatie

 • Spouwmuurisolatie is één van de goedkoopste technieken.
 • Spouwmuurisolatie verkleint de kans op vochtproblemen.
 • Spouwmuurisolatie is binnen een werkdag afgerond.

Spouwmuren geschikt voor na-isolatie?

Niet elke spouwmuur is geschikt voor na-isolatie. Wanneer uw huis in Oudenaarde is gebouwd tussen 1920 en 1980, dan is er waarschijnlijk nog geen spouwmuurisolatie aanwezig. Het is belangrijk dat de spouwmuur in goede staat verkeerd. In sommige gevallen zit de spouwmuur vol met betonresten en vervuiling van de bouw van het huis. In dat geval is het noodzakelijk om de vervuiling eerst te verwijderen. Het is ook niet mogelijk om spouwmuurisolatie toe te passen wanneer er sprake is van een dampremmende laag. Dit veroorzaakt namelijk vochtproblemen bij spouwmuurisolatie. Weet u niet zeker of uw spouwmuur geschikt is voor na-isolatie, vraag dan advies aan een professioneel isolatiespecialist uit Oudenaarde.

Spouwmuurisolatie prijzen

Door spouwmuurisolatie aan te brengen bespaart u op de energiekosten. Zo bespaart u ongeveer €200,- per jaar in een tussenwoning doordat u gemiddeld 300 kubieke gas minder gebruikt. Het isoleren van een appartement van 30 m2 kost gemiddeld €300,-, dit is maar €10,- per m2. De kosten zijn afhankelijk van de grootte van de gevel, zo is een gevel van een vrijstaande woning een stuk groter en daarom ook duurder. Voor spouwmuurisolatie van een gevel van 150 m2 bent u ongeveer €1.800,- kwijt. Andere factoren die de prijs beïnvloeden zijn de materiaalkosten, zoals de isolatiesoort, en de arbeidskosten. Vraag gratis offertes aan voor exacte prijzen.

Prijstabel: spouwmuurisolatie prijzen

Type woningBuitenmuur in m²Gemiddelde totaalprijs*
Appartement30 m²€300,-
Tussenwoning60 m²€700,-
2 onder 1 kap100 m²€1.200,-
Vrijstaande woning150 m²€1.800,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw, arbeids- en machinekosten. Ook is bij deze totaalprijs rekening gehouden met het verlaagde btw-tarief. De prijs is sterk afhankelijk van het type isolatiemateriaal.

Video: hoe werkt spouwmuurisolatie?

Overweegt u spouwmuurisolatie in Oudenaarde?

Spouwmuurisolatie heeft de snelste terugverdientijd. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.

Gratis offertes aanvragen

Dakisolatie Oudenaarde

Dakisolatie is een goede manier om de isolatiewaarde van uw woning in Oudenaarde te verbeteren. Isolatie aanbrengen tegen het dak brengt iets hogere kosten met zich mee, maar zal op de lange termijn ook meer opleveren. Een dakisolatie kan met behulp van verschillende materialen.

Wilt u zelf het dak isoleren? Kies dan voor hardschuimplaten, of glaswol als grondstof. Deze producten zijn gemakkelijk te installeren, en tegen aantrekkelijke prijzen verkrijgbaar bij menig isolatiespecialist uit Oudenaarde. Vergeet niet om bij een dakisolatie ook een water- en vochtwerende laag aan te brengen. Hiermee verlaagt u de kans op lekkage en zorgt u tevens voor een stabielere luchtvochtigheid.

dak isoleren Oudenaarde

Voordelen van dakisolatie

 • Dakisolatie levert een grote besparing op de stookkosten op.
 • Dit zorgt voor een aangename temperatuur op de zolder.
 • Isolatie van binnenuit is erg eenvoudig aan te brengen.

Plat of hellend dak isoleren?

Zowel een hellend als een plat dak kan geïsoleerd worden. De manier waarop platte- en hellende daken geïsoleerd worden verschilt wel heel erg. Dakisolatie van buitenaf wordt bij een hellend dak bijvoorbeeld afgeraden. De buitenkant is lastig te bereiken en het aanbrengen van isolatie is enorm ingrijpend voor de dakconstructie. Zo zal het de dakbedekking zeker een paar centimeter verhogen. Dit in tegenstelling tot de dakisolatie van een plat dak. Bij een plat dak is het juist verstandig om het oppervlak van buitenaf te isoleren. Zo beschermt u de dakbedekking tegen te grote temperatuurverschillen, en voorkomt u scheurvorming.

Dakisolatie prijzen

De prijzen van dakisolatie zijn onder andere afhankelijk van de techniek die gebruikt wordt en het isolatiemateriaal. Een hellend dak isoleren langs binnen is één van de goedkoopste opties. Een hellend dak isoleren langs buiten is prijziger, namelijk €3.000,- tot €4.500,-. Maar u bespaart wel een stuk meer op de energiekosten, omdat het warmteverlies tot een minimum wordt beperkt. De besparing is ongeveer €600,- per jaar, binnen 8 à 9 jaar heeft u de investering terugverdiend. De totaalprijs van dakisolatie wordt beïnvloed door de grootte van het dak, het type dak en het isolatiemateriaal.

Prijstabel: dakisolatie prijzen

Type woningPrijs per m² *
(excl. afwerking)
Gemiddelde oppervlakteGemiddelde totaalprijs*
Hellend dak (langs binnen)€20,- tot €50,-75m²€1.500,- tot €3.750,-
Hellend dak (langs buiten)€40,- tot €60,-75m²€3.000,- tot €4.500,-
Zoldervloer isolatie€25,- tot €35,-50m²€1.250,- tot €1.750,-
Plat dak (langs binnen)€50,- tot €70,-50m²€2.500,- tot €3.500,-
Plat dak (langs buiten)€70,- tot €115,-50m²€3.500,- tot €5.750,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief materiaal, btw en montagekosten. Nieuwsgierig naar de exacte kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan.

Besparen op de kosten van dakisolatie?

Dakisolatie zorgt voor een grote energiebesparing. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.

Offertes aanvragen

Gevelisolatie Oudenaarde

Een gevelisolatie is de meest kostbare manier van woningisolatie. De isolatie van de gevel brengt echter ook vele voordelen met zich mee. De belangrijkste is de hoge besparing die de gevelisolatie op de lange termijn met zich meebrengt. Bij een gemiddelde tussenwoning kunt u de investering in de gevelisolatie binnen 6 jaar terugverdienen, waarna u jaarlijks vele honderden euro’s zult besparen op de stookkosten.

Vergelijken we dit met de kosten, terugverdientijd en besparing van bijvoorbeeld een spouwmuurisolatie, dan is dit in eerste instantie wel goedkoper, maar zal het verschil na zo’n 10 jaar omslaan naar meer voordeel bij de isolatie van de gevel. Andere positieve invloeden die een gevelisolatie heeft, zijn onder andere een verminderde geluidsoverlast en tevens een lagere kans op vochtproblemen in de woning. Hierbij is het wel van belang dat de gevelisolatie op de juiste wijze is toegepast, en dat u tijdens deze klus de muur tevens laat impregneren.

gevelisolatie Oudenaarde

Voordelen van gevelisolatie

 • Gevelisolatie verbetert de uitstraling van uw gevel.
 • Met gevelisolatie behaalt u een hoge besparing op uw energiefactuur.
 • Gevelisolatie beschermt uw woning tegen vocht- en schimmelproblemen.

Isolatie via binnenmuur of buitenmuur?

Er zijn twee methoden waarop u uw gevel kunt isoleren. Veel mensen kiezen voor buitengevelisolatie. Buitengevelisolatie is een kostbare en ingrijpende klus, maar zorgt voor een flinke waardevermeerdering van uw woning in Oudenaarde. Dat komt omdat de gevel hierbij wordt afgewerkt met gevelbekleding: crepi, steenstrips of zelfs een houten gevelbekleding. Dit beschermt de gevel en zorgt ervoor dat de buitenmuur er weer stralend uitziet. Omdat dit een vrij kostbare investering is, zijn er ook mensen die juist kiezen voor gevelisolatie van binnenuit. In feite isoleert u hierbij de binnenmuur en zet u daar een voorzetwand tegenaan. Zoals u zich kunt indenken zorgt dit wel voor een verkleining van het leefoppervlak. Gevelisolatie van binnenuit is daarom vooral verstandig als u al een ruime woonkamer of keuken heeft.

Gevelisolatie prijzen

Heeft u een 2-onder-1-kap woning? Dan kost het isoleren van de buitengevel door een specialist uit Oudenaarde gemiddeld €12.000,- tot €14.000,-. Hiermee bespaart u gemiddeld 25% op de energiekosten. Deze investering heeft ongeveer binnen 8 à 12 jaar terugverdiend.

Het isoleren van de binnenmuur is iets goedkoper, namelijk €9.000,- tot €11.000,-. Gemiddeld bespaart u hiermee €700,- per jaar, €6,- tot €8,- per vierkante meter, op de energiekosten. De totaalprijs wordt onder andere beïnvloed door de grootte van de gevel. Niet alleen de grootte van de gevel bepaalt de prijs, ook de keuze voor buitengevel- of binnenmuurisolatie en het isolatiemateriaal is van invloed op de prijs.

Prijstabel: gevelrenovatie prijzen

Type woningOppervlakte muurSoort gevelisolatieGemiddelde totaalprijs*
Tussenwoning60 m²Buitengevelisolatie€7.400,- tot €8.400,-
2 onder 1 kap100 m²Buitengevelisolatie€12.000,- tot €14.000,-
Vrijstaande woning150 m²Buitengevelisolatie€18.000,- tot €22.000,-
Tussenwoning60 m²Binnenmuur isoleren€5.500,- tot €6.500,-
2 onder 1 kap100 m²Binnenmuur isoleren€9.000,- tot €11.000,-
Vrijstaande woning150 m²Binnenmuur isoleren€15.000,- tot €16.000,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw, arbeids- en machinekosten. De prijs is sterk afhankelijk van het type isolatiemateriaal.

Interesse in gevelisolatie?

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan, vergelijk, en bespaar op de totaalprijs.

Offertes aanvragen

Vloerisolatie Oudenaarde

Naast het dak, en de gevel is het ook mogelijk om uw vloeren van isolatie te voorzien. Een vloerisolatie kan twee verschillende vormen van isolatie inhouden: het isoleren van de bodem, of van de vloer. Beide varianten hebben vele voordelen, niet alleen op het gebied van warmtebehoud maar ook op vele andere vlakken. Zo is een bodemisolatie geschikt voor het bestrijden van optrekkend vocht, en het behoud van een stabiele luchtvochtigheid. Dankzij deze stabiele luchtvochtigheid is de kans op ongedierte kleiner, en is ook de lucht gezonder voor mensen met astmatische en reumatische klachten. Een vloerisolatie daarentegen is geschikt voor het beperken van tochtvlagen, koude vloeren en minder geluidsoverlast. Het gaat tevens goed samen met een vloerverwarming.

vloerisolatie aanbrengen Oudenaarde

Voordelen van vloerisolatie

 • Vloerisolatie voorkomt optrekkend grondvocht vanuit de kruipruimte.
 • Met isolatie voelt de vloer altijd warm en aangenaam aan.
 • Het houdt de warmte vast: ook als u niet meer stookt blijft de vloer langer warm aanvoelen.

Isoleren langs boven of onder?

Klanten vragen regelmatig of zij de vloer vanaf langs boven of langs onder moeten isoleren. Het antwoord hierop verschilt uiteraard per situatie. Heeft u bijvoorbeeld al een vloer gelegd en gebruikt u vloerverwarming? Dan is isolatie vanaf de onderzijde de beste keuze. De vloerisolatie houdt anders de warmte van de vloerverwarming tegen, waardoor u juist meer moet stoken voordat de vloer warm aanvoelt. Isolatie vanaf de onderzijde gaat via de kruipkelder. Bij nieuwe woningen is het ook mogelijk om het isolatiemateriaal bovenop de vloer aan te brengen. Op de dekvloer plaatsen de isolatie plaatsers het materiaal en dit werkt u af met de vloerbekleding van uw keuze.

Vloerisolatie prijzen

De prijzen voor vloerisolatie zijn onder andere afhankelijk van de grootte van de vloer. Voor een vloer van een tussenwoning van 50 m² bent u gemiddeld €1.500,- kwijt. Deze investering heeft u binnen 7 jaar terugverdiend, want u bespaart gemiddeld €220,- per jaar op uw energiekosten. Doordat de gasprijzen flink gaat stijgen de komende jaren is het verstandig om warmteverlies te beperken. Met vloerisolatie bespaart u zeker 320 kubieke gas per jaar. Naast de grootte van de vloer is ook de techniek van het isoleren, het isolatiemateriaal en de arbeidskosten van invloed op de prijs.

Prijstabel: vloerisolatie prijzen

Type woningOppervlakte vloerGemiddelde totaalprijs*
Appartement45 m²€1.350,-
Tussenwoning50 m²€1.500,-
2 onder 1 kap55 m²€1.650,-
Vrijstaande woning70 m²€2.100,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw, arbeids- en machinekosten. De prijs is sterk afhankelijk van het type isolatiemateriaal.

Kruipkelder isolatie

Naast de isolering van de kelder is het ook mogelijk om de kruipkelder van isolatie te voorzien. Isolatie in de kruipkelder heeft een vergelijkbaar effect als een kelderisolatie, maar brengt over het algemeen minder kosten met zich mee. De isolatie van de kruipkelder is mogelijk met behulp van diverse isolatiematerialen. Zo hebt u bijvoorbeeld de keuze uit zand en schelpen, maar ook uit verscheidene kunstmatige isolatiematerialen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor de isolering van de kruipkelder bij uw huis of bedrijfspand in Oudenaarde? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen met isolatiebedrijven uit ons netwerk.

Kelder isoleren

Wie kiest voor kelderisolatie zal profiteren van verschillende voordelen. De meest basale reden van isolatie in de kelder is de vermindering van opstijgende kou via de vloer. Dankzij de kelderisolatie zal uw vloer een stuk warmer aanvoelen. Een tweede voordeel is dat u door de vloer minder snel warmte verliest. Zo bespaart u jaarlijks aanzienlijk in de stookkosten. Tot slot is een kelderisolatie ook effectief op het gebied van vochtbestrijding. Dankzij een goede kelderisolatie worden schimmelinfecties voorkomen en blijft de luchtvochtigheid in huis laag wat een positief effect zal hebben op de gezondheid van u en uw huisgenoten.

Uw vloer of kruipkelder isoleren?

Nooit meer koude voeten. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.

Offertes aanvragen
zolder isoleren in Oudenaarde

Zolder isoleren

Het isoleren van de zolder is een eenvoudige methode om de warmte te behouden op de lagere verdiepingen. Een zolderisolatie is bovendien uit te voeren tegen lagere prijzen dan bijvoorbeeld een dakisolatie. De isolatie van de zolder van uw pand in Oudenaarde is echter alleen een optie als u de zolder niet gebruikt als woon- of slaapruimte. Een zolderisolatie is eventueel zelf uit te voeren, door isolatieplaten van PIR of PUR op de ondergrond te plaatsen, en deze vervolgens af te werken. Door het gebruik van isolatieplaten bent u verzekerd van een blijvende beloopbaarheid van de vloer. Wilt u weten wat u precies moet doen voor het isoleren van de zolder? Kom via ons netwerk in contact met een isolatiebedrijf die het voor u kan uitrekenen.

zoldervloer isoleren

Dak of zoldervloer isoleren?

Er zijn twee verschillende manieren om te voorkomen dat u veel warmte via het dakoppervlak verliest. De allereerste mogelijkheid is isolatie van de zoldervloer. Dit is vooral een optie als u de zolder niet inzet als verblijfsruimte. Voor het opslaan van spullen is het belangrijk dat het droog is, maar het hoeft niet perse warm te zijn. Door de vloer te isoleren houdt u de geïsoleerde schil een stuk kleiner, waardoor u minder stookt. Als u de zolder wel als verblijfsruimte inricht, dan is het uiteraard belangrijk dat het hier het hele jaar door een aangename temperatuur is. In dat geval is het aan te raden om isolatiemateriaal tegen het dakoppervlak aan te brengen.

Muurisolatie

Circa 25% tot 35% van de warmte ontsnapt uw huis via de muren. U bespaart dus behoorlijk op de kosten als u muurisolatie aanbrengt. Muurisolatie is toepasbaar op verschillende manieren, zo hebben we hierboven al gesproken over de isolatie van zowel gevel als spouwmuur. Hebt u geen vergunning voor gevelisolatie en geen spouwmuur? Het is een optie om binnen muurisolatie aan te brengen. Muurisolatie is niet alleen van invloed op de warmtewering, maar is tevens effectief op het gebied van vochtbestrijding. Zo kan door muurisolatie optrekkend grondwater in de muur worden gestopt. Wilt u een volledige vochtbestrijding toepassen? Kies dan niet alleen voor isolatie van de muur, maar vraag een vakman uit Oudenaarde om de muur eveneens te impregneren of injecteren. Door een combinatie van muurisolatie en impregneren of injecteren is de isolatiewaarde bovendien nog beter.

Voordelen muurisolatie

Met muurisolatie is een grote besparing te behalen. Als u de binnen- of buitenmuren goed isoleert, voelt de muur al een stuk warmer aan. Ook zult u merken dat de muren geen kou meer uitstralen. Dit is een enorme verbetering voor uw wooncomfort. Daarbij is een belangrijk voordeel dat er geen breekwerk nodig is om isolatiemateriaal op de muur aan te brengen. Dit is het geval bij zowel spouwmuurisolatie als gevelisolatie.

In sommige gevallen heeft u bij muurisolatie een vergunning nodig. Bijvoorbeeld als u buitengevelisolatie laat aanbrengen en dit wil afwerken met gevelbekleding. Omdat dit de uitstraling van de woning in Oudenaarde flink verandert, is een vergunning vaak noodzakelijk.

Geluidsisolatie

Hebt u in uw huis in Oudenaarde geluidsoverlast? Het is mogelijk dat u last hebt van geluiden van buiten, zoals een trein die elk half uur langskomt, of van binnen van bijvoorbeeld een trompet spelende zoon. Als u geluiden binnenshuis wilt weren dan is het verstandig om geluidsisolatie aan te brengen tussen het plafond en de tussenvloer. Het contactgeluid beweegt zich namelijk voort via trillingen, geluidsisolatie tussen het plafond en de tussenvloer houdt dit tegen. Men kiest vaak voor akoestische isolatie met noppenschuim, bij massieve tussenvloeren, of glaswol, bij een houten vloeropbouw. Deze soorten geluidsisolatie zijn erg geluidsabsorberend, noppenschuim wordt tevens gebruikt bij de isolatie van muziekstudio’s.

Welke opties bij geluidsisolatie?

Geluiden van buitenaf verplaatsen zich door de lucht, ook deze zijn door middel van akoestische isolatie te verminderen. Hierbij geldt: hoe dikker de muur, hoe minder geluid uw woning binnenkomt. Hierbij wordt veelal gebruik gemaakt van geluidsisolatie zoals glaswol, PUR, steenwol of EPS. Een voordeel van geluidsisolatie tegen de gevel is dat deze tegelijkertijd werkt als thermische isolatie. Gaat u muurisolatie plaatsen om geluiden tegen te gaan? Er wordt vaak gekozen voor een voorzetwand. Dit is een frame voorzien van isolatiemateriaal, afgewerkt met gipsplaten. Om geluiden van buitenaf helemaal te weren is het verstandig om naast geluidsisolatie ook te investeren in kwalitatieve beglazing in uw gevel.

geluidsisolatie verbeteren Oudenaarde

Benieuwd naar de prijzen van (geluids)isolatie?

Kom via ons netwerk in contact met isolatie specialisten op het gebied van onder andere muurisolatie, vloerisolatie en dakisolatie.

Offertes aanvragen
isolatiematerialen Oudenaarde

Synthetische isolatiematerialen

Tot een paar jaar geleden was PUR het meest populaire product om woningen mee te isoleren. Tegenwoordig gebruiken steeds meer mensen ook PIR isolatie. PIR kunt u zien als de grote broer van PUR en is van iets betere kwaliteit. Naast PIR en PUR zijn er andere synthetische materialen die u kunt gebruiken. Zo is minerale wol als steenwol en glaswol nog altijd populair. Minerale wol staat bekend om de uitstekende geluidsisolatie en glaswol is een voordelige keuze. Andere materialen die in Oudenaarde steeds vaker toegepast worden zijn XPS en EPS isolatie, isolatieschuim en tempex. Daarnaast is het uiteraard ook een optie om te kiezen voor natuurlijke materialen, deze zijn vaak duurder maar ook milieuvriendelijker.

natuurlijke isolatiematerialen

Natuurlijke isolatiematerialen

Hoewel de meeste inwoners van Oudenaarde zullen kiezen voor één van de vele kunstmatige isolatiematerialen, wordt er steeds meer gevraagd naar de mogelijkheid voor 100 procent natuurlijke isolatie. Natuurlijke isolatie wordt uitgevoerd met behulp van speciale isolatiematerialen die direct in de natuur te vinden zijn. Zo is het bijvoorbeeld een optie om de vloer te isoleren met behulp van papiervlokken, en wordt onder meer schapenwol ingezet voor een dakisolatie. Andere natuurlijke producten waarmee gewerkt kan worden zijn hennep, metisse, kurk en stro. In tegenstelling tot wat men vaak denkt is natuurlijke isolatie niet perse duurder dan de kunstmatige versie.

isolatieplaten aanbrengen

Isolatieplaten

Isolatie van daken en vloeren is niet goedkoop. Om de kosten enigszins te beperken is het mogelijk om zelf een deel van het isolatiewerk uit te voeren. De isolatie van vloeren en daken is dan het beste te doen met behulp van isolatieplaten. Hoewel isolatieplaten van verschillende producten kunnen worden gemaakt, raden wij isolatieplaten van PIR aan. Dit is een uitstekend isolatiemateriaal met een hoge isolatiewaarden en vele andere voordelen zoals een goede beloopbaarheid en aantrekkelijke prijzen. Zorg bij het werken met isolatieplaten wel altijd voor beschermende kleding en laat u op voorhand goed informeren over nodige gereedschappen.

spuitisolatie Oudenaarde

Spuitisolatie

De meest gebruikte vorm van spuitisolatie is PUR. Spuitisolatie wordt aangebracht met een spuitmachine, u kunt direct aan de slag en de klus in één keer klaren. Het aanbrengen van de isolatie tegen uw dak, in de kelder of kruipkelder is hierdoor een stuk sneller gedaan dan het aanbrengen van andere isolatiesoorten. Het materiaal vult bovendien alle gaten en kieren. Hierdoor kunt u alle plekken voorzien van isolatie, u vermijdt daarnaast zelfs de kleinste opening waardoor lucht zou kunnen ontsnappen. Een nadeel van PUR spuitisolatie is dat de prijs iets hoger ligt dan bijvoorbeeld glaswol. Ook ontstaat er bij het aanbrengen een gas wat slecht is voor uw longen. Draag daarom altijd een neus- en mondmasker.

Isolatiewaarde

Bij de keuze voor het isolatiemateriaal, is het onder meer belangrijk om te letten op de isolatiewaarde. De isolatiewaarde, in dit geval de Lambdawaarde, geeft aan in welke mate het materiaal isoleert. Elk materiaal heeft z’n eigen L-waarde en eigenschappen. Dit betekent dat het materiaal met de beste isolatiewaarde, niet perse het meest geschikte isolatiemateriaal voor u is. Glaswol en steenwol hebben een L-waarde van ongeveer 0.032 tot 0.040 W/mK. Dit is iets minder isolerend dan bijvoorbeeld PUR isolatieplaten: deze L-waarde ligt tussen de 0.023 tot 0.045 W/mK. De isolatiewaarde XPS ligt tussen de 0.029 en 0.039 W/mK.

isolatiewaarde per isolatiemateriaal

Tabel: isolatiewaarde per isolatiemateriaal

IsolatiemateriaalL-waarde (hoe lager, hoe beter de isolatie)
Glaswol0.032 tot 0.040
Steenwol0.032 tot 0.040
PUR isolatieplaten0.023 tot 0.035
PUR spuitisolatie0.026
PIR isolatieplaten0.023 tot 0.026
XPS0.029 tot 0.038
Schapenwol0.035 tot 0.039

Isolatiepremie 2018 / 2019

De overheid wil zuinig leven al jarenlang stimuleren. Met een goede woningisolatie verkleint u de CO2 uitstoot, en dat ziet de Vlaamse overheid graag. Daarom is het op verschillende manieren mogelijk een premie aan te vragen. Met een isolatiepremie krijgt u een deel van de investering weer terug. Een premie zorgt er dus voor dat de terugverdientijd een stuk sneller is. Naast de landelijke premie is het in sommige gemeentes ook mogelijk om een provinciale isolatiepremie aan te vragen. Of u recht hebt op een lokale premie, kunt u controleren op energiebesparen.be. U bespaart nog meer door het verlaagd btw-tarief dat u betaalt voor de isolatiewerken. Hierover leest u meer op de website van de overheid. Benieuwd op welke isolatiepremie u aanspraak kunt maken? Deze staan hieronder:

isolatiepremie voor 2018 en 2019
 • De Vlaamse verbeteringspremie kunt u aanvragen wanneer u gevelisolatie of spouwmuurisolatie laat aanbrengen.
 • Voor vloer- en muurisolatie , kelderisolatie en dakisolatie kunt u een isolatiepremie bij uw netbeheerder aanvragen. U leest op Vlaanderen.be meer over de premie voor vloer- en muurisolatie. Op deze pagina van Vlaanderen.be leest u meer over de premies voor dakisolatie.
 • U heeft recht op de totaalrenovatiebonus als u minimaal 3 energiebesparende maatregelen treft over een periode van 5 jaar.
 • De netbeheerder biedt ook een premie aan voor wie het vervangen van ramen combineert met woningisolatie.
isolatie plaaters Oudenaarde

Voordelen inschakelen isolatiespecialist Oudenaarde

 • U bent verzekerd van een optimale woningisolatie.
 • U ervaart geen last van de werkzaamheden en eventueel puin wordt afgevoerd.
 • U bespaart uzelf een hoop waardevolle tijd en energie.
 • U krijgt een persoonlijk en professioneel advies van een ervaren isolatiespecialist.

Besparen? Isolatiespecialisten vergelijken!

U hebt de keuze uit vele verschillende soorten isolatie zoals spuitisolatie of natuurlijke materialen. Dankzij subsidiemogelijkheden is het plaatsen van bijvoorbeeld zolder-, dak- of muurisolatie erg aantrekkelijk. Zoekt u een vakman die isolatie bij uw woning in Oudenaarde wil aanbrengen? Of wilt u uw dak isoleren in verband met de dakisolatie 2020 regeling?

Wij zijn een netwerk van meerdere specialisten op het gebied van isolatie. Spouwmuur-, zolder- of muurisolatie, onze specialisten zijn u graag van dienst. Vul vandaag nog het offerteformulier in. We sturen u zo spoedig mogelijk gratis en vrijblijvend meerdere (max. 5) offertes toe. Vergelijk de prijzen en voorwaarden van de offertes en kies vervolgens zelf de vakman die bij u langskomt in Oudenaarde.